Ανάλυση: Η νίκη της ΑΕΚ επί του Λαυρίου (vids)

Ανάλυση: Η νίκη της ΑΕΚ επί του Λαυρίου (vids)

Οι δηλώσεις του Luka Bianchi και ο κρίσιμος παράγοντας της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η ΑΕΚ συνεχίζει με αξιοθαύμαστη σταθερότητα να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει. Παρά τους τραυματισμούς και τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο εξακολουθεί να βελτιώνεται συνεχώς. Τα επιτεύγματα της δεν είναι καθόλου δεδομένα – ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας το βαρύ πρόγραμμα των τριών παιχνιδιών κάθε εβδομάδα. Η Ένωση βέβαια δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από τέτοια – μετά την σπουδαία επικράτηση της απέναντι στην Χάποελ, το Σάββατο κέρδισε και κόντρα στο αξιόμαχο Λαύριο, συμπληρώνοντας έτσι εννιά συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αναμφίβολα εντυπωσιακό σερί, που πιστοποιεί την σταθερή ανοδική της πορεία. Το ελληνικό μπάσκετ έχει απόλυτη ανάγκη από εναλλακτικούς «πόλους», οι οποίοι δυνητικά θα αποπειραθούν να αμφισβητήσουν την εγχώρια κυριαρχία των δύο αιωνίων. Το περσινό Κύπελλο αντιπροσωπεύει απλώς, την προειδοποιητική βολή.

Πριν περάσουμε στην ανάλυση της αναμέτρησης, χρειάζεται νομίζω να σταθούμε στην συνέντευξη τύπου και στις δηλώσεις του Luka Bianchi. Με αφορμή το μέτριο ξεκίνημα της ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ιταλός προπονητής αποφάσισε να παραδώσει σε όλους μας δωρεάν μαθήματα διαχείρισης της συναισθηματικής νοημοσύνης, οποιοδήποτε αθλητικού οργανισμού. Προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί το πρόγραμμα του προσεχούς διμήνου και περιέγραψε την κουλτούρα που οφείλει να αναπτύξει, κάθε ομάδα που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα. Το μήνυμα προς τους παίκτες του, ήταν σαφές: συνεχίστε να δουλεύετε αδιάκοπα – μην υποτιμάτε κανέναν αντίπαλο. Τίποτα στο μπάσκετ δεν κρίνεται τον Δεκέμβριο. Ήρεμα και κατανοητά, χωρίς υπονοούμενα και δημόσια κριτική. Μπράβο στον coach.

Για πολλοστή φορά την φετινή σεζόν, παρακολουθήσαμε την προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων να εστιάσουν αγωνιστικά στα δυνατά σημεία που τους διακρίνουν. Ο σύλλογος γνωρίζει πάντοτε τι θέλει να κάνει στο παρκέ, δείγμα του τρόπου με τον οποίο κατορθώνει να ελέγχει τις παρορμήσεις των αθλητών του – πράγμα που αποτελεί βασικό άξονα της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η Ένωση εκμεταλλεύεται πλήρως την ικανότητα των περιφερειακών της, να εφορμούν κάθετα στην καρδιά της ρακέτας.

Η πρώτο στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό. Ο Σαντ Ρος διαβάζει σωστά τα μαρκαρίσματα και πασάρει στον Λαρεντζάκη – ο οποίος έχει μπροστά του τον αντίπαλο ψηλό. Προσέξτε πως τουλάχιστον άλλοι δύο συμπαίκτες, ζητούν επίμονα την μπάλα από τον Κουβανό – αυτός όμως επιλέγει σωστά. Συγκέντρωση, ψυχραιμία, έλεγχος της στιγμιαίας παρόρμησης.

Επιπλέον είδαμε ξανά τον φοβερό Hunder, στον διττό ρόλο του εκτελεστή/δημιουργού – ένα σχήμα που έχει φορεθεί πολύ την τρέχουσα σεζόν. Το ταλέντο του Αμερικανού την πάσα, σε συνδυασμό με το καταπληκτικό του finishing γύρω από την στεφάνη καθιστούν σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτη την επίθεση της ΑΕΚ. Όταν δε πλαισιώνεται και από σουτέρ σαν τον Σάκοτα, η κατάσταση βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Ο Hunder αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο «δούρειο ίππο» – ο Bianchi τον χρησιμοποιεί για να ανοίξει τον δρόμο για τα υπόλοιπα στρατεύματα.

Ένα ακόμη εξαιρετικό στοιχείο που συναντάμε συχνά, είναι η συνήθεια των πρωταγωνιστών μας να απλώνουν τις κινήσεις τους σε όλο το πλάτος του γηπέδου, δημιουργώντας έτσι τους κατάλληλους χώρους δράσης για την επίθεση. Εδώ το flare screen του Hunder στο πλάι, επιτρέπει στον Ρογκαβόπουλο να επιτεθεί στον κεντρικό διάδρομο με το καλό του χέρι και να τελειώσει αστραπιαία την φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ