Τζαμέλ ΜακΛίν αγνοείται…

Τζαμέλ ΜακΛίν αγνοείται…

Ο Αμερικανός σέντερ είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, μία περίοδο που ο Ολυμπιακός την είχε πραγματικά ανάγκη για τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Πριν ξεκινήσει η σειρά των τελικών, το γνωστότερο αναφορικά με τις δύο ομάδες, ήταν πως η front line του Ολυμπιακού έμοιαζε πιο γεμάτη από εκείνη του Παναθηναϊκού. Ήταν δεδομένο ως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περισσότερα κορμιά, με ποιότητα και πάνω από όλα με πολλούς τρόπους επίθεσης προς το αντίπαλο καλάθι. Απλά να το πάρει κανείς και βλέποντας τα άτομα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε στη διάθεσή του 3 σέντερ (Μιλουτίνοφ, ΜακΛίν και Μπογρης) απέναντι σε δύο που έπαιζαν για τον Τσάβι Πασκουάλ (Τζέιμς Γκιστ και Ιαν Βουγιούκας) καθώς ο Ζακ Ογκαστ είχε τεθεί εκτός ροτέισον, ενώ ο Αντριαν Πέιν δεν δηλώθηκε ποτέ στην Stoiximan.gr Basket League.

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτήν την αφετηρία στη σειρά των τελικών τα πάντα έδειχναν ότι οι Πειραιώτες έχουν πλεονέκτημα στο «5». Ο λόγος ήταν απλός, καθώς ο Μπόγρης κάλυπτε ως ένα σημείο την ανετοιμότητα του Μιλουτίνοφ και ο Τζαμέλ ΜακΛίν κατά το παρελθόν, είχε αποδείξει ότι τον… έχει τον Τζέιμς Γκιστ στις μεταξύ τους 4 προηγούμενες μονομαχίες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Κάτι που είχαμε επισημάνει και μέσα από το κείμενό μας αναφορικά με το ποστ παιχνίδι των δύο «μονομάχων».

Από τα λόγια (και τα γραπτά) στην πράξη, απέχουμε πάρα πολύ. Και ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού είναι από τις απογοητεύσεις των «ερυθρόλευκων» στις δύο ρακέτες του παρκέ. Και μπορεί να έκλεισε καλά την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, χωρίς να έχει προσφέρει και τόσα πολλά πάντως σε ατομικό επίπεδο, ήταν αρνητικός στο παιχνίδι της Πέμπτης στο φαληρικό κλειστό και την ήττα της ομάδας του.

Ποτέ δεν ήταν ο παίκτης φόβητρο στην άμυνα. Αντιθέτως έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην Αλμπα ως πάουερ φόργουορντ και πλέον αγωνιζόμενος ως σέντερ, δεν μπορεί αθλητικά να ακολουθήσει πολλούς ψηλούς, ενώ παράλληλα δεν είναι και ο παίκτης που νιώθεις ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Το μεγάλο του προσόν και αυτό που τον έχει κάνει γνωστό, είναι το επιθετικό του ταλέντο, κάτι που δεν έχουμε δει σε αυτά τα δύο παιχνίδια της σειράς των τελικών. Ο ΜακΛίν έχει τεράστια ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να παρασύρει του αντίπαλους ψηλούς με τα ντράιβ του που συνήθως καταλήγουν με γκολ-φάουλ, σουτάρει καλά από τα τέσσερα μέτρα και διαθέτει παιχνίδι με πλάτη παρότι μικρός στο δέμας για πεντάρι.

Στα ματς με τον Παναθηναϊκό σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ όμως, ελάχιστες φορές τον είδαμε να είναι το ίδιο ενεργητικός στην επίθεση. Το σημαντικότερο για τον ίδιο ήταν πως δεν «χτύπησε» στα πόδια τον βαρύτερο Βουγιούκα, με τον Ολυμπιακό να χάνει ένα μεγάλο του ατού απέναντι στον Έλληνα σέντερ των «πρασίνων», ο οποίος δεν φημίζεται για τα γρήγορά του πόδια. Δείχνει μαζεμένος, χωρίς επιθετικές πρωτοβουλίες και δίχως το καθαρό μυαλό σε φάσεις που τον έχει ανάγκη η ομάδα του.

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν αγνοείται και ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται τώρα, καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει θέμα ρυθμού και ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του, όντας πίσω σε φυσική κατάσταση και μακριά από τον παλιό καλο του εαυτό.

Η στατιστική εικόνα του ΜακΛίν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ