Τα 5.461 ποδοσφαιρικά… μίλια του Σαντιάγκο Έσε

Τα 5.461 ποδοσφαιρικά… μίλια του Σαντιάγκο Έσε

Ο 22χρονος Αργεντινός χαφ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για το 67ο ματς του σε 55 εβδομάδες και μοιάζει ο μόνος βέβαιος στο «τρίγωνο» των χαφ που ετοιμάζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα βάλθηκε να «τρελάνει» την στατιστική υπηρεσία του Wyscout: Ευστοχία πάσας 100% με 38/38 προσπάθειες! Ένα μικρό ποδοσφαιρικό έργο τέχνης, κάτω από το ραντάρ, όνειρο κάθε αμυντικού χαφ αλλά κατ επέκταση και κάθε προπονητή. Μια ιστορία 99΄ που επιβεβαιώνει την επίδραση του δράστη, Σαντιάγκο Έσε, αλλά και ενισχύει την σιγουριά ότι και απόψε στη Βουδαπέστη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το «τείχος» της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού κόντρα στη Φερεντσβάρος θα το «χτίσει» πάνω στην ικανότητα του Αργεντινού.

Ναι, προκαταβολικά ίσως ο μόνος βέβαιος στην αναμονή του (επόμενου) 4-3-3. Με τους Ούγγρους την περασμένη Πέμπτη ήταν μαζί του ο Ζοάο Καρβάλιο και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο Τσικίνιο με τον Αντρέ Όρτα. Όλοι –άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο- υποψήφιοι για τις δύο θέσεις μπροστά από το «32». Ο Έσε αναντικατάστατος. Όπως με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τον Κάρλος Καρβαλιάλ, έτσι και με τον Βάσκο. Έτσι… γενικώς σε φόντο ερυθρόλευκο. Αποκτήθηκε στις 19 Αυγούστου (4 εκατ ευρώ) ταξιδεύοντας τον μισό πλανήτη για χάρη του Ολυμπιακού. Έπαιξε για πρώτη φορά πέντε μέρες μετά (31΄κόντρα στην Τσουκαρίτσκι) και από τότε η μηχανή δουλεύει στο κόκκινο. Αύριο στην Βουδαπέστη αν όλα κυλήσουν ομαλά θα φτάσει τα 30 παιχνίδια με τους Πειραιώτες. Και τα 67 στις τελευταίες 55 εβδομάδες. Διότι ερχόμενος από την Αργεντινή, το καλοκαίρι τον βρήκε στο… χορτάρι.

Διαβάστε επίσης: Το… ατού της Φερεντσβάρος, ατού για τον Ολυμπιακό

Ρομπότ-Έσε

Συγκεκριμένα: Από τις 28 Ιανουαρίου 2023 όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της χώρας του, ο Έσε πρόλαβε ως τον Αύγουστο να αγωνιστεί σε 37 ματς με την –πρώην ομάδα του- Ουρακάν, σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις: 26 για το πρωτάθλημα, 2 για το κύπελλο, 4 για το Λιμπερταδόρες και 5 για το Σουνταμερικάνα, Κάτι σε 3103 δράσης! Με τον Ολυμπιακό έχει 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 8 στο Γιουρόπα Λιγκ, 2 στο κύπελλο, 1 στο Κόνφερενς Λιγκ σε μια σούμα 2358΄. Σε λιγότερο από 13 μήνες λοιπόν, 66 ματς σε δύο ηπείρους, οκτώ διαφορετικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και 5461΄ όπου εύκολα σε κάνουν να διαπιστώσεις κάτι ακόμη. Ότι ο Σαντιάγκο Έσε κατά μέσο όρο σε κάθε ματς από αυτά έχει μέσο όρο παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο σχεδόν 83΄. Κάτι σε «ρομπότ» ετών 22 για τον διεθνή –με την U23- μέσο! Και μια σειρά από αναπόφευκτες υποθέσεις στο τραπέζι.

Πόσο…

Πόσο καλύτερος μπορεί να είναι την επόμενη χρονιά, έχοντας πάρει πια τις «ανάσες» που προβλέπει ένα ποδοσφαιρικό καλοκαίρι. Πόσο πιο «έτοιμος» θα είναι έχοντας πλέον την εμπειρία μιας σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πόσο πιο «άνετος» έχοντας πλέον προσαρμοστεί στην Ελλάδα. Δεν είναι απλό αυτό που έχει καταφέρει ως εδώ σε μια θέση που σπάνια τραβά τα «φώτα» καθώς οι «βασικοί» αριθμοί (γκολ, ασίστ) δεν το επιτρέπουν. Το κάνει σπουδαίο όμως η «αναγωγή» στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα παιδί 22 ετών, στην πρώτη του σεζόν μακριά από την χώρα του. Και ότι αυτή η season 1 έχει βρει τον Ολυμπιακό ήδη σε μια κατάσταση με τρεις διαφορετικούς προπονητές –άρα και καμιά 15αρία βοηθούς, συνεργάτες κλπ-.

Τα πεπραγμένα

Ως εδώ ο Σαντιάγκο Έσε στη μεσαία γραμμή των Ερυθρόλευκων, έχει αγωνιστεί μαζί με τους: Μαντί Καμαρά (21 ματς), Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο (19), Ζοάο Καρβάλιο (11), Βιθέντε Ιμπόρα (8), Τσικίνιο (4), Αντρέ Όρτα (3) και Γκουστάβο Σκάρπα (έπαιξε σε κάποια ματς και σαν 8άρι ο Βραζιλιάνος στο ξεκίνημα της σεζόν). Ποιοι θα είναι πλάι του στη Βουδαπέστη στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος; Αυτό το γνωρίζει μοναχά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η παρουσία του Τσικίνιο στη συνέντευξη Τύπου –και η καταπληκτική του παρουσία στην Τούμπα- δημιούργησε μια εντύπωση. Αλλά ως εκεί. Τα άλλα, μόνο ο Βάσκος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ