ΑΕΚ – Χολαργός 73-63

ΑΕΚ – Χολαργός 73-63

Η ΑΕΚ ξεκίνησε άσχημα, αλλά βελτιώθηκε στη συνέχεια και επικράτησε με 73-63 του Χολαργού

Η ΑΕΚ είχε πολλά «κενά αέρος» στην πτήση της, αλλά τελικά επικράτησε με 73-63 επί του Χολαργού στο ΟΑΚΑ και έφτασε στην τρίτη της νίκη στην Α1.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν άσχημα, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκαν, έπαιξαν δυνατή άμυνα, επέβαλαν το παιχνίδι τους και έφτασαν στη νίκη.

Ο Χολαργός αιφνιδίασε την ΑΕΚ παίζοντας έξυπνα στην άμυνα, μια και «οχυρώθηκε» στη ρακέτα του και ρίσκαρε τα τρίποντα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν 0/6 μέχρι το 15’.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Λαβ να είναι ο πρώτος σκόρερ προηγήθηκαν με 23-15 στο 12’ και είχαν «βραχυκυκλώσει» τον αντίπαλό τους, που προσπαθούσε μάταια να επιτεθεί από την περιφέρεια.

Ο Λούκα Μπάνκι όμως άλλαξε το πλάνο του, έδωσε εντολή για πίεση στους περιφερειακούς του Χολαργού να κάνουν λάθη και να χάνουν τη συγκέντρωσή τους.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ έφερε τη μπάλα πιό κοντά στο καλάθι και με τον Χάντερ να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στη ρακέτα έκανε ένα επιμέρους σκορ 16-2 παίρνοντας προβάδισμα με 31-25 στο 19’.

Μάταια ο Αρης Λυκογιάννης προσπαθούσε να ξυπνήσει τους παίκτες του και να βρει λύση στο οργανωτικό πρόβλημα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου και με τον νεαρό Τσαλμπούρη να είναι η αποκάλυψη του ματς σκοράροντας 11 πόντους ανέβασαν τη διαφορά στους 16 πόντους (50-34 στο 28’).

Στο 26’ μάλιστα ο Ρατάν Μέις χτύπησε στο πρόσωπο σε μια διεκδίκηση και πήγε στο ιατρείο του γηπέδου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά το γεγονός αυτό δεν πτόησε τους «Ενωσίτες».

Ο Χολαργός είχε χάσει τελείως τη συγκέντρωσή του, έκανε βιαστικές και κακές επιθέσεις, δεν είχε ισορροπία στην άμυνα και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα.

Ετσι η ΑΕΚ είχε βάλει τα πράγματα σε έναν δρόμο μια και ο Χολαργός ήταν άστοχος, έκανε λάθη και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μείωσε σε 66-58 στο 38’, αλλά η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να διαχειριστεί σωστά το σκορ, να βάλει τα καλάθια που έπρεπε και να φτάσει στην επικράτηση με 73-63.

Από την ΑΕΚ κορυφαίοι ήταν οι Γκρίφιν (15 π., 5ρ), Χάντερ (13π., 8ρ.) και Τσαλμπούρης (11π.), ενώ για το Χολαργό προσπάθησε ο Χόκινς (20π.).

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-26, 54-44, 73-63

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ