Προμηθέας – ΑΕΚ 79-69

Προμηθέας – ΑΕΚ 79-69

Οι Πατρινοί έχοντας έναν φοβερό Λεωνίδα Κασελάκη, κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα με 79-69, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ στο «Δ. Τόφαλος».

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με το αξιοζήλευτο κλίμα στις εξέδρες του, ο Προμηθέας επικράτησε της ΑΕΚ με 79-69 στο «Δ. Τόφαλος». Μία νίκη που οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στον ανανεωμένο αγωνιστικά Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του Μάκη Γιατρά. Ο Έλληνας φόργουορντ σταμάτησε στους 16 πόντους βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στην αναμέτρηση και δίνοντας το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα της ομάδας του στην Betshop Basket League. Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ, ο Λούκα Μπάνκι είδε τον πάγκο του να του προσφέρει μόλις 14 πόντους, τον Λαρεντζάκη να μένει στο ασυνήθιστο για αυτόν αριθμό των δύο πόντων στο ματς (1/8 σουτ) με τους περσινούς Κυπελλούχους Ελλάδας να υποχρεώνονται στη δεύτερη τους ήττα το πρωτάθλημα! Κορυφαίος για τους ηττημένους ο Γιόνας Μασιούλις με 15 πόντους αλλά και 2/6 τρίποντα, ενώ για τον Προμηθέα εκτός από τον Κασελάκη (16 π.), φοβερή δουλειά από την περιφέρεια έκαναν οι Χολ (2/2 τρ.) και Μπράουν (15π. με 3/4 τριπ.)

O ΣΑΝΤ ΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Μοιρασμένο εξ αρχής το παιχνίδι στην Πάτρα, αν και η τεχνολογία ήταν εναντίον και των δύο ομάδων στο πρώτο δεκάλεπτο. Με το σκορ στο 9-9 στο «Δημήτρης Τόφαλος» κόλλησε το χρονόμετρο με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάλεπτη καθυστέρηση στο ματς.

Το πρόβλημα επιδιορθώθηκε και η ΑΕΚ πέρασε 9-11 με τον Μασιούλις, όμως είδε τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να την προσπερνούν με ευκολία στο ματς. Αρχικά ο Ελις και μετά ο Κασελάκης, για να φτάσει το παιχνίδι στο 18-15 με τον Προμηθέα να τρέχει το δικό του επιμέρους σκορ και να κλείνει μάλιστα την περίοδο όντας με βραχέα κεφαλή μπροστά (18-17).

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι. Ο Προμηθέας ήταν άκρως ανταγωνιστικός, ήθελε και πίστευε πως μπορεί να πάρει τη νίκη, απέναντι σε μία ΑΕΚ που προερχόταν από το δύσκολο ματς με την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ.

Ο Σαλούστρος στον αιφνιδιασμό έδωσε προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα του (24-19), όμως οι παίκτες του Μπάνκι πλησίασαν στους δύο με τον Σαντ-Ρος (26-24).

Μάλιστα με τον μπαρουτοκαπνισμένο Μασιούλις προσπέραν με δύο (28-30), την ώρα που ο Σαντ Ρος από τα 6,75μ διαμόρφωσε το 34-37.

Ο Μέιερ ισοφάρισε, άπαντες περίμεναν πως οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν την τρίτη περίοδο ισόπλαες στο 37-37, όμως ο Κουβανός φόργουορντ είχε αντίθετη άποψη. Με τρίποντο λοιπόν λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, έγραψε το 37-40 με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοπορία στην αναμέτρηση.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Άγρια» ομορφιά είχε το δεύτερο ημίχρονο στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας. Η ΑΕΚ με επιμέρους 6-2 προηγήθηκε με 5 πόντους (39-46), οι γηπεδούχοι μείωσαν με Ελις και Μπράουν, αλλά η Ένωση ξέφυγε με 5 πέντε έπειτα από τρίποντο του Σάκοτα για το 49-54.

Το τάιμ άουτ του Γιατρά ήταν ευεργετικό για την ομάδα του, η οποία με τρίποντο του Κασελάκη προηγήθηκε με 56-54, τρέχοντας ένα 7-0 σερί.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν στην τελευταία περίοδο έχοντας έναν πόντο απόσταση από την ΑΕΚ (57-56) και με σύμμαχο το περιφερειακό τους σουτ και τον Κασελάκη παντός καιρού, ήταν με 7 πόντους μπροστά στο σκορ (68-61). Η ΑΕΚ δεν είχε επιθετικές λύσεις, ο Προμηθέας πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο έπειτα από ασίστ του Γκίκα και σουτ του Μπράουν (71-61) και οι 10 πόντοι διαφορά έμοιαζαν απαγορευτικοί για το συγκρότημα του Μπάνκι.

Ο Κασελάκης με δίποντο προχώρησε στο 74-65, ο Σάκοτα έχασε το ζευγάρι των βολών του και ο Έλληνας φόργουορντ έριξε τους τίτλους τέλους στο «Δ.Τόφαλος» με ένα ακόμα δίποντό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ