Τι μπορεί να ζήτησαν από τον Αη Βασίλη Μπλατ και Πιτίνο;

Τι μπορεί να ζήτησαν από τον Αη Βασίλη Μπλατ και Πιτίνο;

Οι μεταγραφές, ο παράγοντας της υγείας και τα επιθετικά rebound.

Χριστούγεννα λοιπόν. Η εποχή που όλοι μας λίγο πολύ βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλλειμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα διασκεδάσουμε, θα ξενυχτήσουμε, θα περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και φυσικά θα ανταλλάξουμε δώρα. Οι δίαιτες και οι προπονήσεις πηγαίνουν αναγκαστικά για λίγο καιρό στην άκρη – άλλωστε το θέμα στις γιορτές είναι να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Με τα υπόλοιπα θα ασχοληθούμε ξανά όταν φτάσει η ώρα τους.

Μια μικρή συμβουλή σχετικά με την αγορά των δώρων. Ξέρετε ένα από τα πολλά ηλίθια αστεία που κυκλοφορούν ανάμεσα στους οικονομολόγους, αναφέρει πως σε έναν ορθολογικό κόσμο το καλύτερο δώρο για έναν άνθρωπο είναι τα μετρητά. Μόνο έτσι θα μπορέσει πραγματικά να αποκτήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Παρόλα αυτά σας παροτρύνω να μην δωρίσετε σε καμιά περίπτωση χρήματα στην γυναίκα ή τον άντρα σας. Δεν θα το εκτιμήσει – σας μιλώ εκ πείρας. Δυστυχώς οι οικονομικές θεωρίες δεν εφαρμόζονται αυτούσιες στα ανθρώπινα όντα. Εκτός βέβαια αν η γυναίκα σας (ή ο άντρας σας) είναι οικονομολόγος – και πάλι δεν είμαι εντελώς σίγουρος. Εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καλό θα ήταν να το αποφύγετε.

Επειδή όμως πιάσαμε τα δώρα, ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε τι μπορεί να ζήτησαν οι δύο αιώνιοι φέτος από την Αη Βασίλη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν βγει εδώ και περίπου ένα μήνα επίσημα στην αγορά, αναζητώντας ένα guard με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δυνητικά θα ενισχύσει το rotation της περιφέρειας. Βέβαια η κουβέντα έχει ατονήσει αισθητά το τελευταίο διάστημα – αφενός λόγω των συνεχόμενων νικών στην Ευρωλίγκα και αφετέρου, εξαιτίας του φορμαρισμένου Axel Toupane ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και παίζει πλέον αρκετά λεπτά στην θέση «2», με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία. Παρά την εξαιρετική απόδοση του Αμερικανού, η ανάγκη δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται. Στο Λιμάνι δεν θα έλεγαν όχι σε έναν guard με αθλητικότητα και μέγεθος, που να έχει την δυνατότητα να ασκήσει αμυντική πίεση στην μπάλα και ταυτόχρονα, να διαθέτει κάθετο παιχνίδι στην επίθεση.

Επιπλέον υπάρχει και ο σημαντικός παράγοντας της υγείας. Οι Πειραιώτες ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια, λόγω των συχνών τραυματισμών βασικότατων στελεχών του αγωνιστικού τους κορμού. Ας ευχηθούμε τα εν λόγω φαινόμενα να εκλείψουν οριστικά- όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες. Είναι πραγματικά κρίμα. Αη Βασίλη η μπάλα είναι τώρα στα δικά σου χέρια.

Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι – η επιβεβαιωμένη έλευση του σπουδαίου Rick Pitino αποτελεί αναμφίβολα ένα ενθαρρυντικό σημάδι, όμως κακά τα ψέματα ο Αμερικανός προπονητής χρειάζεται βοήθεια. Απαιτείται μια αλληλουχία λεπτομερειακών και στοχευμένων κινήσεων, για την επαναφορά του συλλόγου στον δρόμο των επιτυχιών. Σύμφωνα με την στατιστική (Newstats.eu), τα δύο βασικά προβλήματα του Τριφυλλιού είναι τα ελάχιστα επιθετικά rebounds και η απαράδεκτη άμυνα στην γραμμή του τριπόντου. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις – περίπου την στιγμή δηλαδή που ξεκίνησαν οι συνεχόμενες ήττες.

Η παρουσία ορισμένων παικτών στα μετόπισθεν όπως ο Langford, πρέπει άμεσα να βελτιωθεί – είναι ενδεικτικό πως όταν αγωνίζεται, οι αντίπαλοι σουτάρουν με 44,5% στα μακρινά σουτ. Ανάλογα κακές είναι και οι επιδόσεις του Νίκου Παππά ή του Lucas Lekavicius. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι στα πρώτα οκτώ παιχνίδια οι Πράσινοι τα κατάφερναν μια χαρά. Με άλλα λόγια, διαθέτουν ήδη τα στοιχεία ώστε να επαναλάβουν τις καλές αμυντικές τους εμφανίσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στον τομέα του επιθετικού rebound. Μια καλή ιδέα είναι να απευθυνθούν στον Αη Βασίλη – ενδεχομένως να μπορεί να βάλει το χέρι του.

ΥΓ. Χρόνια πολλά σε όλους σας, με υγεία, ευτυχία και πολύ μπάσκετ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ