Προμηθέας – Καρδίτσα 85-65: Με περίπατο στα ημιτελικά και τώρα… Παναθηναϊκός για τους Πατρινούς

Προμηθέας – Καρδίτσα 85-65: Με περίπατο στα ημιτελικά και τώρα… Παναθηναϊκός για τους Πατρινούς

Ο Προμηθέας «καθάρισε» με 85-65 την Καρδίτσα, έκανε το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών και στα ημιτελικά θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Ο Προμηθέας υπερασπίστηκε την έδρα του και έγραψε το 2-1 στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Greek Basketball League, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Οι Αχαιοί επικράτησαν άνετα με 85-65 της Καρδίτσας, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα που διεξήχθη στο «Δ. Τόφαλος», με το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου να περιμένει τον ηττημένο του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την προσπάθεια του στις θέσεις 5-8.

Διαβάστε επίσης: Τα 34 γκολ σε 275 ματς του Μεντιλίμπαρ, η απίθανη ιστορία του 1986-87 και το μήνυμα για την κατάκτηση της Super League (pics)

Κορυφαίος των νικητών ο Γουόκερ με 27 πόντους, ενώ με νταμπλ νταμπλ τελείωσε τον αγώνα ο Καραγιαννίδης (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Στους 19 πόντους σταμάτησε ο Βαρνάντο. Από την Καρδίτσα πάλεψαν οι Άλεν και Χόρχλερ, με 14 και 13 πόντους, αντίστοιχα.

Ο Προμηθέας έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και αξιοποιώντας τους αιφνιδιασμούς και την κυριαρχία του στα επιθετικά ριμπάουντ εξασφάλισε γρήγορα μία διαφορά ασφαλείας (23-14 στο 10΄), την οποία εκτόξευσε στους 15 πόντους στο ημίχρονο (50-35), μετά από ρεσιτάλ παραγωγικότητας στη δεύτερη περίοδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση η άμυνα, η οποία κράτησε από τους 20 πόντους την Καρδίτσα σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Αχαιούς να μην απειλούνται και να παίρνουν το εισιτήριο για την τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 50-35, 64-50, 85-65

Προμηθέας (Παπαθεοδώρου): Γουόκερ 27 (2/7 τρίποντα, 4 ριμπάπουντ, 4 ασίστ, 6 λάθη, 2 κλεψίματα), Λούντζης 6 (3/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίσρ, 3 κλεψίματα), Σίτου 8 (6 ριμπάουντ), Ιβούντου 5 (1/4 τρίποντα, 3 ασίστ), Μπαζίνας (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουίλιαμς 2, Λάγιος 2, Οικονομόπουλος, Καραγιαννίδης 16 (8/9 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 3 λάθη, 3 κλεψίματα)

Καρδίτσα (Παπανικολόπουλος): Χολ (5 ασίστ, 3 λάθη), Κασελάκης 5 (0/4 τρίποντα), Καμπερίδης 6 (2/5 τρίποντα), Άλεν 14 (4/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 λάθη, 2 κλεψίματα), Οκόρο 2 (4 ριμπάουντ), Χόρχλερ 13 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καπετάκης, Λούις 14 (1), Χατζής 2, Χαντζής 1, Χρηστίδης 2 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα)

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ