Ματσιούλις: «Εξαιρετικό ρόστερ, θέλουμε μια εξίσου επιτυχημένη χρονιά»

Ματσιούλις: «Εξαιρετικό ρόστερ, θέλουμε μια εξίσου επιτυχημένη χρονιά»

Ο Λιθουανός Γιόνας Ματσιούλις, νέο απόκτημα της ΑΕΚ, μίλησε για την επιστροφή του στην Ελάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα και έθεσε τους ατομικούς και ομαδικούς στόχους της νέας χρονιάς.

Ο Γιόνας Ματσιούλις, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και μια ένδειξη πως η Ένωση μπορεί να δελεάσει πλέον παίκτες από το πάνω ράφι με ικανότητες και παραστάσεις Euroleague.

Ο Λιθουανός φόργουρντ, σε συνέντευξή του στη Real News, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που έχει για την επιστροφή του στην Ελλάδα, την Αθήνα και την Basket League, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λούκα Μπάνκι ενώ έθεσε τόσο τους προσωπικούς όσο και τους ομαδικούς στόχους ενόψει της νέας σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ματσιούλις σχετικά με:

Την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Σημαίνει πολλά, γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Αθήνα, το 2012, ερωτεύτηκα την πόλη. Πάντα χαιρόμουν όταν επέστρεφα για να δω τους φίλους μου και είναι πολύ ωραίο που θα ξαναπαίξω εδώ. Δεν ξέρω ακόμη όλες τις λεπτομέρειες για την ΑΕΚ, όμως έχω ήδη καταλάβει ότι έχουμε ξανά υψηλούς στόχους για τη σεζόν».

Τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και αυτούς της νέας ομάδας του: «Κατ’ αρχάς, θέλω να επιστρέψω αγωνιστικά στο επίπεδο που ήμουν στη Ρεάλ. Έχω μιλήσει με τον προπονητή και κατάλαβα ότι οι στόχοι της ομάδας μου θα είναι ίδιοι με πέρυσι».

Το ελληνικό πρωτάθλημα και τις φιλοδοξίες της ΑΕΚ: «Υψηλού επιπέδου και πολύ ανταγωνιστικό. Θέλουμε -και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό- να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Θα έχουμε επίσης το BCL, όπου θέλουμε και πάλι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Επίσης, σημαντικό είναι το να παίξουμε τελικό Κυπέλλου. Θα είναι μια μακρά περίοδος, με πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις, και το κυριότερο είναι να είμαστε υγιείς και να βρούμε χημεία μεταξύ μας. Γνωρίζω το ρόστερ και πιστεύω ότι η νέα χρονιά μπορεί να αποδειχθεί εξίσου επιτυχημένη με την προηγούμενη».

Τον προπονητή της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι: «Γνωριζόμαστε χρόνια, ενώ το 2012 συνεργαστήκαμε στη Σιένα. Γίναμε φίλοι τότε. Ήταν βοηθός προπονητή, υπεύθυνος για το κομμάτι της τακτικής. Έχει πολλές γνώσεις, κάτι που τον βοηθά να παίρνει την πιο σωστή απόφαση τη στιγμή που χρειάζεται. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ΑΕΚ. Από την πλευρά μας, ως παίκτες, οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε τι θα μας ζητήσει και είμαι βέβαιος ότι θα πάρει το καλύτεροι από τον καθένα μας».

Το αν η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην κορυφή: «Όταν κάνεις μια σούπερ χρονιά, η επόμενη είναι πάντα πιο δύσκολη. Κανείς δεν θα σε υποτιμήσει και όλοι θα δώσουν το 150% για να σε νικήσουν. Έτσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Εμείς έχουμε νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή. Θα χρειαστεί χρόνος για να γίνουμε ομάδα. Αλλά, όπως είπα, έχω δει το ρόστερ, που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, και ο κόσμος μας ας θεωρήσει ως δεδομένο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να επαναλάβουμε την περσινή χρονιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ