Ο Τσιάρας μπαίνει στο κλαμπ των «300άρηδων»

Ο Τσιάρας μπαίνει στο κλαμπ των «300άρηδων»

Η διαδρομή του 36χρονου φόργουορντ ως το 300ο παιχνίδι του στη Basket League.

Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η εκκίνηση στην καριέρα ενός 19χρονου όταν παίζει για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ και στη ρούκι σεζόν του στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας; 17 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην Betshop Basket League ο Γιώργος Τσιάρας ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό ατομικό επίτευγμα. Μπορεί να μπει την Κυριακή, εφόσον δηλαδή πάρει χρόνο συμμετοχής από τον νέο προπονητή της Κύμης Ισίδωρο Κουτσό στο παιχνίδι με τον Χολαργό, στο «κλαμπ των 300άρηδων» της κατηγορίας. Το www.esake.gr παρουσιάζει τη διαδρομή του 36χρονου πια φόργουορντ από τη μαγική πρώτη χρονιά ως το 300ό παιχνίδι του.

Ήταν 14 Οκτωβρίου 2001 όταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, η ΑΕΚ αντιμετώπιζε το Περιστέρι και “καθάρισε” εύκολα τη νίκη στην οποία έφτασε με σκορ 94-66. Ήταν η ευκαιρία για τον 19χρονο τότε Γιώργο Τσιάρα να πάρει “το βάπτισμα του πυρρός”. Ο προπονητής της “Ένωσης” Ντράγκαν Σάκοτα του έδωσε μια πρώτη, τρίλεπτη συμμετοχή -είχε δύο πόντους με 1/1 δίποντο- για να ακολουθήσουν άλλες εννιά στη διάρκεια μιας ξεχωριστής χρονιάς, στο τέλος της οποίας η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Τσιάρας φόρεσε τα κιτρινόμαυρα για ακόμη τέσσερα χρόνια πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2006 μετρώντας 80 συμμετοχές Πρωταθλήματος που τον κατατάσσουν στη 18η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία της ΑΕΚ στην Betshop Basket League. Η επόμενη διετία τον βρήκε στη Λάρισα αφού ο Τσιάρας αγωνίστηκε στην Ολύμπια τις σεζόν 2006-07 και 2007-08 πραγματοποιώντας τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις του.

Ο Τσιάρας έπαιξε στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ για 1,5 σεζόν, από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010 όταν και αποχώρησε προκειμένου να παίξει στην Τσεχία με τη Νίμπουρκ. Επέστρεψε στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν για λογαριασμό του Πανιωνίου ενώ τη σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας.

Το 2012 ο Τσιάρας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη αλλά για να παίξει αυτή τη φορά στον Άρη στον οποίο βρέθηκε ξανά για τα πλέι οφ του 2015. Επόμενοι σταθμοί του ήταν ομάδες της περιφέρειας, το 2015-16 τα Τρίκαλα BC Aries, το 2016-17 ο Απόλλων Πατρών -όπως και πέρσι στην Α2- και φέτος η Κύμη με τη φανέλα της οποίας θα φτάσει τα 300 παιχνίδια στην Betshop Basket League, αριθμό στον οποίο έχουν φτάσει συνολικά 44 αθλητές εκ των οποίων οι επτά αγωνίζονται στο φετινό Πρωτάθλημα (Σπανούλης, Ξανθόπουλος, Γεωργαλλής, Βασιλόπουλος, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης, Χαριτόπουλος).

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ

Για κάθε παίκτη υπάρχουν κάποιοι αγώνες που δεν τους ξεχνούν και σίγουρα εκείνος της 29ης Δεκεμβρίου 2007 ανήκει σε αυτήν την κατηγορία για τον Γιώργο Τσιάρα. Τότε αγωνιζόμενος με την Ολύμπια έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Betshop Basket League, σημειώνοντας τις δύο κορυφαίες επιδόσεις του στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ. Η Ολύμπια νίκησε εύκολα το Αιγάλεω με 75-47 με το “κοντέρ” του Τσιάρα να “γράφει” 32 πόντους, 2/3 βολές, 9/16 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και 27 βαθμούς στο ranking.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ 300

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ