Ήφαιστος Λήμνου – Περιστέρι 77-73

Ήφαιστος Λήμνου – Περιστέρι 77-73

Οι νησιώτες επικράτησαν στην Λήμνο με 77-73 του Περιστερίου και παραμένουν στις ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο για την οχτάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μπροστά στον κόσμο του που για 9η φορά εκανε sold out φέτος στο κλειστό της Λήμνου, ο Ήφαιστος επικράτησε με 77-73 του Περιστερίου και παραμένει εκ των φαβορί για τα πλέι οφ της Betshop Basket League.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι, αν και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμα και με 14 πόντους (61-47), η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε εναν εξαιρετικό Γάιο Σκορδίλη με 22 πόντους και 9/10 δίποντα, όμως το ροζ φύλλο αγώνα κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους νησιώτες να πανηγυρίζουν την 7η τους νίκη στη Λήμνο.

Η ομάδα του Μανωλόπουλου είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γκότσερ να φτάνει στους 13 και τους Ουίγκινς και Φρεϊμάνις να έχουν από 12.

 

Η εξέλιξη του ματς…

H ομάδα του Περιστερίου φέτος έχει αποδείξει ότι είναι ένα σύνολο που μπορεί σε όλες τις έδρες να δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα παρά το αρχικό 14-12 του Ηφαίστου, να προβάλει αντίσταση και με τους Χάροου, Σκορδίλη και Μπέντιλ να περάσει με 5 πόντους (14-19).

Μουράτος και Σκορδίλης σκόραραν εκατέρωθεν,με τον Σταμάτη να μειώνει σε 18-21 από τις βολές, με τις ομάδες να τις χωρίζουν τρεις πόντοι στην πρώτη περίοδο.

Ο Ήφαιστος, με το 9ο Sold Out του αυτήν την σεζόν, βρήκε δύναμη από την έδρα του και με τον Μπράζελτον πήγε το ματς στο 28-23, τρέχοντας ένα 10-2 επιμέρους σκορ.

Το Περιστέρι πλησίασε μέσω του τρίποντου του Βασιλόπουλου (30-28), ο Εβανς με τον Χαριτόπουλο προχώρησαν στο 37-31 που ήταν και το αποτέλεσμα του 20λεπτου.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια το Περιστέρι μείωσε με τον Χάροου σε 43-39, το 5-0 του Ηφαίστου από τον Έβανς έφερε το 48-39 για την γηπεδούχο ομάδα. Ο Φρεϊμάνις έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 12 πόντους (51-39), ο Ουίγκινς τον βοήθησε για το 53-39.

Και πάλι η ομάδα του Πεδουλάκη έκανε ότι μπορούσε και με έξι σερί πόντους πραγματοποίησε το 55-47 για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 58-47.

Παρότι ο Ήφαιστος πέρασε με 14 με ένα ακόμα σουτ του Μούρτου, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 9-0 σερί για το 61-56, διάστημα που βοήθησε ο Μουρ. Μάλιστα ο Βασιλόπουλος με νέο τρίποντο επανέφερε τον χαρακτήρα ντέρπι στο ματς με το σκορ στο 63-59,με τον Σκορδίλη και πάλι να φέρνει το παιχνίδι στον πόντο (64-63). Ο Φρεϊμάνις ανέλαβε πρωτοβουλίες, σκόραρε δις και έκανε το 70-63, ο Σκορδίλης ήταν και πάλι μπροστά για την ομάδα του (20 πόντοι), όμως ο Χαριτόπουλος έκανε το 74-66.

Οι φιλοξενούμενοι και πάλι πλησίασαν στους έξι (ξανά ο Σκορδίλης), με τον Κάλαχαν να βάζει φωτιά στο ματς με τρίποντο, διαμορφώνοντας το 76-73 με 57 δευτερόλεπτα για το τέλος.

To ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο στις επόμενες επιθέσεις, με το Περιστέρι να έχει 17,2 δευτερόλεπτα μετά από τάιμ άουτ.

Η προσπάθεια του Βασιλοπουλου από τα 6,75μ ήταν άστοχη και ο Χαριτόπουλος μετά από αμυντικό ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ και «σφράγισε» από τις βολές τη νίκη για την ομάδα του.

 

ΑπάντησηΠροώθηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ