Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Οι ψηλοί θα κάνουν το παιχνίδι!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Οι ψηλοί θα κάνουν το παιχνίδι!

Η front line του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αναμένεται να είναι οι αστάθμητοι παράγοντες για τη σειρά των τελικών της Basket League.

Η σεζόν της Stoiximan.gr Basket League φτάνει στο τέλος της και για 13η συνεχόμενη φορά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, κοντράρονται για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Σε αυτές τις προηγούμενες 12 φορές που είχαν αγωνιστεί για τον θρόνο και την κορυφή οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει σε 9 σειρές τελικών και ο Ολυμπιακός σε 3 (2012, 2015, 2016).

Αυτά είναι περισσότερο για την ιστορία. Το σημαντικό είναι τι θα γίνει πλέον σε αυτήν την σειρά, τη σεζόν που διανύουμε, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν δώσει φέτος 4 παιχνίδια και Ευρωλίγκα, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 3-1 και τον Ολυμπιακό να έχει το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα, στο ΟΑΚΑ με 87-85 στην παράταση!

Αμφότερες οι δύο ομάδες θα στηριχτούν στα βασικά τους ατού. Είναι γνωστά, αναλύσαμε το πόσο πολύ μπορούν οι Καλάθης και Σπανούλης να αλλάξουν την κατάσταση και να διαταράξουν τις ισορροπίες στα «αιώνια» ντέρμπι.

ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ «5» ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Οι σοβαρές όμως «μάχες» των πάγκων θα παιχτούν στο ποστ παιχνίδι! Εκεί από όπου περνάει η μπάλα για να τροφοδοτηθεί η επίθεση, για να δημιουργηθούν ρήγματα και που με τα ριμπάουντ μπορεί να κριθεί μία αναμέτρηση.

Τι γίνεται λοιπόν στο «ζωγραφιστό»; Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τρεις λύσεις, από τις οποίες όμως, μετά και τα «κοψίματα», τον αφήνουν με μόλις δύο παίκτες και έναν υπο αμφισβήτηση. Μιλάμε για τους Τζέιμς Γκιστ, Ίαν Βουγιούκα και τον Ζακ Ογκαστ. Οι δύο πρώτοι θα επωμιστούν το βάρος στο «5» με τους Σίνκλετον και Μήτογλου να βοηθούν στο ποστ, την ώρα βέβαια που κανείς από τους δύο δεν αρέσκεται στο να… σουλατσάρει στη ρακέτα, προτιμώντας και οι δύο να «εκτελούν» από την περιφέρεια.

Οι Γκιστ και Βουγιούκας θα κληθούν λοιπόν να αντέξουν τη σειρά, με τον Πασκουάλ να περιμένει αρχικά να μην έχουν προβλήματα φάουλ, αφού αποφάσισε να αποκλείσει από την Α1 τους Πέιν και Γκάμπριελ, οι οποίοι αδυνάτισαν κατ’ αυτόν τον τρόπο την front line των «πρασίνων». Στην Α1 της χαμηλής δυναμικότητας εκτός των «αιωνίων» ντέρμπι και του αναγκαίου ροτέισον ελέω Ευρωλίγκας, ο Βουγιούκας είχε 6,81 πόντους κατά μέσο όρο στην κανονική διάρκεια και 3,80 ανά ματς στα πλέι οφ. Την ίδια ώρα ο Γκιστ είχε 6,96 πόντους στην κανονική διάρκεια και 5 πόντους στα πλέι οφ. Πόσους είχε ο Ογκαστ, ο οποίος αναμένεται να παίξει λίγο έως και καθόλου με τον Ολυμπιακό; Στην κανονική διάρκεια έφτασε τους 7,83 πόντους και στα πλέι οφ είχε κάτι παραπάνω από τρεις πόντους. Οπως είναι αναμενόμενο λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει την σταθερότητα του Ολυμπιακού στην ρακέτα.

Eάν αποφασίσει ο Πασκουάλ να ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του Ογκαστ, μπορεί να πετύχει το απρόβλεπτο και να προσφέρει εκ νέου αθλητικότητα στην ομάδα του ή να αποσυντονίσει ακόμα περισσότερο το ροτέισον του και ο Ολυμπιακός να επωφεληθεί από την απειρία του ομογενή σέντερ.

ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» όλο αυτό το διάστημα κατάφεραν να βάλουν αναγκαστικά στο ροτέισον περισσότερο κόσμο στο «4» και στο «5», με τους 4 από τους πέντε παίκτες που μπαινοβγαίνουν σε αυτές τις θέσεις να «τρέφονται» από το… ζωγραφιστό. Ένας παίκτης όπως ο Πρίντεζης, ο οποίος ζει με αυτόν τον τρόπο και τελειώματα κοντά το καλάθι, συμπληρώνεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ από τον Κάιλ Ουίλτζερ πια, παίκτης που έχει ψιλό… αλλεργία στο ποστ παιχνίδι, εκτελεί όμως «δολοφονικά» από μακριά.

Οσο για τα «5άρια» του Ολυμπιακού; Σίγουρα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει περισσότερες λύσεις. Το πρόβλημά του είναι, σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι τους.

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν είναι ο παίκτης κλειδί σε αυτήν την σειρά. Μεταμορφώνεται έχοντας απέναντι του τον Παναθηναϊκό. Την πρώτη αγωνιστική στο ΣΕΦ απέναντι στους παίκτες του Πασκουάλ που τελικά νίκησαν, είχε 18 πόντους με 7/ι δίποντα, ενώ στο ΟΑΚΑ, όσο του επέτρεψαν τα φάουλ του να αγωνιστεί, προκάλεσε προβλήματα στους ψηλούς του Παναθηναϊκού με 9 πόντους.

Στην Ευρωλίγκα τώρα, ο ΜακΛίν είχε 10 πόντους στο ματς στο ΣΕΦ και 9 πόντους στο ΟΑΚΑ. Στα πλέι οφ μέχρι στιγμής δεν δείχνει τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι των Πειραιωτών, την ώρα που η εικόνα του Γιώργου Μπόγρη είναι σαφώς βελτιωμένη.

Αν και ξεκίνησε μέτρια τη σεζόν, όσο περνούσε η χρονιά έδινε λύσεις και αυτήν την περίοδο είναι από τους πιο φορμαρισμένους σέντερ του Ολυμπιακού. Μετράει στα πλέι οφ 5,6 πόντους ανά παιχνίδι με 4,4 ριμπάουντ. Μελανό του σημείο είναι τα φάουλ και εννοείται ο πονεμένος του μηνίσκος, ο οποίος το ταλαιπωρεί εδώ και καιρό και σε τέτοιας έντασης παιχνίδια, σίγουρα θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον ίδιο.

Μιλώντας λοιπόν για ετοιμότητα, το ζητούμενο για τον Σφαιρόπουλο είναι πόσο καλά είναι ο πρώην τραυματίας, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Παναθηναϊκός πέραν του Βουγιούκα, δεν έχει παίκτη που μπορεί να τον ματσάρει στην καλή του μέρα. Στα ματς με τον Προμηθέα, έδειξε ότι πατάει στα πόδια του, όμως δεν έχει ακόμα τον αγωνιστικό προαπαιτούμενο ρυθμό. Ερωτηματικό είναι λοιπόν αν ο προπονητής τους τον ρίξει απευθείας στα… βαθιά και να παραμερίσει τον μέχρι πρότινος πρώτο σέντερ του στο ροτέισον, Γιώργο Μπόγρη. Ο Μίλου στην πιο ουσιαστική του σεζόν στο Λιμάνι, προέρχεται από μία θετική χρονιά και στα πλέι οφ είχε σε 10 λεπτά κατά μέσο όρο συμμετοχής, 4,33 πόντους ανά παιχνίδι, με μόλις 6/9 προσπάθειες. Λίγα ριμπάουντ και 1,67 τάπες ανά παιχνίδι. Αριθμοί που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αναφορικά και για την ετοιμότητά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ