Προμηθέας – ΠΑΟΚ 82-59

Προμηθέας – ΠΑΟΚ 82-59

Συνέτριψε με 82-59 τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ.

Ο Προμηθέας… χτύπησε σαν κεραυνός τον ΠΑΟΚ συντρίβοντάς τον με 82-59 στην Πάτρα και έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδό του στην πρώτη τετράδα.

Οι Πατρινοί ήταν καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον «Δικέφαλο», ο οποίος πάντως κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά των 25 πόντων (81-56) με την οποία είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο στην Πυλαία.

Ο Προμηθέας ήταν «καταιγιστικός» από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 15-5 στο 7’. Με τρομερή πίεση στην περιφέρεια, έλεγχο των ριμπάουντ και πολλά ελεύθερα σουτ από τους Σαλούστρο και Ελις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός με πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού του, με πολλά άστοχα σουτ κυρίως από την περιφέρεια και χωρίς συγκέντρωση.

Ετσι οι Πατρινοί βρήκαν την ευκαιρία να… χτυπήσουν στο ψαχνό και να προηγηθούν με 25 πόντους διαφορά (48-23 στο 19’) και να κλείσουν το πρώτο μέρος με 49-26.

Είναι χαρακτηριστικό οτι οι Θεσσαλονικείς είχαν 5/12 δίποντα και 3/14 τρίποντα…

Στη συνέχεια με την… προίκα από το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι επέβαλαν απόλυτα το παιχνίδι τους και ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε ρόλο δεύτερο.

Η διαφορά έφτασε στους 33 πόντους (65-32 στο 27’) με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να έχει επιβληθεί απόλυτα και τον «Δικέφαλο» να παραπατάει παρά τις προσπάθειες του Ηλία Παπαθεοδώρου να ανατρέψει την κατάσταση.

Πλέον για τους γηπεδούχους το διακύβευμα ήταν να καλύωει τη διαφορά των 25 πόντων με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά δεν τα κατάφερε, αφού η κόρνα της λήξης βρήκε τον Προμηθέα να κερδίζει με 82-59 και τον Χολ να αστοχεί σε τρίποντο με την εκπνοή.

Από τους «πορτοκαλί» οι Γκίκας (14π.), Σαλούστρος (12π.) και Ελις (12π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον ΠΑΟΚ που είχε 6/25 τρίποντα οι Χρυσικόπουλος (13π.) και Μαργαρίτης (11π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 49-26, 66-41, 82-59

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ