Αντιδράσεις στη Λήμνο για το γήπεδο

Αντιδράσεις στη Λήμνο για το γήπεδο

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ στο νησί εκφράζει τους προβληματισμούς της, υποστηρίζοντας ότι με την παραχώρηση του κλειστού στον Ήφαιστο υπονομεύεται η προσπάθεια των ερασιτεχνικών σωματείων της Λήμνου.

Η μετακίνηση του Φάρου στη Λήμνο με την επωνυμία Ήφαιστος δίνει τη δυνατότητα στο ακριτικό νησί να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην επαγγελματική κατηγορία του μπάσκετ, φαίνεται όμως πως δεν ενώνει όλη την τοπική κοινωνία, καθότι εκδηλώνονται αντιδράσεις που αφορούν τη χρήση του μοναδικού κλειστού γηπέδου που υπάρχει στην περιοχή.

Με μακροσκελή ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Λήμνου του ΚΚΕ καταθέτει τους προβληματισμούς της για την απόφαση του δήμου να παραχωρήσει το γήπεδο στον Παντελή Μπούμπουρα ώστε αυτός να το ανακατασκευάσει τηρώντας τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη φιλοξενία αγώνων μπάσκετ, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται η προσπάθεια των ερασιτεχνικών σωματείων του νησιού, που χρησιμοποιούν το κλειστό για άλλα αθλήματα, καθώς οι ώρες που θα μπορούν να φιλοξενούνται σε αυτό θα μειωθούν σημαντικά.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την κατάρτιση του σχεδίου λειτουργίας του σταδίου και τις ώρες χρήσης αυτού από τα ερασιτεχνικά σωματεία και το κοινό, με πρωταρχικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών αυτών. Επιφυλασσόμαστε ως προς την λειτουργία του σταδίου και στεκόμαστε δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία στις μελλοντικές τους διεκδικήσεις.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ότι «υπάρχει πρόβλεψη για τη διεξαγωγή αγώνων βόλεϊ, όταν προκύπτει τέτοια ανάγκη, με την εγκατάσταση συγκεκριμένου δαπέδου», δεν αναιρεί την πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας της ομάδας βόλεϊ του νησιού, αφού απαραίτητη προϋπόθεση, όπως φαίνεται και από τη σχετική ανακοίνωση του ΛΗΜΝΟΣ ΣΠΟΡΤΣ ΚΛΑΜΠ, είναι η εξασφάλιση του κλειστού σταδίου όχι μόνο για τους αγώνες, αλλά και για όλες τις προπονήσεις της ομάδας, ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται τα παιδιά σε διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις (αν είναι και κατάλληλες) προκειμένου να ασχοληθούν με το άθλημα που τους αρέσει.

Επίσης, αμφισβητείται από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ότι «εκσυγχρονίζεται με την ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας μια αθλητική εγκατάσταση του Δήμου», ως προς το για ποιο σκοπό γίνεται αυτό και ποιον εξυπηρετεί. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΕΛ, «πληροφορούμαστε ότι το στάδιο για να πληροί τους όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 της ΕΣΑΚΕ, θα πρέπει να γίνουν μια σειρά εργασιών που αφορούν αύξηση των ήδη υπαρχόντων καθισμάτων με την προσθήκη μεγάλου αριθμού νέων, επέκταση των κερκίδων, κατασκευή νέων χώρων αποδυτηρίων και άλλα διάφορα. Αυτό και μόνο θα σημάνει κατά την αντίληψή μας σμίκρυνση του χώρου άθλησης και περιορισμό του γηπέδου στα όρια του γηπέδου μπάσκετ».

Και καταλήγει η ανακοίνωση ότι όλα αυτά υπονομεύουν τη λειτουργία των ομάδων χάντμπολ και στίβου που απασχολούν περίπου 200 παιδιά και που έχουν χαρίσει τόσες διακρίσεις και προβολή στο νησί, αλλά και «δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο χρήσης από κανένα άλλο σύλλογο ή το κοινό της Λήμνου, πχ. φοιτητές, στρατιωτικούς, όπως ήταν μέχρι τώρα».

Αν ισχύουν τα παραπάνω, φαίνεται ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του επιχειρηματία που θεωρεί καλύτερο για την επένδυσή του στην ομάδα – επιχείρηση να ρίξει ένα χρηματικό ποσό για την μετατροπή του δημοτικού κλειστού σταδίου στα μέτρα της ομάδας, παρά να κατασκευάσει ένα δικό του γήπεδο μπάσκετ, μη λογαριάζοντας τις επιπτώσεις για τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες των νέων και των κατοίκων του νησιού.

Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα με την παραχώρηση του κλειστού δημοτικού σταδίου με τίτλο «Θέλουμε τις επενδύσεις , ευχαριστούμε και τιμούμε τους δωρητές», «πατάει σε δύο βάρκες» (και αποδοχή των σχεδίων του επιχειρηματία για τις παρεμβάσεις στο στάδιο και χρήση του από όλους), αλλά αποκρύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη χρηματοδότησης τόσο για την επισκευή και εκσυγχρονισμό αυτού του σταδίου, όσο και για τις επισκευές και άλλων αθλητικών χώρων όπου χρειάζεται και όχι μόνο, παραπέμποντας «στους δωρητές και ευεργέτες του νησιού μας».

Το ΚΚΕ έχει θέση για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό που μπορεί να γίνει πράξη με διεκδικητικούς αγώνες για :

Διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο με τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στους Δήμους, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες άθλησης των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών και άλλων ομάδων του πληθυσμού.
Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.
Έτσι θα αναπτύσσονται ισόρροπα όλα τα αθλήματα και το άθλημα του μπάσκετ στο νησί μας, χωρίς τη διαμεσολάβηση δωρητών επιχειρηματιών.

Ο αθλητισμός είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα όχι μόνο των παιδιών, των νέων, αλλά και όλων των ηλικιακών ομάδων. Πρέπει η νεολαία μας και ο λαός να έχουν τη δυνατότητα ενεργητικής συμμετοχής στην άθληση και τα οφέλη της, μέσω της πρόσβασης σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού. Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης δεν είναι ατομική υπόθεση, ούτε πρέπει να γίνεται εμπόρευμα.

Ο αθλητισμός είναι μέσο εκπαίδευσης πρώτιστα της νεολαίας και στη συνέχεια όλου του λαού και όχι μέσο πλουτισμού, ξέπλυμα χρήματος και φαγοπότι χορηγών, όπως συμβαίνει σήμερα στον καπιταλισμό.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των αθλητικών και εργατικών σωματείων του νησιού για:

Την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του κλειστού δημοτικού σταδίου της Μύρινας που χτίστηκε με λεφτά του ελληνικού και του λημνιακού λαού, καθώς και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, από όλα τα αθλητικά σωματεία, τους νέους και τους κατοίκους της Λήμνου.
Τη γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και επισκευή των αθλητικών υποδομών του νησιού, αλλά και για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όπου χρειάζονται.
Καλούμε τα αθλητικά και εργατικά σωματεία, τους νέους και τους κατοίκους του νησιού, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ σ’ αυτούς τους στόχους και αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ