Ολυμπιακός : «Αλλάξτε το καθεστώς με τις ξένες»

Ολυμπιακός : «Αλλάξτε το καθεστώς με τις ξένες»

Επιστολή των Ερυθρόλευκων προς την ΕΟΚ έτσι ώστε να συμβεί στην Ελλάδα ότι και στις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή η κάθε ομάδα να έχει όσες κοινοτικές θέλει στο ρόστερ της και να μην υπάρχει ο περιορισμός των τριών «που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική».

Να αλλάξει το καθεστώς με τις ξένες αθλήτριες ζήτησε ο Ολυμπιακός από την ΕΟΚ μέσω επιστολής που απέστειλε στην ίδια αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της Α1.

Από την μεριά τους οι Ερυθρόλευκοι τονίζουν ότι δεν είναι νόμιμη η ειδική προκήρυξη η οποία περιορίζει τον αριθμό των ξένων και υπενθυμίζουν ότι με βάση τους κανονισμούς της FIBA, αλλά και της ίδιας της ελληνικής ομοσπονδίας, αθλητές που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., μπορουν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες της λίγκα με όσα έχει καταφέρει αυτά τα τρία χρόνια, όμως εκτός από αυτό, ζητά κάτι άκρως λογικό. Όπως εξηγεί και στην επιστολή του, η αλλαγή θα βοηθήσει τις ομάδες και ειδικά όσες δίνουν την μάχη τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θα είναι δηλαδή και ο ίδιος και η Νίκη Λευκάδας πιο ανταγωνιστικοί εκτός Ελλάδας και σίγουρα το πρωτάθλημα στη χώρα μας θα αποκτήσει άλλη αίγλη και θα είναι ακόμα καλύτερο.

Το γεγονός ότι υπάρχει περιορισμός στις κοινοτικές αθλήτριες που μπορεί να έχει κάθε ομάδα, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, στην οποία επιτρέπονται μόλις τρεις ξένες!

Η επιστολή του Ολυμπιακού προς την ΕΟΚ καταλήγει

«Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος ώστε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης και τα οφέλη αυτής είναι στη διάθεση των σωματείων, ήδη από τη φετινή χρονιά».
Οι Ερυθρόλευκοι έχουν σκοπό να τραβήξουν την υπόθεση όσο πάει και αυτό επειδή εδώ και καιρό έχουν εκφράσει την άποψη τους ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα και να μην υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως με βάση την Ε.Ε. απογορεύεται κάθε είδους περιορισμός για τις Ευρωπαίος. Η ΕΟΚ από την πλευρά της δεν τροποποίησε την προκήρυξή της και κράτησε το κομμάτι που έλεγε «τρεις που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική», γεγονός που φέρει αντίθετο τον Ολυμπιακό που ζητάει να μην ισχύσει. Δεν είναι διόλου απίθανο λοιπόν να κινηθεί δικαστικά ο Ολυμπιακός για να δικαιωθεί και να μπορεί να γίνει το ίδιο ανταγωνιστικός με τις ομάδες που καλείται να παίξει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ