Άρης – Γυμναστικός Λάρισας Φάρος 71-60

Άρης – Γυμναστικός Λάρισας Φάρος 71-60

Ο Ντεμέτρις Μοράντ πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνισή του στον Άρη και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, ο «αυτοκράτορας» έφτασε στη νίκη.

Με εξαίρεση ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο, ο Αρης ήταν ανώτερος του Φάρου Λάρισας, του οποίου κι επικράτησε με 71-60 για την 6η αγωνιστική στο «Nick Galis Hall». Τρίτη νίκη για τον «αυτοκράτορα» στο πρωτάθλημα που είδε τον Ντεμέτρις Μοράντ να πραγματοποιεί την κορυφαία εμφάνισή με την «κίτρινη» φανέλα. Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε για 11:31 λεπτά, στα οποία είχε 8π. και 5 ριμπάουντ, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιστροφή του Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη που είχαν 8/16 τρίποντα, είχαν σε καλή μέρα και τους Αθηναίου, Μπελ, Βασιλόπουλο και Μπένσον.
Τρίτη ήττα για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, που είχε πρώτο σκόρερ τον Μουράτο με 15 πόντους, αλλά πλήρωσε τα 14 λάθη της, τις μόλις 9 ασίστ, και την μεγάλη αστοχία (18/56 εντός παιδιάς)

Ο Αρης πραγματοποίησε ίσως το χειρότερο φετινό του δεκάλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με… 1-13 στο 7’ και στην δεύτερη περίοδο με 13-21 (13’). Τίποτα δεν δούλευε καλά για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ηταν στατική και προβλέψιμη στην επίθεση, ενώ ακόμη και στο δυνατό της στοιχείο την άμυνα, είχε προβλήματα.

Η αφύπνιση ωστόσο για τον «αυτοκράτορα» ήρθε λίγο πριν από τα μέσα της Β’ περιόδου. Ο Αρης άσκησε μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να σημειώσουν μόλις 6 πόντους στα τελευταία επτά λεπτά πριν το ημίχρονο, την ώρα που οι «κίτρινοι» έβρισκαν λύσεις από διάφορους παίκτες στην επίθεση, με τους Μπελ και Μοράντ να είναι καταλυτικοί. Έτσι το επιμέρους σκορ στο διάστημα αυτό ήταν 20-6, με αποτέλεσμα η ομάδα του «δράκου» να πάει στην ανάπαυλα με αυτό το +6 (33-27).

Άντεξε και στο ψηλό σκορ
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ρυθμό μέσα από την άμυνά τους. Δεν επέτρεψαν στον Φάρο ούτε να τρέξει ούτε να έχει το εύκολο καλάθι, διατηρώντας, ενώ με τρίποντο του Μπένσον ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (43-33 στο 25’).

Ακόμη κι όμως όταν το σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο πήγε ψηλά, ο Αρης κατάφερε να ανταπεξέλθει. Παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλοί φόρτωσαν το «κίτρινο» καλάθι με 21 πόντους, οι γηπεδούχοι απάντησαν επίσης με 21, επιδεικνύοντας επιθετική πολυφωνία. Ο Γυμναστικός πλησίασε απειλητικά μειώνοντας στους 7 (64-57), με 1,5 για τη λήξη, ωστόσο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με τρίποντο έκανε το 67-57 (με 1:12) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 33-27, 50-39, 71-60

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ