Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

Δύο στις δύο νίκες για την ΑΕΚ, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό λύγισε και τη Χίμκι του Μπαρτζώκα παρά τις σημαντικές απουσίες με τις οποίες αγωνίστηκε. Κορυφαίος ο Χάντερ, ξεχώρισαν και οι Γιαννόπουλος, Σάκοτα και Γκρίφιν.

Με τον Βινς Χάντερ να τα κάνει… όλα, η ΑΕΚ, μετά τον Παναθηναϊκό νίκησε και τη Χίμκι (έπαιξε χωρίς τον Σβεντ) με 71-64 για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στη Λευκωσία της Κύπρου. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 16π., 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, πραγματοποιώντας γενικότερα μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση.

Πολύ καλή παρουσία και από τους Γκρίφιν, Γιαννόπουλο και Σάκοτα, ενώ πολύτιμη συμβολή είχε και ο Ματσιούλις με καθοριστικές άμυνες στα κρίσιμα λεπτά (4κλ.), παρότι άστοχος επιθετικά. Σημείο κλειδί η άμυνα ζώνης στο Β’ μέρος με την οποία η ομάδα του Λούκα Μπανκι άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς.  Σημειώνουμε οτι οι κίτρινοι έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Εξέιβιερ Ρατάν-Μέις, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Βασίλη Καββαδά και με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (βρίσκεται με την Εθνική), δηλαδή αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες.

Την Κυριακή (16/9) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 17:00 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Καλό ξεκίνημα, το χάλασε στην συνέχεια

Η ΑΕΚ έβγαλε ενέργεια στα πρώτα λεπτά του ματς, κρατώντας στο μεγαλύτερο μέρους του πρώτου δεκαλέπτου τη Χίμκι πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα.

Παράλληλα, με τον Χάντερ να είναι αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι και να πηγαίνει αρκετές φορές στις βολές, η Ενωση ξέφυγε ακόμη και με 8-15. Στα τελευταία λεπτά όμως η ομάδα του Μπάνκι παρουσιάστηκε κακή στο τρανζίσιον, ούσα ιδιαιτέρως αργή στις περιστροφές της άμυνας. Ετσι ο Κρόκερ με τρία σερί τρίποντα στα τελευταία λεπτά, έφερε τους Ρώσους μπροστά με 17-15 στο τέλος της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ συνέχισε να έχει προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα και στο αμυντικό ριμπάουντ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «πλήγωναν» σε αυτούς τους δύο τομείς το ελληνικό συγκρότημα, διατηρώντας έτσι διαρκώς ένα προβάδισμα (28-21) που έφτασε ακόμη και το +8 (33-25).

Μίκι και Ζούμπκοφ έδιναν λύσεις στη Χίμκι με την ΑΕΚ να μην έχει  καλό ρυθμό στην επίθεση και να παίρνει πόντους κυρίως από μεμονωμένες ενέργειες.  Χαρακτηριστική η αστοχία της Ενωσης έξω από τα 6,75μ. κλείνοντας το πρώτο μέρος με μόλις 1/12 τρίποντα. Αξίζει να σημειωθεί μια ωραία ατομική ενέργεια του Αγραβάνη στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον νεαρό φόργουορντ να καρφώνει εντυπωσιακά αφού άδειασε όλη την άμυνα των Ρώσων.

Άλλη… ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο

Ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο παρουσίασε η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτα. Οι παίκτες του Μπάνκι έβγαλαν σκληράδα στην άμυνα τους, περιόρισαν την ευστοχία των αντιπάλων τους από την περιφέρεια, ενώ ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικοί επιθετικά. Ο Χάντερ συνέχισε να δίνει λύσεις, σημειώνοντας ακόμη και τρίποντο!

Ετσι πολύ γρήγορα το σκηνικό στο παρκέ άλλαξε με την ελληνική ομάδα να τρέχει ένα εντυπωσιακό 18-28 και να προσπερνά με 50-55 (29’)!

Καλή διαχείριση, μεγάλα καλάθια και νέα νίκη

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλά το ματς στα τελευταία 10 λεπτά. Στο πρώτο 5λεπτο το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα και για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ όμως να παραμένει ψύχραιμη και να… χτυπά στο κατάλληλο σημείο. Και πάλι με όπλο την άμυνα οι κιτρινόμαυροι έκαναν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα με Μωραϊτη, Γκρίφιν και Γιαννόπουλου, ενώ ο τελευταίος έβαλε κι ένα καθοριστικό τρίποντο κάνοντας το 61-69.

Το… τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα του Μπαρτζώκα έδωσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος με λέι απ στο 1:19 πριν το τέλος, καλάθι με το οποίο διαμόρφωσε το σκορ στο 63-71.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-27, 55-55, 64-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ