Ανάλυση: Παναθηναϊκός Vs Περιστέρι

Ανάλυση: Παναθηναϊκός Vs Περιστέρι

Ο τρόπος μέσα από τον οποίο ήρθε η δύσκολη επικράτηση του «τριφυλλιού» με 80-75 απέναντι στο ανεβασμένο φέτος Περιστέρι

Η μονομαχία του Παναθηναϊκού κόντρα στο Περιστέρι, είναι από εκείνους τους αγώνες στους οποίους το φαβορί δεν έχει ουσιαστικά τίποτα να κερδίσει. Κανείς δεν θα αποδώσει τα εύσημα στους Πράσινους σε περίπτωση νίκης. Το αποτέλεσμα θα αντιμετωπιστεί ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Από την άλλη, μια ενδεχόμενη ήττα ισοδυναμεί με καταστροφή. Υψηλό ρίσκο και ταυτόχρονα, μη ικανοποιητική ανταμοιβή. Το γεγονός αυτό προσέδιδε στην αναμέτρηση έναν επικίνδυνο και πονηρό χαρακτήρα.

Οι πρίγκιπες της Δυτικής όχθης δεν έχουν καμία όρεξη για αστεία στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα σοβαροί και συγκεντρωμένοι, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας μας, πλην φυσικά ελαχίστων εξαιρέσεων. Είναι πάντοτε αναζωογονητικό για οποιαδήποτε διοργάνωση, να βλέπει οργανισμούς να ξεπηδούν ξαφνικά στο προσκήνιο και να διεκδικούν κομμάτι της αγωνιστικής πίτας.

Οι παίκτες του Χavi Pascual προβλημάτισαν για ακόμα μια φορά με την απόδοση τους, απέναντι στην καταπληκτικό σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος παρεμπιπτόντως καταχειροκροτήθηκε (δικαιολογημένα) στο ΟΑΚΑ. Εμφάνισαν ξανά τα γνωστά κενά διαστήματα στην επίθεση, ενώ παράλληλα δεν κατέβαλαν σε κανένα σημείο την απαιτούμενη προσπάθεια στην άμυνα. Πολύ λογικά λοιπόν το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με το Περιστέρι να ροκανίζει συνεχώς τις διαφορές που οικοδομούσαν οι γηπεδούχοι και να παραμένει σταθερά, σε απόσταση αναπνοής.

Το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να αισθανθεί ποτέ άνετα στο πρώτο μέρος, καθώς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύονταν συστηματικά τις αργές επιστροφές του στην άμυνα, σκοράροντας εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ξέρετε, η transition άμυνα είναι περισσότερο θέμα διάθεσης – οι προπονητές έχουν μικρή ευθύνη για την λειτουργία της, από τακτική σκοπιά.

https://streamable.com/uf2un

Στο δεύτερο ημίχρονο η σκυτάλη άλλαξε για τα καλά χέρια, καθώς ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τους αντιπάλους του με το ίδιο ακριβώς νόμισμα. Η επιμονή του στο όχημα της early offense και η διάθεση του να χτυπήσει την άμυνα των Κυανοκίτρινων πριν ακόμα αυτή προλάβει να στηθεί, είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την δική του επίθεση. Οι Πρίγκιπες δοκίμασαν στο τέταρτο δεκάλεπτο να επιστρέψουν στο ματς, όμως το μεγάλο τρίποντο του Langford και η διαφορά ποιότητας που χωρίζει τους δύο συλλόγους, έγειραν την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς την πλευρά των γηπεδούχων.

https://streamable.com/27m06

Τα καλά νέα για τους Πράσινους είναι η φοβερή απόδοση του διδύμου Καλάθης(20 πόντοι)/Παππάς (20 πόντοι). Αμφότεροι είχαν ανάγκη μια σπουδαία εμφάνιση. Οι δύο Έλληνες guard συνδέθηκαν σχετικά νωρίς με το καλάθι, διατηρώντας όλο το βράδυ την επιθετικότητα τους σε υψηλά επίπεδα. Τα κακά νέα είναι ότι η ομάδα θέλει συνολικά πολλή δουλειά στην άμυνα. Οι περιστροφές στα μετόπισθεν ήταν για πολλοστή φορά τραγικές. Δείτε δύο τέτοιες χαρακτηριστικές φάσεις στο παρακάτω βίντεο.

https://streamable.com/pggda

Μετά το short roll του Σκορδίλη, δύο και τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού πέφτουν επάνω στον ίδιο αθλητή, αφήνοντας σχεδόν αμαρκάριστους τους δύο ψηλούς του Περιστερίου στην καρδιά της ρακέτας. Τρομερή κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους. Στο επόμενο στιγμιότυπο, ο Βασιλόπουλος εκτελεί ένα απλό baseline cut, κατορθώνοντας παρόλα αυτά να πιάσει τον Thomas στον ύπνο. Η αμυντική βελτίωση κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του Javi Pascual, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ