All Star Game 2003: Οι ελπίδες που έγιναν σταρ της Ευρωλίγκας

All Star Game 2003: Οι ελπίδες που έγιναν σταρ της Ευρωλίγκας

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο τους λοιπόν, οι Έλληνες νίκησαν τους ξένους -είχαν προπονητές τους Αργύρη Πεδουλάκη και Μπάνε Πρέλεβιτς- με 115-110.

Η καινοτομία του 11ου ΕΚΟ All Star Game της ιστορίας, ήταν η πραγματοποίηση αγώνα μεταξύ των ελπίδων του ελληνικού μπάσκετ. Κρίνοντας από την εξέλιξη των περισσότερων, δικαίωσαν τον χαρακτηρισμό αυτό και τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνους. Στο παιχνίδι που έγινε στη Χαλκίδα, στις 30 Μαρτίου 2003, η ομάδα των Ελλήνων All Stars επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα της προηγούμενης χρονιάς στη Δράμα.

Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των All Star Games του ελληνικού μπάσκετ, μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτή της Θεσσαλονίκης (9, 10 Φεβρουαρίου).

Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο τους λοιπόν, οι Έλληνες νίκησαν τους ξένους -είχαν προπονητές τους Αργύρη Πεδουλάκη και Μπάνε Πρέλεβιτς- με 115-110, σε ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν. Τους νικητές οδήγησε το δίδυμο των Διαμαντόπουλου-Φώτση που σημείωσε σχεδόν τους μισούς πόντους τους. Είχαν 55 πόντους με το “Κιτσάκι” να αναδεικνύεται MVP του αγώνα.


Ο MVP της βραδιάς Γιώργος Διαμαντόπουλος με τον πατέρα του Κώστα

 ΕΛΛΗΝΕΣ: Χαρίσης 10 (1), Καλαϊτζής, Διαμαντίδης 7 (1), Παπανικολάου, Οικονόμου 11 (1), Αλβέρτης 8 (1), Διαμαντόπουλος 26 (4), Ντικούδης 15, Κόμματος 5 (1), Παπαδόπουλος 2, Πελεκάνος 2, Φώτσης 29 (2).

ΞΕΝΟΙ: Μπένερμαν 6 (1), Αγιούσο 13 (3), Λάκοβιτς, Ντε Μιγκέλ 8 (1), Κουτλουάι 17 (2), Έβανς 13 (1), Νέσμπι 22, Τζόουνς 4, Στακ, Αλιμπέγκοβιτς 10 (2), Χαντλόγκεν 8, Μπετς 9.

Ο διαγωνισμός των καρφωμάτων είχε για μία ακόμη χρονιά ως πρωταγωνιστή έναν πρώην ΝΒΑερ. Ο Τάιρον Νέσμπι του οποίου το “κοντέρ” έγραψε 255 ματς στο ΝΒΑ, είχε κέφια και το έδειξε τόσο στον αγώνα όσο και στον διαγωνισμό των καρφωμάτων τον οποίο και κέρδισε.


Ο Τάιρον Νέσμπι κέρδισε για… προφανείς λόγους τον διαγωνισμό καρφωμάτων

Στον διαγωνισμό των τρίποντων, ο Νίκος Χατζής ήταν ο πιο αποτελεσματικός και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά από εκείνη του ΟΑΚΑ, τρία χρόνια νωρίτερα.


Νικητής στον διαγωνισμό τρίποντων ο μετρ του είδους Νίκος Χατζής

Μία ματιά και μόνο στα ρόστερ των ομάδων των ελπίδων, βορρά και νότου, αρκεί για να αντιληφθεί πόσο ξεχωριστός ήταν ο πρώτος αγώνας ελπίδων στην ιστορία των All Star Games. Παίκτες που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν “χιλιόμετρα” στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η νίκη της ομάδας του βορρά με 67-64, ήταν δευτερεύουσας αξίας.

ΒΟΡΡΑΣ: (Γ. Σφαιρόπουλος – Στ. Κουκουλεκίδης): Μασλαρινός, Ορφανός 9 (1), Καλαϊτζίδης, Βασιλειάδης 11 (1), Αποστολίδης, Βασιλόπουλος 13 (2), Αθανασιάδης 2, Μαυροκεφαλίδης 11, Κακαρούδης 5, Παπανικολάου 2, Χαριτόπουλος 10 (1), Σφέικος 4.

ΝΟΤΟΣ: (Δ. Ιτούδης – Β. Αγγέλου): Ξανθόπουλος 4, Σπανούλης 5 (1), Ζήσης 17 (1), Ταπούτος 20 (1), Σταυρουλάκης, Μαυροειδής 5, Κουπίδης 7 (1), Πρίντεζης 6, Τσιάκος, Περράκης 4 (1), Καϊμακόγλου 4, Μπουρούσης 2.


Δημήτρης Ιτούδης και Βαγγέλης Αγγέλου σε οδηγίες προς τις ελπίδες του νότου

Μην ξεχνάτε! Μπορείτε καθημερινά να ψηφίζετε τους αγαπημένους σας παίκτες και προπονητές για το All Star Game της Θεσσαλονίκης ΕΔΩ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ