Δια χειρός Ματσιούλις!

Δια χειρός Ματσιούλις!

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 82-81 για το τουρνουά της Κύπρου χάρη σε μια τρίποντη «βόμβα» του Γιόνας Ματσιούλις 3'',7 πριν από το τέλος

Με ένα μεγάλο τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις 3»,7 πριν από το τέλος η ΑΕΚ κέρδισε με 82-81 τον Παναθηναϊκό στο πρώτο αγώνα των δύο ελληνικών ομάδων στο τουρνουά της Κύπρου. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κίτρινοι» είχαν πολλές απουσίες, ωστόσο πρόσφεραν ένα συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στο τέλος. Ο Λάνγκφορντ αστόχησε στην εκπνοή χάνοντας την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

O Παναθηναϊκός «βραχυκύκλωσε» από την άμυνα ζώνης των αντιπάλων του, είχε σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του και έδειξε πως έχει ακόμα πολλή δουλειά για να βελτιώσει την εικόνα του.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα με τον Ματσιούλις και τον Ρόμπερσον να είναι πολύ δραστήριοι και να δίνουν λύσεις.

Την ίδια στιγμή η άμυνα ζώνης των «κιτρινόμαυρων» σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος προκάλεσε πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού των «πρασίνων» που έτσι κι αλλιώς είχαν έλλειψη οργανωτή.

Ο Καλαϊτζάκης ξεκίνησε βασικός, αλλά έκανε… τρέλες με συνέπεια ο Πασκουάλ να τον αποσύρει κακήν- κακώς. Ετσι ανέλαβαν οι Παππάς, Λάνγκφορντ και Παπαντωνίου να οργανώσουν το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη ζώνη άρχισε να σουτάρει αφειδώς τρίποντα με τον Λοτζέσκι και τον Τόμας πάντως να είναι τρομερά εύστοχοι και να δίνουν ανάσες. Αντίθετα ο Λάνγκφορντ είχε αρκετές άστοχες προσπάθειες και ήταν ασταθής.

Η ΑΕΚ πάντως ήταν ανταγωνιστική κρατώντας το σκορ (29-26 στο 12’), ενώ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 41-33 στο 16’.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Λούκα Μπάνκι με 0-8 σερί ισοφάρισε σε 41-41 μέσα σε ένα λεπτό και οι δυο ομάδες έφτασαν ισόπαλες 43-43 στο ημίχρονο.

Οι «πράσινοι» είχαν 7/11 δίποντα και 7/18 τρίποντα, 16ριμπάουντ και 15 ασιστ, ενώ η «Ένωση» είχε 11/20 δίπ, 5/10 τρίπ και 12 ριμπάουντ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Λάσμε ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα παίζοντας ως πάουερ φόργουορντ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί αμυντικά η ομάδα του Πασκουάλ, ενώ ο Μπάνκι από την πλευρά του έβαλε και τους Ρογκαβόπουλο, Αγραβάνη, Μωραϊτη για να πάρουν εμπειρίες. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 69-63 στο 28’, αλλά η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια, αλλά και την έλλειψη οργανωτή και προηγήθηκε με 79-77 στο 1.24 πριν το τέλος.

Ο Παππάς με βολές ισοφάρισε στα 1.17 (79-79), και στα 10’’ ο Λάνγκφορντ έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» με 81-79. Ομως ο Ματσιούλις με μια τρίποντη «βόμβα» έδωσε προβάδισμα με 82-79 στην ΑΕΚ για να αστοχήσει στην εκπνοή ο Λάνγκφορντ και την «Ένωση» να παίρνει τη νίκη με το τελικό 82-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 43-43, 69-64, 81-82.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ