H EOK πρότεινε στις ομάδες να επιλέγουν τους διαιτητές στους αγώνες τους

H EOK πρότεινε στις ομάδες να επιλέγουν τους διαιτητές στους αγώνες τους

Πρόταση της ΕΟΚ να επιλέγουν οι ομάδες τους διαιτητές στους αγώνες - Πότε πρέπει να απαντήσουν και τι ορίζει η πρόταση Λιόλιου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Η ΕΟΚ κατέθεσε πρόταση μέσω του προέδρου της Βαγγέλη Λιόλιου, ώστε να συμφωνούν οι ομάδες στους διαιτητές των αγώνων από τους διαθέσιμους που θα επιλέξει η ΚΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω σημερινή (8/9) συνάντηση της ΕΟΚ απουσίαζαν οι Παναθηναϊκός και Μαρούσι. Για την πρόταση της ΕΟΚ δόθηκε στις ομάδες προθεσμία μίας εβδομάδας να απαντήσουν.

Διαβάστε επίσης: «Οι Τίμπεργουλβς εξέτασαν την περίπτωση του Βεζένκοφ – Το «ποτέ μη λες ποτέ» του Βούλγαρου»

Η πρόταση της ΕΟΚ

«Εμπιστευόμενος πλήρως τόσο εσάς, όσο και το διαιτητικό σώμα και σεβόμενος την υπάρχουσα Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία θα σας ξανά διατυπώσω δημοσίως τη πρόταση που σας έκανα πριν από 3 χρόνια και που τότε όλες ανεξαιρέτως οι ΚΑΕ ( επαναλαμβάνω ΟΛΕΣ οι ΚΑΕ) την απορρίψατε αποκρύβοντας το γεγονός αυτό από τους φιλάθλους σας. Σας ξανα προτείνω λοιπόν οι ορισμοί των διαιτητών της GBL να γίνονται από εσάς τους ίδιους. Από τις ίδιες τις ομάδες και παράλληλα η λίγκα σας να σας απαγορεύσει να κατηγορείτε τους διαιτητές δημοσίως ( μετρώντας βολές, φάουλ ή απομονώνοντας φάσεις κλπ ) για να καλύπτετε τα δικά σας λάθη και πλήττοντας έτσι το κύρος του δικού σας πρωταθλήματος. Θα περιμένω 7 ημέρες μέχρι την επόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου για την απάντηση σας. Ελπίζω να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην ξανά αρνηθείτε τη πρόταση που σας κάνω όπως πράξατε πριν από 3 χρόνια. Ολοι μας κάνουμε λάθη. Ολοι μας. Και παράγοντες και προπονητές και παίκτες. Λάθη λοιπόν κάνουν και οι διαιτητές. Σεβαστείτε τους. Σεβαστείτε τη διαιτησία. Σεβαστείτε το άθλημα. Και σεβαστείτε πάνω από όλα τους φιλάθλους σας», ανέφερε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Παράλληλα, προανήγγειλε αυστηρές ποινές στις ομάδες που κάνουν δημόσιες κρίσεις για τη διαιτησία. «Δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να επιτρέψουμε οποιαδήποτε προσβολή του αθλήματος από κανέναν. Οποιος κι αν είναι αυτός. Θα κάνουμε αυτό που μας ζητάνε οι ομάδες. Θα κάνουμε αυτό που μου ζητάνε οι παράγοντες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους με ποσοστό 80%. Θα κάνουμε αυτό που μας ζητάνε οι Ελληνες φίλαθλοι. Θα επικρατήσει η τάξη. Θα επικρατήσει η ισονομία και η νομιμότητα. Και όποιος προσπαθήσει να διαλύσει τις προσπάθειες τόσων ετών και να φέρει διχασμό και τοξικότητα η τιμωρία του θα είναι παραδειγματική. Ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου».

Όσον αφορά στα όσα αναφέρει ο Παναθηναϊκός αλλά και το Μαρούσι για επαγγελματική διαιτησία, ο πρόεδρος της ΕΟΚ απάντησε: «Με αφορμή κάποιες άστοχες αναφορές που έγιναν πέρυσι από κάποιους περί επαγγελματικής διαιτησίας κλπ, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα και αναπαράγουν και που οδήγησαν σε παραπλάνηση των φιλάθλων θα ήθελα να σας ενημερώσω τόσο εσάς όσο και το φίλαθλο κοινό για τα πραγματικά δεδομένα.

1) Η διαιτησία στη GBL είναι επαγγελματική. Ολοι οι διαιτητές είναι επαγγελματίες όπως ακριβώς είναι και στις υπόλοιπες μεγάλες Ευρωπαϊκές λίγκες.

2) Οι διαιτητές έχουν συνεχή εκπαίδευση και μηνιαίες εξετάσεις και έλεγχο τόσο για την απόδοση τους όσο και για τη φυσική τους κατάσταση.

3) Σε όλο το κόσμο και στις 200 περίπου ομοσπονδίες η ΚΕΔ υπάγεται στις ομοσπονδίες. Μόνο σε 1 από τις 200 δεν υπάγεται. Επίσης όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο αθλητικός νόμος απαγορεύει η ΚΕΔ να μην ορίζεται από την ΕΟΚ και να υπάγεται σε άλλο σώμα όπως ο ΕΣΑΚΕ. Αυτά τα αναφέρω για να μην παραπλανάται ο φίλαθλος κόσμος με ατάκες και συνθηματολογίες.

Επίσης είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι παράγοντες και κάποιοι προπονητές βρίσκουν ως άλλοθι τους διαιτητές για αγωνιστικές αποτυχίες των ομάδων τους και αντί για αυτοκριτική και καταμερισμό των ευθυνών στις διοικήσεις και στο σταφ υπάρχει λασπολογία για τη διαιτησία και αρκετές φορές εκφοβισμός προς τους διαιτητές χωρίς οι ίδιοι οι διαιτητές να έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν και να απαντήσουν στις κατηγορίες. Αυτό είναι κάτι που αν συνεχιστεί και φέτος θα διαλύσει το πρωτάθλημα και θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη τοξικότητα στο άθλημα. Να είστε σίγουροι όμως πώς από τη θέση που βρίσκομαι και με τις δυνατότητες που μου δίνει νόμος αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψω να συμβεί».

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ