Ηφαιστος Λήμνου: Μοναδικό επίτευγμα από τους νησιώτες

Ηφαιστος Λήμνου: Μοναδικό επίτευγμα από τους νησιώτες

Το 4-0 που έχει πετύχει στην έδρα του ο Ηφαιστός είναι ένας απολογισμός που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην κατηγορία από τη σεζόν 2006-07.

Από τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Betshop Basket League, ο Ήφαιστος έχει καταφέρει κάτι ξεχωριστό. Έγινε η πρώτη ομάδα που ως πρωτοεμφανιζόμενη στην κατηγορία, νίκησε και στα τέσσερα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της, μετά από 12 χρόνια.

Ο Ήφαιστος επιβλήθηκε στο Ν.Σαμαράς του Προμηθέα κάτι που είχε κάνει κατά σειρά και στα παιχνίδια του με Πανιώνιο, Κολοσσός H Hotels και ΠΑΟΚ. Αυτό το 4-0 στην έδρα του είναι ένας απολογισμός που δεν είχε καμία άλλη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην κατηγορία από τη σεζόν 2006-07.

Τότε ήταν το Αιγάλεω που άρχισε την παρθενική σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, κάνοντας το 4-0 στην έδρα του, νικώντας την ΑΕΛ με 82-63 (με τους 51 πόντους του Κίκι Κλαρκ στην κορυφαία επίδοση της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος), τον Απόλλωνα Πατρών με 101-92 στην παράταση, το Μαρούσι με 91-88 και την Ολύμπια Λάρισας 85-76. Το εντός έδρας αήττητο του, είχε σταματήσει στο πέμπτο παιχνίδι από την Ολυμπιάδα Πατρών με 60-80.

Αναλυτικά η λίστα των πρωτοεμφανιζόμενων ομάδων στην Betshop Basket League και ο απολογισμός τους στα πρώτα τέσσερα, εντός έδρας παιχνίδια τους…

Σε ατομικό επίπεδο, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχοντας 2/3 δίποντα, έφτασε τα 200 εύστοχα στην καριέρα του στην Betshop Basket League. Ο έμπειρος φόργουορντ έχει 200/385 (51,94%).

Ο Μανωλόπουλος σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τους 13 πόντους του, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο στο οποίο σημείωσε επτά.

Από την πλευρά του Προμηθέα…

*Τελείωσε το παιχνίδι με 20 επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 που είχε ο Άρης στο ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο.

Η ομάδα της Πάτρας είχε για τρίτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση 20+ επιθετικά ριμπάουντ. Είχε 21 απέναντι στον Ολυμπιακό εντός έδρας για την κανονική περίοδο και 20 κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας.

*Ο Ολεξάντερ Λίποβι έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του επιθετικά στο φετινό Πρωτάθλημα, σημειώνοντας 19 πόντους, τρεις περισσότερους από τον αγώνα στο Ρέθυμνο (16).

*Ο Πέτρος Γερομιχαλός πραγματοποίησε την 53η εμφάνιση του στην Betshop Basket League με τον Προμηθέα κι έφτασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο πια από τον Νίκο Γκίκα, τον Μουχάμεντ Φαγιέ.

Ακόμη ο φόργουορντ του Προμηθέα με τα πέντε ριμπάουντ που είχε κόντρα στον Ήφαιστο, ξεπέρασε τα 100 στην κατηγορία.

*Ένα κλέψιμο αρκούσε για να καταστήσει τον Χρήστο Σαλούστρο τον 4ο “κλέφτη” στην 3ετή ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 34 και ξεπέρασε τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 33 στην προηγούμενη διετία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ