Κάποιοι έμειναν με την… όρεξη

Κάποιοι έμειναν με την… όρεξη

Πολλοί προπονητές ονειρεύονταν τον Άλεκ Πίτερς στο ρόστερ τους αλλά ο Ολυμπιακός τους χάλασε τα σχέδια...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άλεκ Πίτερς, με τον Αμερικανό φόργουορντ να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του λιμανιού.

Ήταν αναμφίβολα μια μεγάλη είδηση για την ομάδα του λιμανιού, καθώς ο Πίτερς εντυπωσιάζει με την παρουσία του στην φετινή Ευρωλίγκα (αλλά και στο πρωτάθλημα) γεγονός που τον καθιστούσε μεταγραφικό στόχο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο Πίτερς έχει τρελάνει κόσμο με τις εμφανίσεις του στην κορυφαία διοργάνωση κι έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό, σε σημείο μάλιστα που να θεωρείται πλέον στους σταρ της φετινής Ευρωλίγκας.

Διαβάστε επίσης: Τα 5.461 ποδοσφαιρικά… μίλια του Σαντιάγκο Έσε

Δεν ήταν λοιπόν λίγες οι ομάδες που περίμεναν στη γωνία, για να δουν την εξέλιξη των συζητήσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πίτερς. Και ήδη υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν το όνομα του Πίτερς στους «hot» μεταγραφικούς στόχους ενόψει του καλοκαιριού.

Πολλοί προπονητές ονειρεύονταν τον παίκτη του Ολυμπιακού στο ρόστερ τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως φρόντισαν να τους… αφήσουν με την όρεξη, ανακοινώνοντας την συμφωνία τους για δύο ακόμα χρόνια με τον 28χρονο φόργουορντ.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι γίνονταν γνωστό ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα πήγαινε τελικά NBA, αποδεχόμενος την πρόταση των Κινγκς, πολλοί θεώρησαν ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκονταν αντιμέτωπος μ’ ένα «άλυτο» πρόβλημα.

Ίσως γιατί κανείς δεν θεωρούσε εφικτή μια «εκτόξευση» από τον Πίτερς αλλά ο Αμερικανός απέδειξε γιατί τον είχε επιλέξει το καλοκαίρι του 2022 ο Μπαρτζώκας. Τώρα όλοι μιλούν με θαυμασμό για τις επιδόσεις του Πίτερς, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί και πόσο βοήθησε η ομάδα τον παίκτη.

Γιατί η ομάδα του Ολυμπιακού έχει βοηθήσει όχι μόνο τον Πίτερς, αλλά πολλούς παίκτες να κάνουν μια εντυπωσιακή «εκτόξευση» κι αυτό αν μη τι άλλο φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο οργανισμός.

Δείτε για παράδειγμα τον Γουόκαπ, τον Φαλ, τον ΜακΚίσικ, τον Λαρεντζάκη και νωρίτερα τον Βεζένκοφ. Αυτοί οι παίκτες έγιναν (πολύ) καλύτεροι στα χέρια του κόουτς Μπαρτζώκα και αυτό δεν είναι φυσικά τυχαίο.

Ο Πίτερς λοιπόν ανανέωσε το συμβόλαιό του κι όπως προαναφέραμε πολλοί έμειναν με την… όρεξη και είναι τώρα αναγκασμένοι να ψάξουν αλλού για να βρουν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Αμερικανού.

Κι όσο για τον Κάνααν του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο φινάλε της σεζόν; Η επιθυμία του Αμερικανού γκαρντ να συνεχίσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι δεδομένη. Το είχε πει ο Πίτερς το έχει πει και ο Κάνααν.

Όλα γίνονται με βάση τη συνέχεια της ομάδας. Και η συνέχεια είναι αυτή που προσφέρει την συνέπεια στο παρκέ κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ