Παναθηναϊκός : Ο νέος Μπατίστ λέγεται Τζέιμς

Παναθηναϊκός : Ο νέος Μπατίστ λέγεται Τζέιμς

Είναι ένας από τους παίκτες που έχουν χαρακτηρίσει την μετά- Ομπράντοβιτς εποχή. Την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να απογαλακτιστεί από την επιρροή του μεγάλο Σέρβου τεχνικού και να δημιουργήσει το δικό του μέλλον.

Ο Τζέιμς Γκιστ λοιπόν σε ένα μήνα κλείνει  5χρόνια παρουσίας στο ΟΑΚΑ και όσο παράξενα ήρθε στην Ελλάδα, άλλο τόσο παράξενη είναι η σχέση που έχει αναπτύξει με τους πράσινους. Βαδίζοντας στα ίχνη του Μάικ Μπατίστ λοιπόν ο Αμερικανός φιλοδοξεί να γίνει ο μακροβιότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του Τριφυλλιού.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξει και το επώνυμό του κυριολεκτικά σε Γκιστόπουλος και όχι ως προσωνύμιο στον λογαριασμό του στο Instagram. Εφόσον κλείσει τα πέντε χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα έχει δικαίωμα να ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Το to10.gr λοιπόν ξανασυστήνει τον Τζέιμς Γκιστ, έναν παίκτη που ήρθε από μια λάθος επιλογή του προπονητή του στη Μάλαγα Γιασμίν Ρέπεσα.

Τη σεζόν 2008-2009 ο Αμερικανός πέρασε τον Ατλαντικό για πρώτη φορά, καθώς αγωνίστηκε στην ιταλική Μπιέλα και από τότε κάθε χρόνο άλλαζε ομάδες. Η σεζόν που ακολούθησε τον βρήκε στη Ρωσία για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Δεν στέριωσε ούτε εκεί με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για την Παρτιζάν Βελιγραδίου, όπου αγωνίστηκε και πάλι μόνο για μία σεζόν κερδίζοντας όμως την Αδριατική Λίγκα και το Πρωτάθλημα Σερβίας. Εκεί τιμωρήθηκε για πρώτη φορά, μια και βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης. Το καλοκαίρι του 2011 βρίσκει νέα στέγη στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη Φενέρμπαχτσε. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην ισπανική Μάλαγα. Εκεί δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον Γιασμίν Ρέπεσα, ο οποίος ήταν απογοητευμένος από την εικόνα του.

Τότε ο Παναθηναϊκός με τον Πεδουλάκη στον πάγκο του, έκανε κάτι για πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωλίγκας. Ανταλλαγή παικτών! Οι Πράσινοι έδωσαν τον Αντι Πάνκο στους Ανδαλουσιανούς και εκείνοι τον Γκιστ. Ανταλλάσσοντας συμβόλαιο με συμβόλαιο. Στο ΟΑΚΑ ο Αμερικανός βρήκε την Ιθάκη του. Ταίριαξε στη νοοτροπία της ομάδας, βοηθώντας καταλυτικά στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014.

Δοκιμασία, αγάπη και συγχώρεση

Και πάλι όμως το πρόβλημα με την ινδική κάνναβη έβαλε σε ισχυρή δοκιμασία τις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό.  Τον Μάιο του 2015, λίγο πριν τους τελικούς της Α1, βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ για χρήση ινδικής κάνναβης, με συνέπεια να δεχθεί ποινή αποκλεισμού 8 μηνών. Το Τριφύλλι στερήθηκε των υπηρεσιών του και αποδεκατισμένο, χάνει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι, όμως ο Παναθηναϊκός τον κρατάει. Μετά από έφεσή του, η ποινή μειώθηκε σε 6 μήνες με αποτέλεσμα να προλάβει αγωνιστικά την έναρξη του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2015-16

Λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2016-17 ο Αμερικανός καθυστερεί να επιστρέψει από τις ΗΠΑ για να ξεκινήσει προετοιμασία. Αιτία ένα δικαστήριο στο οποίο έπρεπε να είναι παρών και να διεκδικήσει την επιμέλεια της κόρης του από την εν διαστάσει σύζυγό του. Η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα, οι ημέρες περνούν, η ομάδα δίνει φιλικά, είναι στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει επίσημα ματς, αλλά ο Γκιστ είναι ακόμα στις ΗΠΑ.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού του δίνει όση άδεια θέλει, να ξεμπερδέψει με την υπόθεση και του ξεκαθαρίζει πως τον περιμένει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ακόμα! Τον Νοέμβριο του 2016 τραυματίζεται σοβαρά στους προσαγωγούς σε παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης και μένει εκτός δράσης για περίπου πέντε μήνες.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός τον περιμένει. Ο Γκιστ επιστρέφει σε χρόνο ρεκόρ, πιο δυνατός από ποτέ και είναι συγκλονιστικός. Ο καλύτερος παίκτης σε κάθε ματς, αρχηγός μέσα στα αποδυτήρια σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, πραγματικός ηγέτης.

Το ίδιο και φέτος. Ξεκίνησε νωθρά, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του. Μέχρι και τώρα είναι εκείνος που δίνει το σύνθημα μέσα στο παρκέ, αποτελώντας την πηγή ενέργειας για όλη την πεντάδα. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και τώρα οι παράγοντες του Παναθηναϊκού του συγχωρούν τα παραστρατήματα με μεταμεσονύχτιες εξόδους.

Κι όσο γιο το  μότο του: «Θέλω να μπαίνω στο γήπεδο και να νικάω. Αυτό είναι. Τίποτα περισσότερο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ