Στο ραντάρ της ΑΕΚ ο Τοκότο (vid)

Στο ραντάρ της ΑΕΚ ο Τοκότο (vid)

Η ΑΕΚ έχει τροποποιήσει ελαφρώς το αρχικό μεταγραφικό πλάνο της, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει to10.gr, και αναζητά ξένο παίκτη και για τη θέση του σμολ φόργουορντ, που αρχικά είχε φανεί ότι θα κάλυπταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο Λούκα Μπάνκι, όμως, φαίνεται πως θέλει έναν πιο «φρέσκο» παίκτη από τον Βασιλόπουλο […]

Η ΑΕΚ έχει τροποποιήσει ελαφρώς το αρχικό μεταγραφικό πλάνο της, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει to10.gr, και αναζητά ξένο παίκτη και για τη θέση του σμολ φόργουορντ, που αρχικά είχε φανεί ότι θα κάλυπταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο Λούκα Μπάνκι, όμως, φαίνεται πως θέλει έναν πιο «φρέσκο» παίκτη από τον Βασιλόπουλο κι έτσι έχει στρέψει το βλέμμα του στην αμερικανική αγορά.

Εκεί υπάρχει μία περίπτωση, την οποίαν ο Ιταλός προπονητής εξετάζει με ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον Τζέι Πι Τοκότο (25, 2,01μ.), απόφοιτο του Νορθ Καρολάινα και επιλογή των Σίξερς στο νούμερο 58 του ντραφτ του 2015. Έκτοτε προσπαθεί να βρει θέση στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, έχοντας περάσει τα πρώτα δύο χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του στη G-League, ενώ τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στην Αυστραλία με τους Περθ Ουάιλντκατς.

Είναι ένα «τριάρι» με σπουδαίες αθλητικές ικανότητες, που εξ αυτού του λόγου μπορεί να παίξει και ως «τεσσάρι» σε πιο χαμηλά σχήματα, καλός σκόρερ (σκόραρε 15,4π. στην Αυστραλία), με έφεση στο ριμπάουντ (μάζευε σχεδόν 6 ανά αγώνα στην Αυστραλία) και δη στο επιθετικό. Από την άλλη δεν έχει τόσο καλό περιφερειακό σουτ (26% στο Περθ), γι’ αυτό δεν σουτάρει πολύ και προτιμά τα ντράιβ, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η αμυντική προσήλωσή του, στην οποία δίνει μεγάλη σημασία ο Μπάνκι.

Το «πακέτο» πάντως μοιάζει ενδιαφέρον, γι’ αυτό ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ το έχει υπόψη του. Αυτό τον καιρό ο Τοκότο, του οποίου η μητέρα είναι από το Καμερούν και ο παππούς ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής με το Καμερούν και βασικός στην ομάδα που έπαιξε στο Μουντιάλ του 1982, αγωνίζεται στο summer league του Λας Βέγκας με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ