Παπαθεοδώρου: «Στόχος για τον ΠΑΟΚ το βήμα παραπάνω»

Παπαθεοδώρου: «Στόχος για τον ΠΑΟΚ το βήμα παραπάνω»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και μίλησε για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν. Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Παράλληλα τόνισε ότι το πιθανότερο είναι ο δικέφαλος να μην κάνει άλλη μεταγραφική κίνηση, παρά μόνο αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero 107,4FM:

Αρχικά, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επεσήμανε ότι η ομάδα έχει κλείσει τις θέσεις ξένων για τη νέα σεζόν, ενώ υπογράμμισε ότι η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και γι’ αυτό το λόγο χρειάζονται περισσότερες λύσεις στο ρόστερ:
«Έχουμε κλείσει τις θέσεις των ξένων παικτών, έχουμε ένα γεμάτο και καλό ρόστερ και αν δεν παρουσιαστεί κάτι που θα μας δώσει το κίνητρο για το κυνηγήσουμε, δε θα κάνουμε κάποια άλλη κίνηση. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες σε όλη τη σεζόν. Το ελληνικό πρωτάθλημα αποκτά άλλη δυναμική με την ποιότητα των ρόστερ να ανεβαίνει και από τις μικρομεσαίες ομάδες. Δεν είναι εύκολο και αρκετό να βγάλουμε μία σεζόν σε δύο διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και έτσι χρειάζεται να έχουμε παραπάνω υλικό στο ρόστερ μας».

Σχετικά με την προσθήκη του Γκάρετ και τι θα προσφέρει στην ομάδα: «Έχει αθλητικότητα, είναι καλός αμυντικός κυρίως γιατί έχει γρήγορα πόδια και μακριά χέρια με έφεση στο ριμπάουντ και στο μπλοκ. Θα ανεβάσει τον ρυθμό μας και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Για το αν παραμένει ίδια η φιλοσοφία: «Δεν αλλάζει, παραμένει η ίδια. Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση μας με αρκετές επιλογές και ταυτόχρονα να είμαστε σκληροί και δυνατοί στην άμυνα. Ο πήχης είναι ψηλότερος και στην Ελλάδα και στο Champions League. Ξεκινάμε με ταπεινότητα. Αφήνουμε πίσω την περσινή σεζόν. Έχουμε κρατήσει έναν μεγάλο κορμό Ελλήνων παικτών κάτι που είναι σημαντικό. Κρατήσαμε τον Γκος, ο Χάτσερ ξέρει τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Βήμα – βήμα θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει πιο γρήγορα τα αποτελέσματα που είχαμε στο τέλος της περσινής σεζόν».

Τα πρώτα συμπεράσματα από τα τεστ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Βασικός στόχος των δύο παιχνιδιών, αν και ήμασταν ανέτοιμοι, ήταν να δούμε το επίπεδο των νέων παικτών μας και την ποιότητα τους απέναντι σε υψηλού επιπέδου αντιπάλους, για να πάρουν μία ιδέα στο ποιο πρωτάθλημα ήρθαν, αλλά και εμείς να έχουμε μία εικόνα για το τι να περιμένουμε από αυτούς, αλλά και τι να διορθώσουμε. Η ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα, αφού ήμασταν μέτριοι κόντρα στον Ολυμπιακό και καλύτεροι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως είναι νωρίς για συνολικά συμπεράσματα, αφού εστιάσαμε στα ατομικά στοιχεία των παικτών».

Σχετικά με το τι περιμένει να δει στα επόμενα φιλικά και στη συνέχεια της προετοιμασίας: «Όλο το ρόστερ θα δουλέψει στην τακτική και κυρίως στην αμυντική και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την εβδομάδα, γιατί φεύγουν παίκτες για τις εθνικές τους ομάδες, όπως ο Μαργαρίτης και ο Μορέϊρα. Πρέπει να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στο κομμάτι της άμυνας και στα επόμενα φιλικά και παρά τις ελλείψεις να έχουμε μία καλή εικόνα για την ομάδα μας».

Για την κριτική που έχει ασκηθεί για τις επιλογές των παικτών στην περιφέρεια του ΠΑΟΚ: «Ο καθένας μπορεί να κάνει την κριτική που θέλει. Στο γήπεδο θα φανούν οι επιλογές που κάναμε και θα δικαιωθούμε ή όχι γι’ αυτές. Πέρσι ολοκληρώσαμε τη σεζόν με ένα γεμάτο ρόστερ με τον κάθε παίκτη να έχει τη δική του προσωπικότητα στο κομμάτι της επίθεσης. Το να έχεις καλούς παίκτες που να σκοράρουν είναι προτέρημα και πρέπει να το διαχειριστούμε και εμείς και αυτοί σχετικά με το πώς πρέπει να δημιουργούν και να σκοράρουν».

Για το αν υπάρχουν νέα στοιχεία φέτος στον ΠΑΟΚ: «Κάποια χαρακτηριστικά έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρσι. Στην περιφέρεια ήμασταν πιο ψηλοί, φέτος θεωρητικά έχουμε λίγη μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Θέλουμε να φτάσουμε πιο γρήγορα την εικόνα μας σε αυτήν που μας έδωσε πέρσι τα θετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις».
Με ποια πορεία του ΠΑΟΚ θα είναι ικανοποιημένος φέτος; «Θέλω στο φινάλε να είμαστε όπως έχουμε ξεκινήσει τώρα, κάτι που θα σημαίνει στο τέλος ότι οι επιλογές μας ήταν καλές. Να έχουμε παίξει ένα μπάσκετ που θα το ευχαριστηθούμε εμείς πρώτα. Έτσι θα έχουμε πετύχει και αποτελέσματα και στόχους. Θέλουμε επίσης να κερδίσουμε πράγματα μέσα από τις προπονήσεις μας και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη σεζόν».

Για το επίπεδο του ανταγωνισμού: «Πιο ισορροπημένο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τη δεύτερη θέση και κάτω. Θα είναι μικρές οι διαφορές των ομάδων. Δε θα είναι περίεργο αν ομάδες από το μεσαίο ράφι θα κερδίζουν τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ ή τον Προμηθέα. Η κάθε ομάδα έχει τις ιδιαιτερότητες της, αλλά με τις κινήσεις τους έχουν δείξει πόσο ισχυρές θα είναι φέτος και το κίνητρο που έχουν φέτος. Βέβαια και για εμάς είναι ένα κίνητρο αυτό, αφού από πέρσι δείξαμε ότι πρέπει να μας υπολογίζουν».

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Ο Μπάνε είναι ένα μεγάλο μέγεθος και στέλεχος για τον ΠΑΟΚ. Είναι ο πρόεδρος που κατευθύνει την ομάδα. Η παρουσία του είναι χρήσιμη για όλους και είναι κέρδος και για εμένα η συνεργασία του μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει καλά σε ποια ομάδα είναι, έχει περάσει από όλα τα πόστα, έχουμε μία καλή συνεργασία, όπως με όλα τα στελέχη της ομάδα. Είναι μία εξαιρετική μονάδα για τον ΠΑΟΚ».

Για την απόκτηση του Ουϊλιαμς: «Ήταν μία κίνηση που την είχαμε αποφασίσει από τις αρχές Ιουνίου βλέποντας τα στοιχεία που διαθέτει. Έχει έρθει από ένα κολλέγιο χαμηλού επιπέδου όσον αφορά το μπάσκετ, σα να συζητάμε για τη Β’ εθνική, όμως τα πρώτα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Προσαρμόστηκε εύκολα, έχει μεγάλη επιθυμία, κίνητρο και διάθεση για να δουλέψει σκληρά. Είναι σημαντικά στοιχεία για έναν παίκτη που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έχει δυνατότητες να κάνει πράγματα τα επόμενα χρόνια και μπορεί να μας βοηθήσει».

Τέλος, μίλησε και για την περίπτωση του Φιλ Γκος: «Από την ημέρα που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη είχε αποφασίσει ότι θα επιστρέψει. Μπορεί να βγάλει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που έχει και παρά την ηλικία του έχει κίνητρο και για εμάς ήταν σημαντικό να τον περιμένουμε να πάρει την τελική του απόφαση. Είναι επαγγελματίας και παρά το γεγονός ότι έγινε πατέρας 15 ημέρες πριν τελειώσει τη σεζόν, τελείωσε τη χρονιά με τον ΠΑΟΚ και δε ζήτησε να φύγει ούτε για λίγες ημέρες. Έχει κίνητρο να κερδίζει. Δε το βρίσκεις εύκολα σε παίκτες που είναι στην ηλικία του Γκος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ