Ο Μόουζες Ράιτ φέρνει το… διαφορετικό – Η άμεση προσαρμογή στα «θέλω» του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Μόουζες Ράιτ φέρνει το… διαφορετικό – Η άμεση προσαρμογή στα «θέλω» του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ρίξει στα... βαθιά τον Μόουζες Ράιτ, αυτός ανταποκρίνεται και δείχνει να έχει άμεση προσαρμογή στα «θέλω» του Ολυμπιακού, φέρνοντας μάλιστα κάτι εντελώς διαφορετικό...

Ο Ολυμπιακός έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς και ατυχία τη φετινή σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, ενώ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσθήκη στη θέση «5» για να καλύψει το κενό που δημιούργησαν στο «5» οι τραυματισμοί των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να πάρει στους Πειραιώτες τον Μόουζες Ράιτ, που προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στην Τουρκία με την Μερκεζεφέντι, με σκοπό να «γεμίσει» τη γραμμή των ψηλών των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο Μπαρτζώκας μάλιστα ξεκαθάρισε μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Αμερικανού, ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος να αγωνιστεί άμεσα.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από την Ισπανία για Ταβάρες και Παναθηναϊκό

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων στις δηλώσεις του τόνισε ότι θα αναγκαστεί να τον ρίξει στα… βαθιά με το «καλημέρα», κάτι που κάνει για πρώτη φορά, μιας και δεν έχει επιλογές. Ο Μόουζες Ράιτ έκανε ντεμπούτο στη Euroleague, στην αναμέτρηση με την Άλμπα στο ΣΕΦ και ήταν εξαιρετικός, ενώ έχει παίξει άλλα δύο παιχνίδια. Αυτό με την Μπάγερν στο Μόναχο, αλλά και το απόγευμα της Κυριακής στο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 81-57.

Η άμεση προσαρμογή και η εύρυθμη λειτουργία
Ο Ράιτ έχει μπει για τα καλά στο «κόλπο» και στο ροτέισον του Ολυμπιακού και δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Τόσο στο ματς με την Άλμπα όσο και σε αυτό με τον Προμηθέα ήταν καταλυτικός και ειδικά στο ματς στην Πάτρα έκλεψε την παράσταση. Σε 23 λεπτά παιχνιδιού κόντρα στους Πατρινούς είχε 16 πόντους με 7/10 δίποντα και 2/4 βολές, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ, είχε ένα μπλοκ και 19 στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο ματς με την Άλμπα που έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 τάπες και 23 στο σύστημα αξιολόγησης, με το πιο εντυπωσιακό να είναι ότι δεν είχε πόντο στο πρώτο ημίχρονο. Δύο μέρες μετά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και είχε μόλις 2 πόντους σε 17 λεπτά, κάτι που είναι λογικό, αφού έπαιζε κόντρα στον Σερζ Ιμπάκα και φυσικά δεν είχε παραπάνω από 3 προπονήσεις με τους Πειραιώτες.

Η μισή δουλειά ωστόσο έχει γίνει και αυτό φαίνεται από την άνεση και τον τρόπο που κινείται στο παρκέ, λειτουργεί καλά στα περισσότερα σχήματα και δείχνει να προσαρμόζεται άμεσα στα «θέλω» του Μπαρτζώκα. Το σημαντικότερο είναι ότι βελτιώνεται μέσα από τη λειτουργία του συνόλου και ο ίδιος, ενώ είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι προσαρμόζεται μέσα από αναμετρήσεις που κρίνουν πράγματα και βρίσκει ρυθμό.

Ένας διαφορετικός ψηλός
Ο Μπαρτζώκας και οι συμπαίκτες του προσπαθούν να τον βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο καθένας με τον τρόπο του, ενώ το ότι προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αναμετρήσεων και δεν θυμίζει σε τίποτα τους Φαλ και Μιλουτίνοφ τον κάνει ακόμη πιο… απαραίτητο στο ροτέισον του Ολυμπιακού.

Κάτι που φαίνεται και από το πως έχει προσαρμόσει τα πλάνα του ο Έλληνας τεχνικός όταν είναι εκείνος στο παρκέ και πως όταν αγωνίζεται ο Φίλιπ Πετρούσεφ ή ο Λουκ Σίκμα. Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η απόφαση του Μπαρτζώκα να υπογράψει τον Ράιτ με πλάνο διετίας, δείγμα του πόσο πιστεύει στον παίκτη, αλλά και στο ότι μπορεί να τον κάνει να λειτουργήσει εξαιρετικά και με διαφορετικές συνθήκες από ότι οι υπόλοιποι ψηλοί της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ