Συμεωνίδης: «Μόνο η ΕΟΚ μπορεί να αλλάξει την ΚΕΔ, ούτε καν ο Βασιλειάδης!»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΚ μίλησε για τον ορισμό των Μάνου, Αναστόπουλου και Παναγιώτου στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ και επισήμανε ότι μόνο η ΕΟΚ μπορεί να αλλάξει τα μέλη της ΚΕΔ.


Συμεωνίδης: «Μόνο η ΕΟΚ μπορεί να αλλάξει την ΚΕΔ, ούτε καν ο Βασιλειάδης!» | to10.gr

Μπορεί τα σφυρίγματα των Μάνου, Αναστόπουλου και Παναγιώτου στον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να προκάλεσαν την οργή των Πειραιωτών και εν τέλει την αποχώρησή τους από το ΟΑΚΑ, αλλά για τον Στέλιο Συμεωνίδη, όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΚ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υπεραμύνθηκε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να ορίσει τους τρεις συγκεκριμένους διαιτητές στο αιώνιο ντέρμπι και επισήμανε ότι μόνο η ΕΟΚ μπορεί να αλλάξει τα μέλη της ΚΕΔ.

«Η ομοσπονδία όρισε αυτά τα άτομα, είτε είναι αρεστά, είτε όχι. Δεν είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος, αλλά η ΕΟΚ. Στην αρχή της χρονιάς ορίζει την Κεντρική Επιτροπή διαιτησίας. Η διαιτησία ανήκει στην Ελληνική ομοσπονδία και πουθενά αλλού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα παράπονα για τη διαιτησία από τον Ολυμπιακό: «Ξέρετε να μην υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία; Κάναμε τους ίδιους ορισμούς στους δύο αγώνες Κυπέλλου. Αναστόπουλος Μάνος διεθνείς διαιτητές στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όπως Πουρσανίδης και Κορομηλάς στο Κύμη-ΠΑΟΚ και μετά τον Τζαφλέρη στον ένα ματς και τον Παναγιώτου στο άλλο. Πέρυσι στον τελικό του πρωταθλήματος, έπαιξαν οι Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος. Οι δύο από του τρεις ήταν στο ίδιο παιχνίδι, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Έπρεπε να διαφυλάξουμε και το άλλο παιχνίδι, το Κύμη-ΠΑΟΚ».

Για τους ίδιους ορισμούς: «Βάλαμε τους δύο με τρεις. Ποιους να βάζαμε; Αν βάζαμε άλλους, θα έκαναν παράπονα ότι δεν βάζαμε τους καλύτερους».

Για τη δήλωση του Βασιλειάδη περί αλλαγών στην ΚΕΔ: «Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, εκτός από τη ομοσπονδία που ορίζει την ΚΕΔ. Ο οποιοσδήποτε Βασιλειάδης μπορεί να αλλάξει ένα νόμο. Εμείς είμαστε ένα όργανο που δημιούργησε η πολιτεία. Η ομοσπονδία όρισε αυτά τα άτομα, είτε είναι αρεστά, είτε όχι. Δεν είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος, αλλά η ΕΟΚ. Στην αρχή της χρονιάς ορίζει την Κεντρική Επιτροπή διαιτησίας. Ο υπουργός μπορεί να αλλάξει έναν νόμο και να πει ότι την ΚΕΔ την ορίζει η Ολυμπιακή Επιτροπή για παράδειγμα. Η διαιτησία ανήκει στην Ελληνική ομοσπονδία και πουθενά αλλού».

Για την απειλή του Ολυμπιακού ότι θα αποχωρήσει: «Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Θα το δουν άλλα όργανα. Είναι θεσμοθετημένο που ανήκουμε και από ποιον οριζόμαστε. Όσοι μιλούν για επαγγελματική διαιτησία δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχει αμειβόμενη διαιτησία και όλα δηλώνονται στην εφορία, όπως όλα τα επαγγέλματα. Για να δίνει επαγγελματική, θα πρέπει η ΕΟΚ να συνηγορήσει για να γίνει. Δεν έχουμε επαγγελματική διαιτησία».

Για το πόσα χρόνια είναι στην ΚΕΔ και αν έχει κάνει λάθη: «Έχει σημασία πόσα χρόνια είμαι; Είμαι 17 χρόνια. Όταν διαχειρίζεσαι ανθρώπινο δυναμικό πάντα θα κάνεις λάθος. Τα λάθη αυτά δεν μπορούμε να τα βλέπουμε είτε πράσινα, είτε κόκκινα. Όλα τα αυτά τα χρόνια, διακρίθηκαν, ανέβηκαν και κατέβηκαν διάφορες ομάδες. Βλέπουμε το τελευταίο σκαλοπάτι και λένε ότι πρέπει να φύγει. Η ΚΕΔ διαχειρίζεται όλα τα πρωταθλήματα της Ελλάδας».

Για τους μη ορισμούς των Γκόντα και τον Σχινά: «Ήταν διεθνής διαιτητής ο κ. Γκόντας. Ο κ. Σχινάς έχει μία δικαστική διαμάχη με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και υπάρχει οδηγία μέχρι να τελεσιδικήσει, δεν μπορεί να ορίζεται».

Για τον γιο του που τον ορίζει στα ματς του Προμηθέα και έχει επαγγελματικές σχέσεις με τον πρόεδρος της ομάδας, κ. Λιόλιο: «Δεν ορίζεται (σ.σ. είχε οριστεί στο Ολυμπιακός-Προμηθέας τον Μάιο του 2018). Δεν είναι 100% αυτή η αλήθεια. Δεν έχει επαγγελματική συνεργασία ο ίδιος, αλλά ο άλλος αδερφός. Δεν ντρέπομαι ούτε να το πω. Έκανα ολόκληρη συνέντευξη γι’ αυτό το θέμα, για να βγάλω τη χλέπα που λέγεται για το συγκεκριμένο θέμα. Ο γιος μου ο ένας είχε ένα μαγαζί του κύριου Λιόλιου. Δεν μπορεί επαγγελματικά να κάνει μία δουλειά; Λυπάμαι που συζητάμε τα ίδια πράγματα και έκτοτε δεν ορίστηκε ξανά, παρόλο που δεν υπάρχει σχέση. Στα 18 χρόνια που είμαι, πολλοί πήραν πρωταθλήματα. Η διαιτησία φταίει για όλα, ο Βασιλακόπουλος φταίει για όλα. Τόσα χρόνια δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Έχουμε κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Για το αν είναι πενταμελής η Επιτροπή της ΚΕΔ/ΕΟΚ: «Ναι είναι. Η Επιτροπή ορίζεται κάθε 4 χρόνια, που βγαίνει νέα διοίκηση στην ομοσπονδία. Μπορεί ο κάθε διαιτητής να κάνει έφεση επί του αποτελέσματος. Πετάξατε τα καρφάκια σας από αυτούς που σας στέλνουν τα μηνύματα. Δεν έχω ούτε διάθεση ούτε λόγο να δικαιολογηθώ».

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο