Πρίντεζης: «Φταίμε όλοι, φταίω εγώ, μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουμε στις επιτυχίες»

Πρίντεζης: «Φταίμε όλοι, φταίω εγώ, μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουμε στις επιτυχίες»

Συγκλονιστική η εξομολόγηση του υπαρχηγού του Ολυμπιακού αναφορικά με το πώς κύλησε η χρονιά και τους λόγους της αποτυχίας των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα.

Κανείς δεν χάρηκε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ. Γιατί να συμβεί αυτό; Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν εκτός πλέι οφ Ευρωλίγκας, κλείνοντας την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 15-15 και απογοητεύοντας, εκτός από τον κόσμο τους, και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μία σεζόν γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες έληξε τόσο άδοξα στην Ευρώπη, με ένα τεράστιο «γιατί» να πλανάται πάνω από το ΣΕΦ. Στο κλειστό του Φαλήρου υπήρχε στεναχώρια. Η κατήφεια ήταν τέτοια που φαινόταν σε κάθε πρόσωπο των αθλητών του Μπλατ. Ακόμα πιο απογοητευμένος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού βούρκωσε στον πάγκο της ομάδας του όταν ο προπονητής του τον… κάθισε, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα.

Είχε περάσει περίπου μισή ώρα από το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2018-19 και ο υπαρχηγός της ομάδας του Πειραιά τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου. Σε 9μιση λεπτά και κάτι παραπάνω από 1400 λέξεις, ο Πρίντεζης προσπάθησε να αποδώσει όλα συμβαίνουν εδώ και τρεις μήνες εντός και εκτός αποδυτηρίων.

– Γιώργο ήταν δύσκολη η βραδιά και στο τέλος του ματς βούρκωσες…

«Κακά τα ψέματα είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά που βρίσκομαι εδώ. Γίνανε πολλά πράγματα φέτος και ειδικά όταν υπάρχουν απαιτήσεις και τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις σίγουρα, τα προβλήματα θα διαιωνίζονται, θα ακούγονται ακόμα περισσότερα. Για όλους μας ήταν μια δύσκολη χρονιά και αγωνιστικά αλλά και ψυχικά, να το πω έτσι. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε όπως θα θέλαμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε με όλη μας τη καρδιά ένα μεγάλο συγνώμη από όλους, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Από τον κόσμο, από όλους… Και να συνεχίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα».

– Τι οδήγησε σε αυτή την καθίζηση. Υπήρξαν πολλά εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά προβλήματα…

«Εγώ είπα τη γνώμη μου και χτες και το εννοώ. Δεν το λέω μόνο και μόνο για να το πω. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αγωνιστικά δυστυχώς τους τελευταίους δυόμιση μήνες η ομάδα δεν έπαιζε όπως είχε μάθει και όπως έπαιζε στον πρώτο γύρο, μέχρι τον Γενάρη. Εννοείται φταίω και εγώ σε αυτό, έχω μεγάλη ευθύνη και το δηλώνω πως τους τελευταίους δύο-δυόμιση μήνες δεν είμαι όπως θα ήθελα. Αλλά εστιάζω περισσότερο σε αυτό, πραγματικά φάνηκε αγωνιστικά ότι σα να μην είχαμε τη χημεία που θέλαμε, να μην είμαστε έτσι όπως δείξαμε στο πρώτο μισό της σεζόν».

– Σκέφτεστε την επόμενη μέρα της ομάδας;

«Ναι εννοείται πως την σκεφτόμαστε… Πάρα πολύ. Όλοι έχουμε άγχος, όλοι αγαπάμε την ομάδα, όλοι θέλουμε να ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα και αγωνιούμε και ευελπιστούμε για το καλύτερο κιόλας».

– Έχουν γίνει συζητήσεις γι αυτό; Και με τη διοίκηση της ομάδας;

«Όχι δεν έχουμε συζητήσει…».

– Για το ποιο είναι το πλάνο…

«Όχι, όχι… Δεν γνωρίζουμε κάτι, αλλά απ’ ότι ξέρω εντάξει οι πρόεδροι… Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους μας στην ομάδα, αλλά οι πρόεδροι αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα και το ξέρω αυτό πολύ καλά, οπότε δεν θεωρώ ότι αλλάζει κάτι στο πλάνο και το πρόγραμμα. Καλώς ή κακώς στην ομάδα που είμαστε, οφείλουμε όλου να δίνουμε πάντα το καλύτερο, δυστυχώς υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- την 3η δεν τη βάζω γιατί είχαμε πάει στον τελικό Ευρωλίγκας- που δεν πάνε τα πράγματα έτσι όπως τα θέλουμε. Από κει και πέρα… Πολλά μπορείς να πεις. Μπορείς να πεις πως συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς, αλλά σίγουρα, έτσι όπως παίζαμε στα τελευταία παιχνίδια και τους τελευταίους δυόμιση μήνες δεν είναι η εικόνα που θέλαμε».

– Γιώργο, έχουν γραφτεί πάρα πολλά πως ήταν τα αποδυτήρια. Εσείς ανεβάσατε το insta story πριν τη Γκραν Κανάρια που δώσατε με αυτόν τον τρόπο κάποιες «απαντήσεις». Τελικά υπήρξε ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια;

«Θα σου πω την αλήθεια και θα είμαι ειλικρινής. Κατ΄ αρχάς, εγώ προσωπικά ως Γιώργος αλλά και οι συμπαίκτες μου, ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε κάτσει να απαντήσουμε σε τίποτα. Ότι και να λέγεται. Το καταλαβαίνουμε πως όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, πολλά θα ακουστούν, πολλά θα ειπωθούν. Πάντα τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ακόμα και όταν κάναμε μεγάλες νίκες. Ακόμα και όταν πήραμε μεγάλους τίτλους, πάλι προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα και να κυλάει μια ομάδα συνεχώς καλά. Απλά δυστυχώς, φέτος τα πράματα ήταν έτσι, που πολλά πράγματα αναπαράχθηκαν πολλές φορές, διαιωνίστηκαν και δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα ίσως να επηρέασε. Αλλά η πραγματικότητα και ο λόγος που θέλαμε να απαντήσουμε όλοι μας και εγώ πρώτος σε αυτό- δεχόμαστε την κάθε κριτική εννοείται, και ατομικά και ομαδικά, στην ομάδα που είσαι πάντα πρέπει να δέχεσαι την κριτική και να γίνεσαι καλύτερος από αυτή- αλλά ποτέ δεν θα δεχόμουνα εγώ σαν υπαρχηγός και ο Μπίλι σαν αρχηγός, πως δεν παίζουμε καλά επειδή δεν είμαστε καλά μεταξύ μας. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει.

Το ορκίζομαι και το λέμε μέσα από την καρδιά μας, πραγματικά αγαπάμε ο ένας τον άλλον, είμαστε φίλοι, είμαστε μαζί χρόνια, έχουμε περάσει πολύ καλές στιγμές, έχουμε περάσει άσχημες στιγμές, όλοι είμαστε μια οικογένεια. Απλά όταν δεν παίζεις καλά, αυτό το πράγμα αρχίζει να αμφισβητείται και είναι λογικό. Εγώ με τα συγκεκριμένα παιδιά, και με τον Κώστα και με τον Βαγγέλη και με τον Μπίλι ακόμα και με τους άλλα παιδιά που δεν είμαστε τόσα χρόνια μαζί, πραγματικά τους αγαπάω και θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια αυτό και ξέρω ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνους».

– Δεν νομίζουμε πως αυτό είναι το τελείωμα που θα ήθελες μαζί με τον Σπανούλη…

«Όπως είπα, σε μια δύσκολη κατάσταση, πολλά θα ακουστούν, ότι τελειώνουμε όλοι… Ότι ήρθε το τέλος. Και εγώ και ο Μπίλι και η ομάδα σίγουρα θέλουμε να δίνουμε το καλύτερό μας στον ρόλο που μας ζητάει ο προπονητής. Αν ο ρόλος μας είναι όπως φέτος, να είμαστε εκεί, να παίζουμε 30 λεπτά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό θα το κάνουμε, αν ο ρόλος μας είναι κάποιος άλλος, πάλι είναι χαρά μας. Εμένα το όνειρο μου ήταν πάντα- και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια- να παίξω στον Ολυμπιακό. Μετά το όνειρό μου ήταν να καταφέρω να κερδίσω κάποιον τίτλο με τον Ολυμπιακό και το όνειρό μου τώρα είναι να καταφέρω να τελειώσω εδώ πέρα την καριέρα μου. Μακάρι, να γίνει. Φαίνεται ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο απ’ ότι τα άλλα δύο. Το να κερδίζεις τίτλους, έτσι όπως πάει το πράγμα, αλλά… μακάρι να μας δοθεί άλλη μία ευκαιρία, με τον Μπίλι, με τον Κώστα, με τον Βαγγέλη και όλους αυτούς, να πλαισιωθεί η ομάδα έτσι όπως πραγματικά πρέπει και να διεκδικήσουμε άλλον έναν τίτλο. Μακάρι να δοθεί αυτή η ευκαιρία και να είμαστε όλοι μαζί παρέα να το ξανακάνουμε».

– Πλήγωσε την ομάδα η ιστορία με το ηχητικό;

«Κοίτα μάλλον είμαι ο πιο ακατάλληλος για να το πω αυτό, γιατί αν πω ότι δεν πλήγωσαν την ομάδα είναι σα να αποφεύγω κάποια ευθύνη. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Άμα πίστευα ότι το συγκεκριμένο είχε ενοχλήσει την ομάδα και την είχε επηρεάσει, πραγματικά θα είχα βγει μπροστά και θα είχα καταλάβει το λάθος μου και θα είχα ζητήσει εκατοντάδες συγνώμη και θα είχα θέσει τον εαυτό μου προ των ευθυνών. Αλλά σε κάθε ομάδα γίνονται άπειρες συζητήσεις κάθε μέρα. Άπειρες συζητήσεις. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο που να μην υπάρχει μία παρέα παικτών και να μην συζητάς κάποια προβλήματα. Το 12 και το 13 που πήραμε τις Ευρωλίγκες υπήρχαν ακόμα περισσότερα προβλήματα μπορώ να σου πω αλλά τα διαχειριστήκαμε. Στην καθημερινότητά μας έγιναν τόσες κουβέντες που μπορείς τόσα πράγματα τα οποία είναι… νορμάλ. Πως να στο πω. Τώρα ισχύει το ίδιο και για τα προηγούμενα που είπα και η απάντηση είναι παρεμφερής και για το προηγούμενο. Οταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κακά τα ψέματα, θα προσπαθήσεις να πιαστείς από παντού. Υπάρχουν γενικότερα πολλές δυσκολίες, όμως σε αυτές τις δυσκολίες όλοι μας έχουμε βάλει πλάτη, όλοι οι παίκτες, για να βρίσκεται η ομάδα εδώ που βρίσκεται και να συνεχίζει να παλεύει».

– Πως περνάει το υπόλοιπο σεζόν στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι σε ενδεχόμενο ματσάρισμα με τον Παναθηναϊκό δεν θα κατέβει η ομάδα:

«Είναι ένα μεγάλο θέμα που όλοι είμαστε μαζί με την διοίκηση. Σίγουρα για να έχουν φτάσει ως εδώ τα πράγματα υπάρχουν κάποιοι λόγοι που έχουν φτάσει εδώ. Μακάρι να γίνει το καλύτερο γιατί θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει δύο κορυφαίες ομάδες και το ντέρμπι αυτό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το ζηλεύουν όλες οι χώρες. Δυστυχώς όμως έχουν ξεφύγει πολύ τα πράγματα τα τελευταία χρόνια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς μιλάμε για όλα τα άλλα εκτός από μπάσκετ, αλλά εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να βγει κάτι καλό από όλο αυτό και να βρεθεί μία λύση ώστε να βγει κερδισμένο καθαρά το μπάσκετ, να βρεθούν κερδισμένοι αυτοί που επενδύουν στο μπάσκετ και να βλέπουμε ωραίους τελικούς. Γιατί κακά τα ψέματα αυτό είναι που όλοι θέλουμε. Δηλαδή να βλέπουμε ωραίους τελικούς και παίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών σωστά, δίκαια και αυτός που κερδίζει να το χαίρεται με την καρδιά του και αυτός που χάνει να κοιτάει μετά τον απολογισμό του και να βρίσκει τον λόγο που έχασε για να γίνεται καλύτερος του χρόνου. Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός και αυτό είναι κατά την γνώμη μου αυτό που πρέπει να υπερτερήσει».

– Για την επόμενη χρονιά…

«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Πραγματικά».

– Πόσο δύσκολο είναι να το διαχειριστείτε αυτό;

«Είναι δύσκολο. Εαν δεν ξέρεις τώρα τι σου ξημερώνει είναι δύσκολο. Το είπα προηγουμένως για το πως έχουν τα πράγματα. Μακάρι να βρεθεί λύση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ