Λαύριο – ΠΑΟΚ  64-77

Λαύριο – ΠΑΟΚ 64-77

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 77-64 το Λαύριο παίρνοντας την πρώτη του εφετινή νίκη στην Α1 μακριά από την Πυλαία.

Την πέμπτη του νίκη και πρώτη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ, που πέρασε νικηφόρα από το Λαύριο κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 77-64 και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι τον έλεγχο του αγώνα και με εξαίρεση κάποια κενά διαστήματα στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι Λαυριώτες τα περίμεναν όλα από τον Λαμπ, ο οποίος ήταν μόνος του στην προσπάθειά του να τους οδηγήσει στην επικράτηση.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση εκμεταλλευόμενος την κακή εικόνα στην άμυνα του Λαυρίου και προηγήθηκε με 16-0 στο 5’.

Μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 9-20 για τους Θεσσαλονικείς που με τον Γκος και τον Χρυσικόπουλο είχαν επιβάλει απόλυτα το παιχνίδι τους.

Οχι για πολύ όμως, καθώς οι γηπεδούχοι με τον Λαμπ και τον Νίξον αντέδρασαν και κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά που είχε πάρει, καθώς είχε πρόβλημα στην περιφερειακή του άμυνα και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα των δυο Αμερικανών. Το Λαύριο μείωσε σε 33-35 στο 18’ με το πρώτο μέρος να τελειώνει 38-40.

Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι «διάβασαν» καλύτερα το παιχνίδι των αντιπάλων τους βρήκαν λύσεις στην αμυντική λειτουργία τους κυρίως πάνω στους Λαμπ και Νίξον, ενώ με τον Γκος να είναι… πολυβόλο κατάφεραν να ξαναφύγουν στο σκορ (44-56 στο 28’).

Κάποιες αναλαμπές από τον Μιλόσεβιτς δεν μπορούσαν να βοηθήσουν το Λαύριο να «ροκανίσει» τη διαφορά με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με τους Ζάρα, Αθηναίου να δίνουν λύσεις κράτησε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (52-64 στο 34’).

Με τον Μορέιρα να δεσπόζει μέσα στις ρακέτες και να είναι άριστος ακόμα και στα καθήκοντα του δημιουργού (!) ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά στους 14 πόντους (54-68 στο 36’) και έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 64-77.

Από την ομάδα του Παπαθεοδώρου οι Γκος (25π, 5/8τρ), Μορέιρα (15π, 7ρ, 4ας) και Χρυσικόπουλος (8π.) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για το Λαύριο οι Λαμπ (18π.), Μιλόσεβιτς(11π., 6ρ) και Νίξον (10π., 6ας) διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 38-40, 46-59, 64-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ