Ολυμπιακός – Κύμη 92-69

Ολυμπιακός – Κύμη 92-69

Όταν έπαιξε άμυνα ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Κύμη με 92-69, και επικεντρώνεται στον τελικό με την Μπαρτσελόνα

Όταν αποφάσισε να πιέσει στην άμυνα, ο Ολυμπιακός καθάρισε άνετα την μπουγάδα απέναντι στην Κύμη, την οποία και κέρδισε με 92-69 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τους φιλοξενούμενους να μειώνουν ακόμα και στους 3 πόντους στα μέσα της τρίτη περιόδου (50-47), ανέβασαν στροφές, έκλεψαν μπάλες και έκαναν τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, είχε για κορυφαίο τον Ζακ ΛεΝτέι με 20 πόντους και 9/13 δίποντα αλλά και 7 ριμπάουντ, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει 16 πόντους και τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 12. Για τους ηττημένους ο Λιούις σταμάτησε στους 18 πόντους για την ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού.

ΕΚΛΕΨΕ ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΚΥΜΗ

Με τη βασική του πεντάδα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κύμη, με τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα να έχουν την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα. Ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στις ρακέτες εν τη απουσία του Χόρτον, έγραψε το 4-1 για τον ακολουθήσει ο Σπανούλης με τρίποντο και ο Γκος με ντράιβ για το 11-3.

Ο Σαγκς μείωσε για την Κύμη, όπως και ο Τουντζιαράκης, ο οποίος με 4 σερί πόντους πραγματοποίησε το 13-9 για την ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού.

Οι φιλοξενούμενο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Έλληνας σέντερ ταλαιπώρησε την ομάδα του Μπλατ και ο Πουλιανίτης έπειτα από ασίστ του Τουντζιαράκη έδωσε το προβάδισμα με έναν πόντο για την Κύμη (13-14). Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τουπάν και ο Γάλλος φόργουορντ σκόραρε για το 16-14, το οποίο ήταν και το τελικό της περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σκορ από τον Γκος και τον Τουπάν από την αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Γάλλος με τρίποντο πραγματοποίησε το 23-16 και πάσαρε πάρε-βάλε καλάθι για τον ΛεΝτέι για το +7 (25-18) των γηπεδούχων. Ο Αμερικανός πέτυχε και το 27-18, με τον Σπανούλη να βάζει το τρίποντο για το 30-18 και τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 12 πόντους.

Η Κύμη είχε ένα νεκρό επιθετικό διάστημα το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός της για να φτάσει το ματς στο 34-18 με χουκ του Πρίντεζη.

Η ομάδα του Κουτσού πάντως παρέμεινε σοβαρή και μάλιστα έτρεξε ένα 8-2 επιμέρους για το 36-26, εξέλιξη που ανάγκασε τον Μπλατ σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Ο ΛεΝτέι πρωταγωνίστησε στις επόμενες φάσεις, με το 42-32 να είναι το σκορ του ημιχρόνου, με την Κύμη να είναι η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο φαληρικό κλειστό.

ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Η αρχή των Ερυθρόλευκων ήταν θετική και με τους Τίμα και Πρίντεζη προηγήθηκαν με 46-32, με τους Ευβοιώτες να μειώνουν και τον Λιούς να ρίχνει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (46-37).

Στο 50-37 των Πειραιωτών, η Κύμη αντέδρασε άμεσα. Με όμορφο μπάσκετ και πίεση στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν το παιχνίδι στο 50-44, με τον Ουίλιαμς να σκοράρει από τα 6,75μ και να ρίχνει την απόσταση στους 3 πόντους (50-47).

Το 10-0 σερί της Κύμης ανάγκασε σε νέο τάιμ άουτ τον Μπλατ, ο Πρίντεζης και Τίμα πέτυχαν 5 πόντους, με τον υπαρχηγό των γηπεδούχων με μία βολή να κάνει το 56-47.

Δύο βολές του Γκος και άλλες δύο του Στρέλνιεκς οδήγησαν το παιχνίδι με 60-47, με τον ΛεΝτέι να το φτάνει στο +15 (64-49) για την ομάδα του Πειραιά. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το 64-51 στο φαληρικό κλειστό και τον Ολυμπιακό να κάνει… αγγαρεία.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ο Σπανούλης βοήθησε για το 69-54 και ο Πρίντεζης έπειτα από πάσα του Τουπάν κάτω από τα πόδια στον αιφνιδιασμό, έστειλαν το παιχνίδι στο 71-54.

Ο Μάντζαρης πραγματοποίησε το 74-56 και ο Αγραβάνης από τα 6,75μ το 77-58, με τον Ελληνα φόργουορντ να παίζει ως σέντερ στην επιστροφή του στα παρκέ. Το γκολ φάουλ του Σπανούλη έφερε το 80-58, ο Τουντζιαράκης κάρφωσε, με τον Γκος να σκοράρει με ντράιβ για το +22 (82-60) της ομάδας του. Η πίεση του Ολυμπιακού και ο ενθουσιασμός της εισόδου του Δημήτρη Αγράβάνη βοήθησν για να ξεφύγει η διαφορά στους 25 πόντους, με τον «Αγρα» να βάζει και δύο βολές για το 90-66 των γηπεδούχων και να σφραγιζει στη συνέχεια το ματς με ντράιβ για το τελικό 92-69.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ