Σφαιρόπουλος: «Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον Ολυμπιακό» (pics)

Σφαιρόπουλος: «Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον Ολυμπιακό» (pics)

Συγκινημένος ο Έλληνας τεχνικός στην βράβευσή του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ σε δηλώσεις του μίλησε και για τα τέσσερα χρόνια στην ομάδα του Πειραιά.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την βράβευσή του από τον Απόλλων Καλαμαριάς για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Άλλωστε, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματος, ξεκίνησε την καριέρα του στην Καλαμαριά και είχε μόνο καλά λόγια να πει για αυτόν τον σύλλογο.

«Είναι ιδιαίτερη στιγμή όταν σε τιμάει η ομάδα σου. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου, γιατί ο Απόλλων είναι η ομάδα που πέρασα πολλά χρόνια από τη ζωή μου όχι μόνο από τη μπασκετική μου πορεία. Και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Τους ευχαριστώ όλους. Είδα πολλούς φίλους συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες, που ήρθαν εδώ για να με τιμήσουν. Τους ευχαριστώ όλους. Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές και ανεξίτηλες.

Ο Απόλλων είναι μέσα στην καρδιά μου. Εύχομαι στον Απόλλωνα τα καλύτερα και πρέπει όλοι οι Καλαμαριώτες να βοηθήσουν τον Απόλλωνα. Είναι η ομάδα των προσφύγων, των Ποντίων. Ο Απόλλων είναι η ποντιακή ομάδα της πόλης. Όλοι οι πρόσφυγες κατέβαιναν να δουν την ποδοσφαιρική ομάδα και αισθάνονται ιδιαίτερη περηφάνια που είμαι μέλος του Απόλλωνα» δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε αναφορικά με το πόσο τον βοήθησαν τα 11 χρόνια του στον Απόλλωνα:

«Όσο κι αν φαίνεται παράλογο η ενασχόλησή μου με την προπονητική στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα και μετέπειτα στην ανδρική ομάδα, για 11 ολόκληρα χρόνια, πριν μπω στον επαγγελματικό αθλητισμό, είναι μια πελώρια βάση για την εξέλιξή μου. Αυτά που έμαθα κι έζησα στα 11 χρόνια που δούλεψα στον Απόλλωνα με βοηθούν ακόμα και τώρα στην πορεία μου στον επαγγελματικό αθλητισμό».

Για το γεγονός ότι δεν είναι σε κάποιον πάγκο τώρα είπε: «Ακόμα δεν μου λείπει. Ήταν καλό αυτό το κενό, γιατί κάθε προπονητής σε αυτό το επίπεδο, όταν έχει μια τέτοια ευκαιρία είναι μια στιγμή να κάνεις την αυτοκριτική σου, μια ανασύνταξη στις σκέψεις σου, να σκεφτείς νέα πράγματα, να καθορίσεις το πώς θα πορευτείς από εδώ και πέρα. Είναι σημαντική και αυτή η αποχή».

Για το τι κρατάει τα τέσσερα χρόνια στον Πειραιά είπε «Σε κάθε ομάδα ζεις μεγάλες στιγμές. Στον Ολυμπιακό έζησα μεγάλες στιγμές. Το πρωτάθλημα Ελλάδας είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Κάναμε πολλές μεγάλες νίκες, νίκες που ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει ποτέ στην ιστορία του, όπως μέσα στην Βαρκελώνη. Κερδίσαμε την Ρεάλ μετά από 13 χρόνια. Παίξαμε δύο φορές σε τελικό στην Ευρωλίγκα, τερματίσαμε δύο χρονιές με πλεονέκτημα έδρας. Δεν είναι εύκολο να γίνουν αυτά. Κρατάς πάντα τις καλές στιγμές, αλλά και τις κακές, διότι μέσα από αυτές γίνεσαι καλύτερος» και για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του σχολίασε: «Είναι περίοδος ανασύνταξης. Το πλάνο μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι στο πιο υψηλό επίπεδο. Έχω πολλά να δώσω ακόμα και ανυπομονώ να έρθει η στιγμή να ξεκινήσω και πάλι στους πάγκους».

Σε ερώτηση για το σχόλιο του Στρέλνιεκς και ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μοντέρνο μπάσκετ είπε «Τους παίκτες μου τους αγαπώ όλους ότι και να πουν», ενώ κατάληξε λέγοντας για τον Ολυμπιακό «δυστυχώς και στους δύο τελικούς παίξαμε στις έδρες των αντιπάλων. Στην Μαδρίτη το 2015 με τη Ρεάλ που είχε να το πάρει 20 χρόνια και στη Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρ το 2017, που είχε μεγάλο μπάτζετ και πάλευε χρόνια για να κατακτήσει έναν τίτλο. Έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι απέναντι σε αυτές τις ομάδες για να υπερκεράσουμε τις συγκυρίες” και πρόσθεσε: “Δεν θελω να μιλάω για τον εαυτό μου, θέλω να το πει ο κόσμος. Εγώ θεωρώ ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τον Ολυμπιακό. Αν αυτό είναι αρκετό ή όχι θα το κρίνει ο κόσμος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ