Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ 80-73: Νίκησε και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την τρίτη θέση

Προμηθέας Πάτρας – ΠΑΟΚ 80-73: Νίκησε και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την τρίτη θέση

Ο Προμηθέας επιβλήθηκε στην Πάτρα του ΠΑΟΚ με σκορ 80-73, «καπαρώνοντας» την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

Την παρουσία του στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος εδραίωσε ο Προμηθέας, που επικράτησε του ΠΑΟΚ με σκορ 80-73 στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να χτίσει μια καλή διαφορά την οποία και διατήρησε, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα και αυξάνοντας τη διαφορά της στις δύο νίκες από τον τέταρτο Δικέφαλο του βορρά.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Άντονι Κάουαν με 22 πόντους και 9 ασίστ ενώ από 14 πόντους σημείωσαν οι Ρέινολντς και Ετσενίκε. Με 13 πόντους και 9 ασίστ τελείωσε το ματς ο Φρίντρικσον.

Στην επιστροφή του Χέιλ μετά τον τραυματισμό του, ο Προμηθέας επιδίωξε να επιβάλει τον ρυθμό του από νωρίς. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεκινώντας από την άμυνα τους και με σωστές επιλογές στην επίθεση, προηγήθηκαν με 10-3 στο 4’ με δύο βολές του Κάουαν. Με επιθετική αιχμή τον Μπελιάουσκας, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ και το κατάφεραν, με τον Προμηθέα πάντως να έχει το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο »δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε την αντεπίθεσή του στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και με σερί 4-0 έφερε το ματς στα ίσια (20-20). Στο 13’ μάλιστα, ο ΠΑΟΚ mateco πέρασε μπροστά με 24-23, με καλάθι του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Η απάντηση από την πατρινή ομάδα ήρθε άμεσα καθώς έτρεξε σερί 8-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου και προηγήθηκε με 31-24. Ο Χάντερ Χέιλ επέστρεψε «ζεστός» στη δράση και στο 19’ έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (40-30), εκτελώντας από τα 6.75.

H πατρινή ομάδα βελτίωσε τα ποσοστά της από την περιφέρεια με αιχμή τον Ρέινολντς, με συνέπεια προηγηθεί με 14 πόντους διαφορά (49-35) στο ξεκίνημα της επανάληψης. Γι’ ακόμα μία φορά στο ματς, οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν αφού βελτίωσαν την άμυνα τους και βρήκαν τις λύσεις ώστε να μειώσουν την απόσταση με τον Προμηθέα. Παρόλα αυτά, οι Πατρινοί διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και το προβάδισμα με 60-51, στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι λύσεις του Προμηθέα ήταν περισσότερες και αποδείχτηκε στην τελευταία περίοδο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί η διψήφια διαφορά μέχρι το 35’. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ mateco πάλεψε για να επιστρέψει ξανά, ωστόσο η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατόρθωσε να κλείσει νικηφόρα το 2023.

Tα δεκάλεπτα: 20-16, 40-33, 60-51, 80-73

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ