Ήφαιστος Λήμνου – ΠΑΟΚ 80-79

Ήφαιστος Λήμνου – ΠΑΟΚ 80-79

Με κόψιμο του Αμερικανού ο Ηφαιστος κέρδισε στην εκπνοή με 80-79 τον ΠΑΟΚ στη Λήμνο.

Ο Τζέρι Σμιθ ήταν ο… άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ηφαιστο, που κέρδισε με 80-79 τον ΠΑΟΚ στη Λήμνο και έφτασε στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός στην εκπνοή του αγώνα έκοψε τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος έκανε λέι άπ και χάρισε τη νίκη στους νησιώτες μέσα σε έξαλλα πανηγύρια έπειτα από έναν αγώνα που… έσπαγε καρδιές.

Ο Ηφαιστος ξεκίνησε με ενθουσιασμό το παιχνίδι και προηγήθηκε με 10-2 στο 3’, αλλά αμέσως ο ΠΑΟΚ βρήκε το ρυθμό του, οργανώθηκε στην άμυνά του και κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 15-14.

Στη συνέχεια όμως ανέλαβαν οι Χρυσικόπουλος και Γκος, οι οποίοι με μεγάλα σουτ έδιναν λύσεις στην επίθεση, ενώ στην άμυνα οι γηπεδούχοι έβρισκαν… τοίχο. Έτσι οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 24-31 στο 16’ παρά τους τραυματισμούς των Τέπιτς (ράμματα στο κεφάλι) και Μαργαρίτη (χτύπημα στον αγκώνα).

Ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να βάλει το παιχνίδι στο δικό του ρυθμό, ενώ οι νησιώτες ήταν άστοχοι με συνέπεια να μην μπορούν να βρουν σκορ. Έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 30-38.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου είχε τον έλεγχο στην αναμέτρηση, όσο ο Ηφαιστος ήταν άστοχος από την περιφέρεια και προηγήθηκε με 41-51 στο 26’ με τον Γκος να είναι εξαιρετικός.

Οι νησιώτες όμως απο το σημείο εκείνο και έπειτα ανέβασαν την απόδοσή τους, βρήκαν το δρόμο για το καλάθι με τους Σμιθ και Φρεϊμάνις περνώντας μάλιστα μπροστά στο σκορ με 55-54 στο 31’.

Το ματς έγινε θρίλερ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο- πόντο. Οι γηπεδούχοι είχαν… ξεμπλοκάρει, είχαν βρει διαδρόμους για το καλάθι του ΠΑΟΚ, ο οποίος σκόραρε με δυσκολία.

Στα 29’’ ο Εβανς έκανε το 80-75 και εννέα δεύτερα αργότερα ο Γκος με ½ βολές και στα 12’’ ο Αμερικανός ήταν άστοχος σε τρίποντο. Ο Γκότσερ είχε 0/2 βολές στα 10’’ και στα 5’’ ο Αθηναίου με τρίποντο μείωσε σε 80-79.

Ο Μανωλόπουλος κάλεσε ταϊμ άουτ, αλλά οι παίκτες του έκαναν λάθος στην επαναφορά, ο Μαργαρίτης πάσαρε στον Αθηναίου που ήταν κάτω από το καλάθι, αλλά ο Σμιθ τον έκοψε δίνοντας τη νίκη στον Ηφαιστο!

Από την ομάδα της Λήμνου οι Φρεϊμάνις (17π., 6/9διπ), Σμιθ (12π.) και Εβανς (11π., 10ρ) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για τον ΠΑΟΚ προσπάθησαν οι Γκος (17π., 4/7τριπ), Χρυσικόπουλος (16π.), Χάτσερ (13π.)

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-38, 53-54, 80-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ