Αυτές είναι οι επτά προτάσεις του ΕΣΑΚΕ για τη διαιτησία

Αυτές είναι οι επτά προτάσεις του ΕΣΑΚΕ για τη διαιτησία

Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος απέστειλε εγγραφο στις ΚΑΕ με το οποίο καταθέτει επτά προτάσεις για την ΚΕΔ.

Τις προτάσεις του για τη διαιτησία κι επίσημα απέστειλε την Τετάρτη (6/3) ο ΕΣΑΚΕ στις 14 ΚΑΕ.

Πλέον η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος αναμένει τις αντιδράσεις των ομάδων και τις θέσεις τους πάνω σε όσα προτείνει.

Ιδού τα βασικά σημεία της πρότασης του ΕΣΑΚΕ:

1. Η στελέχωση της ΚΕΔ να γίνεται με τα καλύτερα από τα πρόσωπα που έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος (2725/1999).

2. Να επιλεγούν 42 διαιτητές για να παίζουν στην Basket League, δηλαδή οι διπλάσιοι απ’ όσους απαιτούνται κάθε αγωνιστική.

3. Να γίνει σταθερή η επιλογή των διαιτητών στα παιχνίδια. Είτε να γίνεται ορισμός με ευθύνη της ΚΕΔ, είτε κλήρωση με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό από τους τους διαιτητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα.

4. Οι παρατηρητές διαιτησίας να μην είναι τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά πρώην διεθνείς διαιτητές ή έμπειροι διαιτητές Α’ Εθνικής κατηγορίας.

5. Η εκπαίδευση να γίνεται από καθηγητές διαιτησίας FIBA.

6. Να καθιερωθεί ημερίδα διαιτησίας πριν από την έναρξη κάθε πρωταθλήματος, με συμμετοχή της ΚΕΔ, παρατηρητών, καθηγητών διαιτησίας και προπονητών των 14 ΚΑΕ.

7. Να υπάρχει αποζημίωση στα μέλη της ΚΕΔ, μετά από συμφωνία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Ολα αυτά ο ΕΣΑΚΕ θέλει να τεθούν υπό συζήτηση με την Ομοσπονδία και να κατατεθεί η οριστική πρόταση στους αρμόδιους φορείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ