Βόμβες για ΕΟΚ, ΚΕΔ: «Περιορίζουν τον κύκλο των διαιτητών, για να κάνουν κουμάντο όταν θέλουν»

Βόμβες για ΕΟΚ, ΚΕΔ: «Περιορίζουν τον κύκλο των διαιτητών, για να κάνουν κουμάντο όταν θέλουν»

Σε φοβερές αποκαλύψεις για την ελληνική διαιτησία στο μπάσκετ, την ΚΕΔ και την ΕΟΚ προχώρησε ο πρώην διαιτητής, Σωτήρης Λαϊνιώτης.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται αναφορικά με το ελληνικό μπάσκετ και τον τρόπο που δρουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας αναφορικά με την διαιτησία. Μιλώντας στον SPORT24 RADIO Πάτρας 104,1 ο πρώην πατρινός διεθνής διαιτητής μπάσκετ (από το 2000 έως το 2006 στην Ευρωλίγκα) Σωτήρης Λαϊνιώτης, με αφορμή τα όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ήταν καυστικότατος και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η ΚΕΔ έχει περιορίσει κατά πολύ τον αριθμό των διαιτητών που ορίζονται στα ντέρμπι για να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό της την κατάσταση.

Αναλυτικά δήλωσε: «Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Ολοι ξερουν και όλοι το γνωρίζουν. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι γίνεται στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Κρίνουν τις τύχες του αθλήματος εδώ και 40 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι. Αυτοί κρίνουν τις τύχες της διαιτησίας, ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι 20 χρόνια. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ άλλα 40 χρόνια. Τα προβλήματα λοιπόν τα γνωρίζουν όλοι».

Ερωτώμενος για το πώς έχουν ασυλία, δήλωσε: «Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Τόσα χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι και το πρόβλημα είναι όλοι οι υπόλοιποι που ασχολούνται με το άθλημα, που το αγαπούν και το υπηρετούν, πως δεν αναδεικνύουν αυτά τα θέματα και δεν κάνουν κάτι και δεν προτείνουν λύσεις σε αυτό που συμβαίνει. Είναι εντυπωσιακό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προτείνει κανείς λύσεις. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι αδικείται το μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός είναι μέρος του μπάσκετ. Ούτε αυτόν δεν βοηθάει αυτή η κατάσταση.. Πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα και να μπει μία τάξη».

Για τους διαιτητές της Ευρωλίγκας και γιατί δεν ορίζονται στην Α1 δήλωσε: «Αυτό συνέβαινε πάντα. Και το έχω υποστεί και εγώ σαν διεθνής διαιτητής. Η ΚΕΔ εξυπηρετείται από τους αποκλεισμούς διαιτητών. Γιατί έχει έτσι μία ομάδα διαιτητών που παίζουν τα παιχνίδια που θέλουν αυτοί. Ειναι ξεκάθαρο πως θέλουν να ελέγχουν την κατάσταση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο κύριος Συμεωνίδης, μην ξεχνάμε ότι είναι σε αυτήν την θέση πάνω από 20 χρόνια. Δεν τον ενδιαφέρει το μπάσκετ και η διαιτησία. Τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Οταν εγώ ήμουν διεθνής και δεν υπήρχε αυτή η τιμωρία επειδή η FIBA και η ULEB ήταν μαζί, εγω και κάποιοι άλλοι διεθνείς διαιτητές, επειδή δεν ήμασταν γρανάζια του συστήματος, αποκλειόμασταν. Δεν παίζαμε και οι διεθνείς διαιτητές και οι διαιτητές της Ευρωλίγκας τα πλέι οφ».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι εκτός από αυτόν, «κοβόντουσαν» και οι «…Κουκουλεκίδης, Σπυρίδωνος και αυτό συνέβαινε πάντα γιατί ήθελαν δικούς τους διαιτητές. Ηθελαν να έχουν μία ομάδα διαιτητών που θα ήταν ελεγχόμενοι. Από τους 18 διαιτητές έπαιζαν οι 8. Υπήρχαν διαιτητές που σφύριζαν στην Ευρωλίγκα παιχνίδι μεγάλης σημασίας και δεν σφύριζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι γνωστό. Και όταν ρωτούσαμε την επιτροπή γιατί εφόσον σφυρίζουμε στην Ευρωλίγκα, δεν παίζουμε στην Ελλάδα, είχαν δικούς τους λόγους που δεν μας του εξηγούσαν. Τώρα βρίσκουν πάτημα για αυτούς τους διαιτητές επειδή σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα οι καλύτεροι διαιτητές να μην παίζουν στα παιχνίδια που πρέπει. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό και περιορίζουν τον κύκλο των διαιτητών που σφυρίζουν στα παιχνίδια. Γινόντουσαν χρόνια αυτά τα πράγματα».

Τέλος δήλωσε πως: «Οσο βλέπω τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες των ομάδων, όπως του Παναθηναϊκού που έβαλε το εσώρουχο στον πάγκο, δείχνει ότι δεν υπάρχει όρεξη για να πάει μπροστά αυτό το άθλημα. Ο καθένας κοιτάει την ομάδα του και τα συμφέροντά του και έτσι δημιουργούνται τα προβλήματα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ