ΠΑΟΚ: Διπλό ρεκόρ απ’ τον Γκος στο Λαύριο

ΠΑΟΚ: Διπλό ρεκόρ απ’ τον Γκος στο Λαύριο

Ο Αμερικανός είχε 25 πόντους πέρσι στο ματς του ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο ενώ πέντε εύστοχα τρίποντα είχε ακόμη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Δικεφάλου με τον Ήφαιστο και τον Άρη αλλά πέρσι στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Φιλ Γκος υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Λαύριο που ήταν η πρώτη του μακριά από την Πυλαία στη φετινή Betshop Basket League. Το έκανε ισοφαρίζοντας δύο κορυφαίες ατομικές επιδόσεις του στη λίγκα, έχοντας 25 πόντους και πέντε εύστοχα τρίποντα.

Ο Αμερικανός είχε 25 πόντους πέρσι στο ματς του ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο ενώ πέντε εύστοχα τρίποντα είχε ακόμη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Δικεφάλου με τον Ήφαιστο και τον Άρη αλλά πέρσι στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

*Ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν ο πρώτος πασέρ του ΠΑΟΚ στο Λαύριο, μοιράζοντας τέσσερις ασίστ ενώ είχε συνολικά τρεις στις προηγούμενες επτά εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα.

O Αγκολέζος σέντερ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στο ranking έχοντας 21 βαθμούς, όσους και στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ο Γιάννης Αθηναίου έφτασε τα 200 εύστοχα τρίποντα στην καριέρα του στην Betshop Basket League. Είχε 1/5 χθες και πλέον μετράει 200/570 (35,08%).

*Με τα δύο ριμπάουντ που είχε στο παιχνίδι του Λαυρίου, ο Λίνος Χρυσικόπουλος ξεπέρασε τα 400 στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Οι 64 πόντοι που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η κορυφαία, εκτός έδρας αμυντική επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα -είχε δεχτεί 74 από τον Χολαργό- αλλά η κορυφαία των τελευταίων 34 εκτός έδρας αγώνων του στην κατηγορία. Το προηγούμενο χαμηλότερο αμυντικό παθητικό μακριά από το “PAOK Sports Arena” ήταν εκείνο της 5ης Νοεμβρίου 2016 όταν και πάλι στο Λαύριο, είχε δεχτεί 63 πόντους για να επικρατήσει με 73-63.

*Το παθητικό των εννιά πόντων -τόσο στην πρώτη όσο και στην τρίτη περίοδο- συνιστά ρεκόρ περιόδου για τον ΠΑΟΚ που δεν είχε μονοψήφιο παθητικό πριν από αυτήν την αγωνιστική. Καλύτερη επίδοση του ήταν οι 10 πόντοι που δέχτηκε στη δεύτερη περίοδο του ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ο ΠΑΟΚ έμεινε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα σε μονοψήφιο αριθμό λαθών κάνοντας επτά. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 10 λαθών που είχε στη Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο.

Από την πλευρά του Λαυρίου Aegean Cargo…

*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ξεπέρασε τα 500 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Ακόμη ο Βόσνιος έχοντας 4/5 βολές, ξεπέρασε τις 300 εύστοχες. Έχει 302/439 (68,79%).

*Ο Τζαμάλ Νίξον με το ένα ριμπάουντ που είχε και φτάνοντας τα 137 στο Πρωτάθλημα, έγινε ο 8ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Λαυρίου Aegean Cargo αφού προσπέρασε τον Ντεμάριους Μπολντς.

Ακόμη ο Αμερικανός κάνοντας μία τάπα, έγινε ο 7ος παίκτης στην 4ετή του Λαυρίου Aegean Cargo στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που φτάνει σε διψήφιο αριθμό.

*Ο Μιχάλης Λούντζης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία με τις πέντε ασίστ που μοίρασε. Τόσες είχε πέρσι δύο φορές ως παίκτης των Τρικάλων BC Aries στα εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και το Λαύριο Aegean Cargo.

*Την κορυφαία επίδοση του με επτά ριμπάουντ ισοφάρισε ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις. Τόσα είχε και στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Παίζοντας για 36η φορά με το Λαύριο Aegean Cargo στο Πρωτάθλημα, ο Γιάννης Κουζέλογλου έγινε ο 6ος της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Άσλεϊ Χάμιλτον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ