Έτοιμος να προσπεράσει Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς ο Πεδουλάκης

Έτοιμος να προσπεράσει Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς ο Πεδουλάκης

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει ραντεβού με την Ιστορία αφού μέχρι το τέλος της σεζόν θα προσπεράσει τους δύο Σέρβους θρύλους και θα ανέβει 4ος σε μια εξαιρετικά σημαντική λίστα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ένας μπασκετάνθρωπος με τη δική του πορεία στο ελληνικό μπάσκετ. Βρίσκεται αισίως στην 20η σεζόν του ως προπονητής στην Α1 και μετέπειτα Basket League και επιδεικνύει αξιοθαύμαστη συνέπεια και συνέχεια με σημείο αναφοράς το αγαπημένο του Περιστέρι.

Με την ομάδα των Δυτικών Προαστείων έκανε το ντεμπούτο του το μακρινό 1997 και φέτος η μοίρα τον φέρνει και πάλι με το Περιστέρι να ετοιμάζεται να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες του ελληνικού μπάσκετ. Ο «Άρζτι» έχει κοουτσάρει 439 ματς πρωταθλήματος, όσα και ο 5ος στην Ιστορία Ντούσαν Ίβκοβιτς και στο εκτός έδρας ματς κόντρα στο Λαύριο (23/3) αναμένεται να τον προσπεράσει.

Μάλιστα μέχρι το τέλος της σεζόν, θα καταφέρει να βάλει από κάτω και τον κουμπάρο του Ντούντα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς που βρίσκεται στη 4η θέση με 447 ματς. Πρώτος στην εν λόγω λίστα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος (702 ματς), 2ος ο Βαγγέλης Αλεξανδρής (537 ματς) ενώ στην 3η θεση είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης με 489 παιχνίδια.

Ο Πεδουλάκης έχει περάσει από τους πάγκους των Περιστερίου (285 ματς), Μακεδονικού (29 ματς), Πανελληνίου (28 ματς), Ρεθύμνου (22 ματς), ΠΑΟΚ (6 ματς), ΑΕΚ (2 ματς) και Παναθηναϊκού (67 ματς) και μετράει στην καριέρα του 243 νίκες και 196 ήττες με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 55.4%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ