Ποιο ντέρμπι «αιωνίων» θα αναβάλει ο Βασιλειάδης;

Ποιο ντέρμπι «αιωνίων» θα αναβάλει ο Βασιλειάδης;

Το (προ ενός μήνα) αίτημα της Αστυνομίας για αναβολή-μετάθεση ενός εκ των δύο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο... 8ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και η μπάλα στα χέρια του Βασιλειάδη.

Τα ντέρμπι «αιωνίων», ξεκίνησαν. Για τα καλά, μάλιστα… Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στις 17 Μαρτίου, με το… παρασκήνιο, ιδιαίτερα στην μπασκετική μονομαχία, να είναι αυτό έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη παραφιλολογία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια μέρα, στο κέντρο της Αθήνας, διοργανώνεται ο 8ος Ημιμαραθώνιος, με ήδη πάρα πολύ κόσμο να έχει δηλώσει συμμετοχή.

Ποιος ο λόγος, όμως, που συγχέουμε τα δύο ντέρμπι με τον Ημιμαραθώνιο;  Δεν το κάνουμε εμείς, η Ελληνική Αστυνομία το έκανε. Και επειδή σίγουρα σας μπερδέψαμε, εξηγούμαστε…

Πριν από ένα περίπου έναν μήνα, η Ελληνική Αστυνομία είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς ότι δεν μπορεί να παρέχει τις δυνάμεις της και στις τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα. Επισημαίνοντας ότι δεν έχει το απαραίτητο δυναμικό, για να μπορέσει να εξασφαλίσει την ηρεμία και την ασφάλεια και στα τρία αθλητικά γεγονότα ταυτόχρονα και παράλληλα να κάνει ομαλά τη δουλειά της, παρέχοντας την απαιτούμενη ασφάλεια στους πολίτες.

Η Ελ.Ασ., λοιπόν, ζήτησε μέσω επίσημου εγγράφου που εστάλη και στις διοργανώτριες αρχές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ένα από τα δύο αιώνια ντέρμπι να αλλάξει ημερομηνία και ουσιαστικά να μετατεθεί, είτε νωρίτερα είτε αργότερα, για να μπορέσει να υπάρξει η δυνατότητα αστυνόμευσης.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, καθώς προέχει το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα και πιθανή μετάθεση για 16 ή 18 Μαρτίου είναι αδύνατη, καθώς είτε οι ομάδες θα προέρχονται από ματς στις 15/07 (ημέρα Παρασκευή), είτε θα παίζουν την τελευταία διαβολοβδομάδα της διοργάνωσης, που ξεκινάει την Τρίτη 19 Μαρτίου. Οπότε η απάντηση της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ ήταν αρνητική προς την Αστυνομία.

Ποια είναι όμως η εύλογη απορία; Γιατί βγήκε τώρα η είδηση και όχι πριν ένα μήνα, όταν και η Ελληνική Αστυνομία έστειλε έγγραφο προς τον ΕΣΑΚΕ για την μετάθεση ή ακύρωση της αναμέτρησης στο φαληρικό κλειστό, που είναι πιθανόν να μην γίνει ποτέ, από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην κατεβούν εάν δεν σφυρίξουν ξένοι διαιτητές;

Όπως και να έχει, επειδή αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολο να αλλάξει το παιχνίδι του ποδοσφαίρου, το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες αναφέρει πως το πιθανότερο είναι να αλλάξει ημερομηνία το παιχνίδι του μπάσκετ. Αλλά όχι για 1-2 ημέρες. Καθώς υπάρχει σκέψη να πάει μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, λόγω του όχι ευέλικτου καλενταριού. Το ενδεχόμενο να γίνουν και τα δύο, καθώς το ένα διεξάγεται στο ΣΕΦ και το άλλο στο ΟΑΚΑ, φαντάζει μακρινό.

Ειδικά, δε, από τη στιγμή που ο αθλητισμός δείχνει αυτή την εποχή «παραδομένος» στους χούλιγκαν, που αλωνίζουν ανενόχλητοι, χτυπούν ΑμεΑ, γυναίκες, αθώους και μαχαιρώνονται ωμά, θεωρείται απίθανο να πάρει κάποιος αρμόδιος το ρίσκο να διεξαχθούν την ίδια ημέρα τα δύο ντέρμπι αιωνίων. Εξάλλου, αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που το θέμα ήλθε τώρα στην επικαιρότητα. Απλώς το timing βολεύει συγκεκριμένους περισσότερο από άλλους. Όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι το σημαντικό… Με την τελική απόφαση να βρίσκεται στα χέρια του Βασιλειάδη.

Για την ιστορία, η ΔΕΑΒ θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου, οπότε και θα ενημερώσει σχετικά τη Γενική Γραμματεία. Ενώ ρόλο στην απόφαση θα παίξουν και τα δύο κανάλια που έχουν τα δικαιώματα του ντέρμπι. Ο ΟΤΕ για το μπασκετικό ντέρμπι και η ΕΡΤ για το ποδοσφαιρικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ