Χάρης Κουτάς: Ο Ενωσίτης επιχειρηματίας με εμπλοκή σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ

Χάρης Κουτάς: Ο Ενωσίτης επιχειρηματίας με εμπλοκή σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ

Ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μάκη Αγγελόπουλου που είναι και μέτοχος στην ΚΑΕ, η εμπλοκή του στο πρότζεκτ του γηπέδου και η διαχρονική στήριξη στη Μάνα ΑΕΚ.

Ο Χάρης Κουτάς είναι ένα πρόσωπο με ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στην ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια. Ένας επιχειρηματίας που η αγάπη του για την Ένωση τον έφερε στα κοινά της και ο οποίος έχει στηρίξει οικονομικά, άλλες φορές πολύ άλλες λιγότερο, όλα τα τμήματα της ΑΕΚ. Ενώ πλέον είναι και επίσημα μέτοχος του τμήματος μπάσκετ, έχοντας αποκτήσει ένα ποσοστό των μετοχών της ΚΑΕ.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Διευθύνων Σύμβουλος του Group Lysys, το οποίο έχει θέση κορυφαίου παίκτη στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο χώρο των Συστημάτων Ολοκλήρωσης. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Διεθνή Οικονομία και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Encode SA, παγκόσμιου ηγέτη και πρωτοπόρου στην Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου, την οποία απέκτησε η Lysys το 2013. Από το 2015 έχει τη θέση του Country Manager της Ravago Greece, μιας πολυεθνικής με ετήσιο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα που ξεπερνά τα €250 εκατ.

Η εμπλοκή του με την ΑΕΚ κρατά εδώ και πολλά χρόνια, μιας και υπήρξε βασικός χρηματοδότης της Ερασιτεχνικής. Έχοντας συμμετοχή κυρίως στο τμήμα βόλεϊ, που παραμένει η… αδυναμία του. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με το τμήμα μπάσκετ της Ένωσης. Είναι άλλωστε στενός συνεργάτης του Μάκη Αγγελόπουλου, με τον οποίο συνδέονται με φιλία ετών. Ο Χάρης Κουτάς αποτελεί μέτοχο του τμήματος μπάσκετ, συμβάλλοντας στην χρηματοδότηση του πρότζεκτ της «Βασίλισσας».

Βεβαίως, ο Χάρης Κουτάς δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά και από το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ. Ο Ενωσίτης επιχειρηματίας είναι μεταξύ εκείνων που έχουν συμβάλει στον κουμπαρά για την «Αγια-Σοφιά», με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον έχει αναφέρει μάλιστα σε δημόσια τοποθέτησή του, μαζί με τους Πέτρο Παππά και Πόλυ Χατζηϊωάννου. Ως κάποια από τα πρόσωπα που στήριξαν ενεργά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ που… προχωρά.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι μόλις χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την έγκρισή της στην απόκτηση από τον Κουτά, μικρού ποσοστού μετοχών της ΚΑΕ ΑΕΚ. Και συγκεκριμένα ποσοστού της τάξης του 2,04%. Το οποίο, ωστόσο, είναι ανεπαίσθητο σχέση με την προσφορά του στην Ενωση.

Η απόφαση της ΕΕΑ για τις μετοχές του Κουτά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ