Έπιασε τον Οικονόμου ο Βασιλόπουλος στη λίστα συμμετοχών του ΕΣΑΚΕ

Έπιασε τον Οικονόμου ο Βασιλόπουλος στη λίστα συμμετοχών του ΕΣΑΚΕ

Τον Νίκο Οικονόμου, πρώην φόργουορντ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έπιασε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που αγωνίσζεται φέτος για λογαριασμό του Περιστερίου στην Basket League.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ένας από τους πιο άτυχους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ στη σύγχρονη εποχή του, είδε τους τραυματισμούς να βάζουν ταβάνι σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Δυνατό ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ (2001-2005), ακόμα καλύτερη συνέχεια στον Ολυμπιακό (2005-2012) και κάπου εκεί το τέλος… Ευτυχώς προσωρινό.

Ο Βασιλόπουλος ταλαιπωρήθηκε σχεδόν τρία χρόνια από τραυματισμούς και ατυχίες και λίγο έλειψε να σταματήσει το μπάσκετ. Είχε όμως πείσμα και κατάφερε να επιστρέψει σε αρκετά υψηλό επίπεδο (Άρης, ΑΕΚ, Εθνική Ελλάδος). Φέτος στα 34 του χρόνια ο έμπειρος φόργουορντ προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Περιστέρι που πέτυχε Ιστορική επάνοδο στην Basket League.

Στα δύο πρώτα ματς της σεζόν ο Βασιλόπουλος ηγήθηκε των δύο νικών των Περιστεριωτών με 13,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Με τις δύο αυτές συμμετοχές ο 34χρονος διεθνής έφτασε τις 343 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ανέβηκε έτσι στην 25η θέση της σχετικής λίστας και έφτασε τον Νίκο Οικονόμου με καριέρα 13χρόνων συνυφασμένη με τον Παναθηναϊκό, έχοντας περάσματα και από Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ολυμπια Λάρισας. Σίγουρα αν ήταν υγιής, ο Βασιλόπουλος θα χτυπούσε την πόρτα της 10άδας στη σχετική κατηγορία, αλλά ακόμα και έτσι το κατόρθωμά του δεν στερείται σημαντικότητας και αναγνώρισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ