Αρης – Παναθηναϊκός 70-84

Αρης – Παναθηναϊκός 70-84

Σε ένα ματς το οποίο σημαδεύτηκε από το επεισόδιο που είχαν Αγγέλου και Πασκουάλ στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου και είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι με ντισκαλιφιέ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε σχετικά δύσκολα του Άρη με 84-70.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από το Αλεξάνδρειο, καθώς επικράτησε με 84-70 του Αρη και έκανε το 2/2 στην Α1. Οι πράσινοι είχαν «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους, είχαν ωστόσο τον έλεγχο του αγώνα πάνω στο παρκέ και παρά τη χαλάρωση στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν με «νύχια και με δόντια» να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά η διαφορά δυναμικότητας και η ποιότητα του Παναθηναϊκού δεν τους επέτρεψε να κάνουν την έκπληξη. Ομορφη ατμόσφαιρα από περίπου 3.000 οπαδούς των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρομερή ένταση, καθώς Αγγέλου και Πασκουάλ αντάλλαξαν… γαλλικά και αποβλήθηκαν από τους διαιτητές μόλις στο 7’. Μάλιστα στη φάση ο Καλάθης χρεώθηκε με τεχνική ποινή (2 φάουλ) και πήγε στον πάγκο.

Ετσι την οργάνωση ανέλαβε ο Λούκας Λεκαβίτσιους μαζί με τον Νίκο Παππά, που τα πήγε πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Λάσμε μέσα στη ρακέτα να ελέγχει την κατάσταση και τον Λάνγκφορντ να δίνει λύσεις πήρε προβάδισμα με 31-17 στο 14’ επιβάλλοντας το παιχνίδι του και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 46-34.

Με τον Τόμας να είναι καθοριστικός και να βρίσκει το δρόμο για το καλάθι του Άρη, οι πράσινοι προηγήθηκαν με 19 πόντους διαφορά (67-48 στο 28’) δείχνοντας πως ελέγχουν το παιχνίδι.

Κι όμως ο Άρης πάλεψε και μείωσε στους 5 πόντους (69-64 στο 35’) κάνοντας επιμέρους σκορ 9-2 και το ματς έγινε ντέρμπι!

Ωστόσο έχασε δυο τρίποντα με τους Μπλ και Μποχωρίδη και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις κακές επιλογές των φιλοξενουμένων, οι οποίοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Με τον καλάθη να οργανώνει σωστά, τον Λάνγκφορντ να σκοράρει και τον Παπαπέτρου να παίρνει τα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 77-69 στο 38’ και εκεί το παιχνίδι «καθάρισε» μια και οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις για να κάνουν την ανατροπή, ενώ έχουν και παράπονα από κάποιες αποφάσεις των διαιτητών όταν η διαφορά πήγε στους πέντε πόντους.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 84-70 και να φεύγει από τη Θεσσαλονίκη με τη νίκη στις αποσκευές του.

Από το «τριφύλλι» οι Τόμας (15π.), Λάνγκφορντ (14π.) και Λεκαβίτσιους (9π., 6ας) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον μαχητικό Αρη διακρίθηκαν οι Μποχωρίδης (11π.), Μπελ (11π.) και ΜακΓκι (10π.)

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 34-46, 53-67, 70-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ