Βασιλόπουλος ο 23ος «350άρης»

Βασιλόπουλος ο 23ος «350άρης»

Στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Πανιώνιο, έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία της Basket League που έφτασε τα 350 παιχνίδια σε αυτήν.

Η καριέρα του πέρασε από «χίλια μύρια κύματα» λόγω των σοβαρών τραυματισμών του, όμως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραμένει στα παρκέ όντας πια υγιής και «γράφει» το ένα επίτευγμα μετά το άλλο. Στο χθεσινό παιχνίδι του Περιστερίου Βίκος Cola με τον Πανιώνιο, έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία της Betshop Basket League που έφτασε τα 350 παιχνίδια σε αυτήν.

Ο Βασιλόπουλος έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 3 Νοεμβρίου 2001, σε ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας για να ακολουθήσουν άλλα 349 με το χθεσινό. Έτσι ξεπέρασε τον Νίκο Κούβελα που είχε 349 συμμετοχές στην κατηγορία. Πολύ σύντομα μάλιστα ο Βασιλόπουλος θα μπει στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας καθώς μπροστά του βρίσκονται ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 351, ο Αντώνης Φώτσης με 352 και ο Χριστόφορος Στεφανίδης με 353 παιχνίδια.

Ακόμη από χθες ο Βασιλόπουλος μοιράζεται τη 12η θέση της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος με τον Μιχάλη Πελεκάνο. Είχε μία τάπα κόντρα στον Πανιώνιο, έφτασε τις 182, ξεπέρασε τον Γιώργο Καράγκουτη και έφτασε τον Πελεκάνο.

Κατά τα άλλα…

*Μετά τον Γάιο Σκορδίλη την περασμένη Δευτέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Μπεν Μπέντειλ έφτασε χθες στο δεύτερο “double-double” του Περιστερίου Βίκος Cola με τους 13 πόντους και τα 10 ριμπάουντ. Ήταν η πρώτη φορά που ο Γκανέζος έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι, είχε οχτώ κόντρα στον Άρη.

*Το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα έκανε ο Στίβεν Γκρέι με 19 πόντους, έναν περισσότερο από το ματς με την Κύμη.

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, ο Βασίλης Μουράτος έφτασε τα 100 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Την καλύτερη επίδοση του στο σκοράρισμα με 12 πόντους ισοφάρισε ο Χένρι Σίρκο αφού είχε 12 και κόντρα στον Χολαργό. Ο Κροάτης σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τις τρεις ασίστ καθώς είχε από δύο στα εντός έδρας, επίσης, παιχνίδια με ΑΕΚ, Ήφαιστο και Λαύριο Aegean Cargo.

*Σε ομαδικό επίπεδο το Περιστέρι Βίκος Cola έμεινε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό λάθων έχοντας εννιά. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν εκείνο των 11 που είχε στα ματς με τον Ήφαιστο και το Λαύριο Aegean Cargo.

Ρεκόρ καριέρας απ’ τον Μπέρι

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ντέβιον Μπέρι, φτάνοντας μάλιστα και σε νέο ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τους 27 πόντους του. Εϊχε 26 στην προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Κολοσσό H Hotels. Με αυτούς τους 27 πόντους μάλιστα, έφτασε τους 200 στην κατηγορία.

*Ο Αμερικανός ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση εύστοχων τριπόντων του φετινού Πρωταθλήματος αφού είχε έξι όσα ο Στίβεν Γκρέι και ο Λάκι Τζόουνς στην 4η αγωνιστική. Ο Αμερικανός όμως επιχείρησε περισσότερα τρίποντα από οποιονδήποτε άλλον φέτος, έχοντας 13, δύο περισσότερα από τον Λάκι Τζόουνς στο ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό και τον Φιλ Γκος στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

*Ο Τζίμι Τέιλορ έκανε σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ έχοντας 14 και ισοφαρίζοντας τη 2η κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος -τόσα είχαν ακόμη ο Γιανίκ Μορέιρα του ΠΑΟΚ και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς του Λαυρίου Aegean Cargo- πίσω μόνο από τον Κρις Χόρτον της Κύμης που είχε 15 στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Πανιώνιος εκτέλεσε καλύτερα από με τα τρίποντα παρά με τα δίποντα, μένοντας για τρίτη φορά φέτος στα 10 εύστοχα σουτ από μέση και κοντινή απόσταση -τον ίδιο αριθμό είχε στα ματς με τον Ήφαιστο και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ- που είναι η χειρότερη επίδοση της φετινής Betshop Basket League την οποία μοιράζεται με τον Άρη -είχε 10 στο παιχνίδι με το Περιστέρι Βίκος Cola.

Οι κυανέρυθροι όμως με 13 εύστοχα τρίποντα τους, σημείωσαν την κορυφαία φετινή επίδοση τους αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 12 που είχαν τόσο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όσο και σε εκείνο με τον Κολοσσό H Hotels.

Ρεκόρ περιόδου για την ομάδα της Νέας Σμύρνης αποτελούν επίσης τόσο τα 11 επιθετικά -είχε 10 με το Ρέθυμνο Cretan Kings- όσο και τα 40 συνολικά ριμπάουντ -είχε από 37 κόντρα στον Ήφαιστο και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Στον αντίποδα όμως ισοφάρισε την αρνητική επίδοση της με τις 12 ασίστ, όσες είχε και στο Λαύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ