ΑΕΚ : Ο τεχνικός διευθυντής Σάκοτα και ο νέος προπονητής

ΑΕΚ : Ο τεχνικός διευθυντής Σάκοτα και ο νέος προπονητής

Συνάντηση με τον Ντράγκαν Σάκοτα είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Μάκης Αγγελόπουλος, στη διάρκεια του οποίου οριστικοποιήθηκε αυτό που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό. Ότι ο Σάκοτα δεν θα συνεχίσει ως πρώτος προπονητής. Θα παραμείνει μεν στην ΑΕΚ, αλλά από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη από […]

Συνάντηση με τον Ντράγκαν Σάκοτα είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Μάκης Αγγελόπουλος, στη διάρκεια του οποίου οριστικοποιήθηκε αυτό που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό. Ότι ο Σάκοτα δεν θα συνεχίσει ως πρώτος προπονητής. Θα παραμείνει μεν στην ΑΕΚ, αλλά από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ήταν μια απόφαση που ελήφθη από κοινού, αφού και οι δύο πλευρές σε αυτή συνέκλιναν εξ αρχής. Ο μεν Σάκοτα γνώριζε πως οι δύο κούπες που σήκωσε φέτος ήταν το μάξιμουμ που θα μπορούσε να πετύχει σε αυτή την ΑΕΚ κι από τη στιγμή που την επόμενη σεζόν τα δεδομένα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν δραματικά (ούτε στην ΑΕΚ, αλλά ούτε και στις διοργανώσεις όπου θα πάρει μέρος, ίσα ίσα που το BCL θα είναι ακόμα πιο δυνατό), δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει να πάει χειρότερα.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχοντας μια τόσο μακρά καριέρα πίσω του, δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε κανέναν. Άλλωστε κι ο ίδιος έχει επανειλημμένα πει ότι πιέστηκε πολύ τον περασμένο Δεκέμβρη για να αναλάβει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητές του η επιστροφή στη δεξιά άκρη του πάγκου.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος από την άλλη είχε πλήρη επίγνωση από την αρχή του ότι ο Σάκοτα δέχθηκε να βοηθήσει την ΑΕΚ σε μια δύσκολη στιγμή και δεν αποτελούσε επιλογή με πιο μακρόπνοη προοπτική. Προτιμούσε κι αυτός να βρεθεί ένας άλλος προπονητής για να αναλάβει την ΑΕΚ στην παρούσα φάση κι από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι και ο Σάκοτα σκεφτόταν με παρόμοιο τρόπο, η συμφωνία ήταν δεδομένη.

Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης η ΑΕΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εμβληματική φυσιογνωμία για την ΑΕΚ ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο δις τροπαιούχος – εντός του 2018 – προπονητής είχε σήμερα (19/06) συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο, όπου και αποφασίστηκε η συνεργασία τους να συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο. Ο κ. Σάκοτα αναλαμβάνει πλέον τη θέση του Tεχνικού Διευθυντή της ΑΕΚ Β.C., ενώ παραμένει επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο κορυφαίος προπονητής έχει βασικότατο μερίδιο στις εφετινές επιτυχίες της «Βασίλισσας», όπως και στην αναγεννησιακή πορεία της Ομάδας. Είναι εκείνος, που την καθοδήγησε στον πρωταθληματικό τίτλο μετά από 32 χρόνια αναμονής, το 2002, αλλά και εκείνος, που την οδήγησε ξανά στον ευρωπαϊκό θρόνο κατά την περίοδο, που τελείωσε, μετά από 18 χρόνια, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η οικογένεια της ΑΕΚ τον ευγνωμονεί και συμπορεύεται μαζί του για τα καλύτερα, που έρχονται…»

Ο Πρίφτης, ο Ζούρος κι ο Σκουρτόπουλος!

Αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει το βασικό πλάνο που είχε η ΑΕΚ στο θέμα προπονητή και ήταν συνδεδεμένο με τον Δημήτρη Πρίφτη. Αυτός παραμένει ο εκλεκτός, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Ούνιξ θα ενεργοποιήσει την οψιόν που έχει στο συμβόλαιό του ή όχι. Οπότε η ΑΕΚ περιμένει, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα περιμένει πολύ ακόμα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το θέμα αναμένεται να λήξει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ωστόσο οι πιθανότητες, με βάση και πληροφορίες που έρχονται από τη Ρωσία, δεν είναι με το μέρος της Ένωσης. Το πιθανότερο είναι αυτή τη στιγμή η Ούνιξ να επιβεβαιώσει τη συνεργασία της με τον Πρίφτη και για την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλον προπονητή, καθώς η εναλλακτική επιλογή του Ντράγκαν Σάκοτα δεν υφίσταται πλέον. Ο Ηλίας Ζούρος δεν έχει κλείσει ακόμα σε κάποια ομάδα και με δεδομένο ότι έχει υποστηρικτές στην ΚΑΕ, βρίσκεται στο κάδρο. Στο προσκήνιο αρχίζει επίσης να βγαίνει το όνομα του ομοσπονδιακού προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλου, που έχει ΑΕΚτσήδικο παρελθόν και κάποιους μέσα στην ΚΑΕ, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Πάντα, τέλος, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί προπονητής στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και αυτοί που αρέσουν στην ΑΕΚ (Πάτρικ, Φιλιπόσκι, Μπάνκι) είναι ακριβοί και μάλλον κι αυτοί κοιτάζουν προς… Ευρωλίγκα μεριά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ