Βασιλακόπουλος: «Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, είναι θέμα της ΚΕΔ»

Βασιλακόπουλος: «Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, είναι θέμα της ΚΕΔ»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι αντίθετος με τον ορισμό ξένων διαιτητών στo ντέρμπι αιωνίων, ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, ενώ ανέφερε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει η ΚΕΔ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και πήρε θέση στο ζήτημα με τη διαιτησία που κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ και την επιθυμία του Ολυμπιακού να οριστούν ξένοι ρέφερι στο ντέρμπι αιωνίων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε για άλλη μια φορά πως οι κανονισμοί δεν προβλέπουν τον ορισμό ξένων διαιτητών στη Basket League, ενώ εξέφρασε και την αντίθεση του σε αυτό.

Παράλληλα όμως ο Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε πως παρά το γεγονός πως δεν προβλέπεται η επιθυμία των ερυθρόλευκων, την τελική απόφαση θα την πάρει η ΚΕΔ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασιλακόπουλου:

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι… Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στη διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές.

Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ