Το σύστημα βρυχάται: Ο Ολυμπιακός τι θα κάνει…

Το σύστημα βρυχάται: Ο Ολυμπιακός τι θα κάνει…

Ο Βασιλακόπουλος δεν έχει ανοίξει ακόμη το στόμα του. Μιλούν όμως οι… πράξεις. Και η πρώτη απόφαση της Αθλητικής Δικαιοσύνης. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει απέναντι του έναν παράγοντα. Αλλά ένα… παιχνίδι!

Μάλιστα. Από ματς κυπέλλου αποχώρησε ο Ολυμπιακός. Με τη μάξιμουμ τιμωρία που προβλέπεται από το Πειθαρχικό όργανο για την αποχώρηση από ματς πρωταθλήματος βρέθηκε στη πλάτη. Το -1, έγινε -6 διότι απλά έτσι το «είδε» η δικαστής. Όπως έτσι το βλέπει η ΚΕΔ που όποτε γουστάρει κάνει κλήρωση, και όποτε θέλει απλά ορίζει το δίδυμο Αναστόπουλος-Παναγιώτου στα ντέρμπι των αιωνίων. Αν μη τι άλλο στο μπάσκετ υπάρχει μια ιδιαίτερη… ελευθερία που είναι πάνω από κανονισμούς. Η δύναμη της ερμηνείας.

Κάποτε ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μια καμπάνα τιμωρίας έπειτα από ένα από επεισοδιακό ματς κυπέλλου. Ο τότε πανίσχυρος Τάκης Μπαλτάκος και οι Πράσινοι είχαν καταφέρει να πείσουν τους διαιτητές πως από τη στιγμή που η ομάδα τους θα τιμωρηθεί για ματς κυπέλλου, πρέπει να εκτίσει την ποινή της στο κύπελλο. Όπερ και εγένετω. Πήρε τη τιμωρία σε… πακέτο για του χρόνου, και την εξέτισε σε ένα ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Τώρα ο Ολυμπιακός δεν τιμωρείται με βάση την προκήρυξη του Κυπέλλου, για την αποχώρηση του από τον ημιτελικό. Αλλάζει «κατηγορία» και βρίσκεται απέναντι με το μάξιμουμ ποινής άλλης διοργάνωσης. Μιλάμε για πανηγύρι. Μιλάμε για τον περίφημο «Φάρο». Ένα στάτους με ρίζες σαράντα χρόνων, με πρόσωπα-κλειδιά που ανέπτυξαν υπερεξουσίες. Ένα πανίσχυρο «σύστημα» που έχει τα πάντα… δεμένα. Που έχει Υφυπουργούς να σκύβουν το κεφάλι με σεβασμό, που διαθέτει «παράγοντες» που έχουν τη εντύπωση ότι το παιχνίδι είναι δικό τους. Ότι το έφεραν από το… χωριό τους. Ότι δεν εξελίσσεται χάρη στα εκατομμύρια ευρώ των Αγγελόπουλων και την ακόμη μεγαλύτερη προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου που με τη σειρά της τα «σπρώχνει» εδώ και δεκαετίες.

Πραγματικά ακόμη και αν με έναν μαγικό τρόπο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στέκονταν μαζί απέναντι στην Ομοσπονδία, δεν το πιστεύουμε ότι θα έβγαζαν άκρη με τον «Σωλήνα». Πόλλω δε μάλλον τώρα. Που οι Πράσινοι όχι μόνο είναι από την άλλη, αλλά που επί της ουσίας ο Ολυμπιακός τους «κατηγορεί» ότι το σύστημα λειτουργεί για χάρη τους.

Δεν είναι έκπληξη το -6. Δεν είναι έκπληξη το «τρικ» της… άδειας του Αναστόπουλου. Δεν είναι έκπληξη ότι ο Βασιλακόπουλος ούτε έχει ανοίξει το στόμα του να απαντήσει στις κατηγορίες του Ολυμπιακού. Τόσο δεν τους βλέπει ο «πατερούλης». Ο άνθρωπος που έδιωξε από την εθνική ομάδα και συνολικά από το μπάσκετ τον Νίκο Γκάλη για να μην ξεχνιόμαστε. Έγινε πρόπερσι η γιορτή για τα 30 χρόνια από το χρυσό μετάλλιο του ’87 και δεν ήταν εκεί ο Νικ. Και κανείς από τα… πρωτοπαλίκαρα του ρεπορτάζ δεν στάθηκε σε αυτή την λεπτομέρεια. Όπως κανείς δεν έχει μιλήσει στα ίσα για ότι πραγματικά συμβαίνει τόσα χρόνια.

Τέλος πάντων. Η μπάλα είναι στα χέρια του Ολυμπιακού. Ξεκίνησε κάτι. Θα πρέπει να είναι έτοιμος να κατανοήσει πως το «σύστημα» όχι μόνο θα αντιδράσει αλλά θα θελήσει να τον… στριμώξει άγρια. Να τον βάλει σε δεύτερες σκέψεις. Να τον φοβίσει. Το θέμα λοιπόν είναι ακριβώς τι θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι. Ως που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν. Τι δράσεις έχουν ήδη αναλάβει. Τι κόστος είναι έτοιμοι να αποδεχθούν. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία. Δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από κανέναν. Ούτε από το Κράτος, ούτε από την Δικαιοσύνη, ούτε από τους δημοσιογράφους που σε αυτές τις περιπτώσεις το στρίβουν έξυπνα για «το καλό του μπάσκετ», ούτε από τον ΕΣΑΚΕ. Μόνος του. Εκείνος και το κοινό του. Να δούμε λοιπόν τι θα αποφασίσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ