Ντράγκαν Σάκοτα: «Ανεκτίμητη η προσφορά του Π. Γιαννακόπουλου»

Ντράγκαν Σάκοτα: «Ανεκτίμητη η προσφορά του Π. Γιαννακόπουλου»

Ο πολύπειρος κόουτς μίλησε για τον εμβληματικό παράγοντα του Παναθηναϊκού

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του «Παύλος Γιαννακόπουλος», θα λάβει χώρα στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ένα τουρνουά Ακαδημιών με παιδιά γεννημένα το 2006, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Περιστερίου και του Πανιωνίου και δωρεάν είσοδο για τους φιλάθλους.

Το διοργανώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως… πρόγευση του μεγάλου της τουρνουά, που θα διεξαχθεί το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της Φενέρμπαχτσε και της Χίμκι.

Με αφορμή τη συμμετοχή της AEK B.C. ACADEMY – DRAGAN SAKOTA στο τουρνουά των μικρών, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε στο paobc.gr τόσο γι’ αυτό, όσο και για τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο.

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι χαιρετίζω κάθε προσπάθεια που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά να αθλούνται και να διασκεδάζουν μέσα από το παιχνίδι. Να μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να αγαπούν το μπάσκετ και να σέβονται συμπαίκτες και αντιπάλους. Έτσι μεγάλωσα και αυτό προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά» τόνισε αρχικά ο κ. Σάκοτα, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το 1990 και «ρίζωσε» εδώ.

Ο Ελληνοσέρβος προπονητής είχε μόνο καλά πράγματα να πει για τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο: «Το τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Ακαδημίες της AEK B.C. γίνεται για έναν ακόμη ιδιαίτερο λόγο, εις μνήμην του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός πραγματικού κυρίου, ενός σπουδαίου ανθρώπου με ανεκτίμητη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στον αθλητισμό. Το όνομά του ήταν γνωστό από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα, το 1990.

Ασχολείτο με τον Παναθηναϊκό, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στον “Τάφο του Ινδού”, το οποίο έχει πλέον πάρει το όνομά του. Τότε δεν φαινόταν ότι τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έφτανε τόσο ψηλά. Θα έφτανε δηλαδή να κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και να έχει τόσες πολλές επιτυχίες εντός Ελλάδας. Είμαι μάρτυρας όλης αυτής της ιστορίας που έγραψε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντούσαν, ο γιος μου, ήταν για χρόνια στον Παναθηναϊκό και πάντοτε ο Παύλος αλλά και όλη η οικογένεια Γιαννακόπουλου ήταν φιλικοί προς την δική μας οικογένεια. Ήταν πάντοτε δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνιέται.
Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του για τον χαρακτήρα του και το έργο του στον αθλητισμό είναι απεριόριστη.

Πρόκειται για έναν παράγοντα ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Σερβία γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχει τεράστιος σεβασμός για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ενώ το ίδιο ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες.

Παραδοσιακά υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν μπορεί να μην αναγνωρίσουμε άπαντες την προσπάθεια και το όραμα ανθρώπων όπως ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά αποτελεί έναν τρόπο για να τιμήσουμε τη μνήμη του και να τον ευχαριστήσουμε για ό,τι προσέφερε στο μπάσκετ και συνολικά στον αθλητισμό» σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ