Κύμη – ΑΕΚ 67-78

Κύμη – ΑΕΚ 67-78

Η ομάδα του Μπάνκι νίκησε την Κύμη με σκορ 78-67, έχοντας για κορυφαίους τους Μασιούλις και Χάντερ και κατέκτησε το 4ο το ροζ φύλλο αγώνας της στο πρωτάθλημα.

Μόλις για ένα δεκάλεπτο ένιωσε πίεση η ΑΕΚ στην Χαλκίδα, αφού παίζοντας όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα, επικράτησε με σκορ 78-67 της Κύμης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Οι παίκτες του Μπάνκι είδαν τους γηπεδούχους να περνούν δυνατά στο παρκέ, όμως μετά το 15-10, έτρεξαν ένα 10-0 σερί και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια η Ένωση έφτασε τη δαφορά και στους 21 πόντους, με την Κύμη απλά να ρίχνει τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, με το ματς βέβαια να έχει ήδη κριθεί.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, με τους νικητές να έχουν κορυφαίο τον Γιόνας Μασιούλις με 15 πόντους. Για τους ηττημένους θετική παρουσία είχε ο Χόρτον με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ.

ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Η αρχή της Κύμης ήταν ιδανική και μέσω του Ουάσινγκτον προηγήθηκαν με 4-0 οι γηπεδούχοι. Ο Αμερκανός φόργουορντ έγραψε και το 6-2 για να μειώσει ο Μωραΐτης με τρίποντο για το 6-5 και αργότερα ο Μασιούλις να πετύχει το 9-7.

Η ομάδα του Καστρίτη ήταν ανταγωνιστική και με τους Κάμφορ και Μαραγκό πέρασε με πέντε πόντους (15-10), όμως Χάντερ και Σάκοτα ισοφάρισαν με ένα 5-0.

Μάλιστα οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους Μωραΐτη και Τσαλμπούρη στην βασική του πεντάδα, έφτασε το σερί της στο 10-0 με βολές του Γκρίφιν για το 15-20 της πρώτης περιόδου.

Μετά από ένα στείρο επιθετικά δίλεπτο και για τις δύο ομάδες, ο Μασιούλις με κάρφωμα και φάουλ έστειλε το ματς στο 15-23. Η Κύμη σκόραρε μετά από περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά, ο Λαρεντζάκης από την μεριά του πέτυχε το 18-25 και συνέχισε με βολές για το +9 (18-27) της ΑΕΚ. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους 6 (21-27), ο Χάντερ ανάμεσα σε τρεις πραγματοποίησε το 21-29 και ο Λαρεντζάκης επανέφερε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (21-31). Ο Μασιούλις ήταν ο ρυθμιστικός παράγοντας της ΑΕΚ, έφερε ποιότητα στο παιχνίδι της, ενώ οι Ευβοϊώτες είχαν επιθετικό πρόβλημα. Το 25-39 ήταν η πλήρης απεικόνιση των δύο αντιπάλων με τους φιλοξενούμενους να είναι 100% συγκεντρωμένους και να οδηγούνται στα αποδυτήρια με μία διαφορά ασφαλείας.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το ματς δεν πήγαινε όπως θα ήθελε η Κύμη, ενώ η ΑΕΚ ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επι της Λιετκαμπέλις. Ο Σαντ Ρος με δίποντα πραγματοποίησε το 27-44, όμως στην αμέσως επόμενη φάση γύρισε τον αστράγαλό του και αποχώρησε από το ματς, τραυματισμός που δεν ήταν τελικά τόσο σοβαρός. Ο Ρόμπερτσον πέτυχε το 31-46 αλλά και το 31-48, ο Σαγκς μείωσε για την Κύμη, όμως ο Γιαννόπουλος με δύο σερί τρίποντα διαμόρφωσε το 37-54.

Χόρντον και Σαγκς πέτυχαν από δύο πόντους, για να ακολουθήσει ο Σάκοτα για την Ένωση κα να πάει την απόσταση στους 18 πόντους (41-59).

Ο Λαρεντζάκης ανέβασε κι άλλο την τιμή της διαφοράς (41-61) με την τελευταία περίοδο να φαίνεται ξεκάθαρα ως τυπική διαδικασία με τον φωτεινό πίνακα στο κλειστό της Χαλκίδας να γράφει 42-63.

Η Κύμη επιστρέφοντας από τον πάγκο «εκτέλεσε» δις από τα 6,75μ και έριξε τη διαφορά στους 15 πόντους αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Μπάνκι. Η ΑΕΚ παρέμεινε μπροστά στο σκορ αλλά ο Σαγκς μείωσε σε 51-64, χωρίς να συνεχιστεί αυτή η αντεπίθεση με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα μικρό σερί και το ματς να επανέρχεται στο +17 (51-68).

Ο Σάκοτα από την περιφέρεια έδωσε αέρα 18 πόντων στη ομάδα του (53-71) με πέντε λεπτά για το τέλος. Η Κύμη έτρεξε ένα 10-3 για να μειώσει σε 63-76 και ο Χάμφορντ εριξε τη διαφορά στους 11 πόντους, με το ματς όμως να έχει ήδη κριθεί και τον Μπάνκι να έχει περάσει στο παρκέ και τον Ρογκαβόπουλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ