Ολυμπιακός: Τα δίποντα του Σπανούλη και οι αριθμοί με τον Προμηθέα

Ολυμπιακός: Τα δίποντα του Σπανούλη και οι αριθμοί με τον Προμηθέα

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναμένεται να περάσει σε άλλη μία στατιστική κατηγορία τον Δημήτρη Διαμαντιδη στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παρά τα 36 του χρόνια δεν σταματάει να μας προσφέρει ρεκόρ σε όποια διοργάνωση και αν αγωνίζεται.

Ο Βασίλης Σπανούλης, μετά τις ασίστ, καθώς έγινε ο 1ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή, στο παιχνίδι με τον Προμηθέα στην Πάτρα ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και στη λίστα με τα εύστοχα τρίποντα.  Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει 625 ενώ ο παλαίμαχος πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού είχε 626.

Αναφορικά τώρα με την παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει πως: «Στην Πάτρα θα δοκιμαστεί αύριο (13/1, 17:00) ο Ολυμπιακός μετά την πρώτο “διαβολοβδομάδα” του 2019 στην Ευρωλίγκα, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Η αχαϊκή ομάδα με απολογισμό οχτώ νικών στις 12 πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας ενώ ο Ολυμπιακός προερχόμενος από έξι διαδοχικές νίκες στην κατηγορία, βρίσκεται στην πρώτη θέση, δεδομένης της εκκρεμότητας του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Κολοσσό H Hotels.

Οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν πέρσι και στα ημιτελικά των πλέι οφ, μετρούν επτά συνολικά αγώνες μεταξύ τους στο Πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής σε όλους, συμπεριλαμβανομένων, έχοντας κάνει το 3/3 στην Πάτρα εκεί όπου θα γίνει και το αυριανό παιχνίδι. Οι τρεις αυτές νίκες ήρθαν με διαφορές 14 ως 33 πόντων…

*Στο ματς της σεζόν 2016-17, ο Ολυμπιακός νίκησε με 72-53 (Τζόουνς 13, Παπαντωνίου και Φαγιέ 9 – Παπανικολάου 14, Γκριν 8).

*Στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου της περσινής σεζόν, επικράτησε με 87-73 (Μιλόσεβιτς 21, Έλις 20π, 12ρ. – Σπανούλης 18, Ουίλτζερ 17).

*Στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το παιχνίδι με 89-56 (Σαλούστρος 12, Πράδερ 10 – Στρέλνιεκς 22π, 5/6τρ, Ουίλτζερ 14π, 9ρ.)».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ