Περιστέρι – Ολυμπιακός 81-76

Περιστέρι – Ολυμπιακός 81-76

Το Περιστέρι δείχνει να έχει επιστρέψει για τα καλά και μετά τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επικράτησε και του Ολυμπιακού με 81-76. Βαθαίνει ακόμα περισσότερο η αγωνιστική κρίση των ερυθρόλευκων που είχαν μόνο τους Γουέμπερ και Πρίντεζη να προσπαθούν.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη ήρθε για να μείνει στην Α1, επικράτησε δίκαια και του Ολυμπιακού με σκορ 81-76 στο «Ανδρέας Παπανδρέου», κατακτώντας ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκού, η ομαδάρα του Πεδουλάκη κοίταξε στα μάτια το συγκρότημα του Μπλατ και πήρε δίκαια την 11η νικη της μπροστά στο κοινό της, ούσα πλέον ισόβαθμη στους 38 βαθμους με ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Για μία ακόμα φορά έδειξε ασύνδετος στο παρκέ, χωρίς επιθετικό πλάνο και συνοχή, σε ένα ματς που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποβλήθηκε με 5 φάουλ, με τους Παπαπέτρου, Τζαφλέρη και Ζαχαρή να είναι γενικότερα κατώτεροι της περίστασης και του χαρακτήρα της αναμέτρησης.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Μπεν Μπέντιλ που είχε 15 πόντους και έκρινε την αναμέτρηση στα τελευταία λεπτά. Για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης και ο Ουέμπερ έδωσαν λύσεις, χωρίς να καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Οι γηπεδούχοι μπαάσκετ οι Πειραιώτες κάτι σαν αυτό…

To Περιστέρι πέρασε.. φουριόζο στην αναμέτρηση με τους Σκορδίλη και Γκρέι, αλλά ο Παπανικολάου από τα 6,75μ έκανε το 4-3 για τους Πειραιώτες. Ο Κάλαχαν… απάντησε στον φόργουορντ του Ολυμπιακού με τον ίδιο τρόπο και ο Μουράτος ανάγκασε σε εσπευσμένο τάιμ άουτ τον Μπλατ όταν διαμόρφωσε το 9-3. Το δίποντο του «Πρι» δεν ενόχλησε τους γηπεδούχους, ο Βασιλόπουλος σκόραρε ένα ακόμα τρίποντο, όπως έκανε και ο Κάλαχαν για το 15-7!

Ένα 4-0 του Ολυμπιακού (Πριντεζης και Μιλουτίνοφ) οδήγησαν το ματς στο 15-11, με τον Μιλουτίνοφ αρχικά και τον Γκος στη συνέχεια, να ισοφαρίζουν την αναμέτρηση (16-16).

Άμυνες δεν υπήρχαν και από τις δύο πλευρές, Περιστέρι και Ολυμπιακός έφτασαν στο 20-19, με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» ασταμάτητα τον ΛεΝτέι στην άμυνα.

Η ομάδα του Πεδουλάκη έκλεισε το δεκάλεπτο ούσα μπροστά με 3 πόντους (22-19), με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα 5-0 για το 22-24 του Τουπάν.

Δύο καλές άμυνες και ένα λέι απ του Γκρέι οδήγησαν στο νέο προσπέρασμα του Περιστερίου, με τον Ουέμπερ να σκοράρει με φλόουτερ για το 30-28. Ο 6ος σερί πόντος του Αμερικανού και το νέο τρίποντο του Κάλαχαν έφεραν το 35-30, με τον Ουέμπερ να συνεχίζει να εκθέτει την άμυνα του «Άρτζι» για το 35-32.

Και πάλι το Περιστέρι ξέφυγε, ο Αγραβάνης ο νεότερος πέτυχε το τρίποντο για το 42-36, με τον Μπέντιλ να κερδίζει το φάουλ του Πρίντεζη και από τις βολές για το +7 (43-26) της ομάδας του. Το 45-39 ήταν ένα δίκαιο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου, αφού η ομάδα των δυτικών προαστίων, είχε επιβληθεί απόλυτα του συγκροτήματος του Μπλατ που δεν είχε καμία ταυτότητα στο παρκέ στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Δίκαιη νίκη για το Περιστέρι

Δεν άλλαξε και κάτι στο β μέρος για την εικόνα των δύο ομάδων. Ο Γκος πέτυχε ένα τρίποντο, ο Ουέμπερ έμοιαζε ο μοναδικός που είχε την όρεξη να παίξει (γκολ φάουλ στο τρανζίσιον) με το ματς στο τετράλεπτο να είναι στο 50-45. Ο Βεζένκοφ μείωσε στους 2 (52-50), όμως ο Σκορδίλης πρωταγωνίστησε για το Περιστέρι, «χτύπησε» στην ρακέτα και έφτασε εκ νέου τη διαφορά στο 57-50. O Ολυμπιακός πλησίασε από τις βολές, ο Γκρέι σκόραρε για το 59-55, με το παιχνίδι να παίρνει… φωτιά από ένα επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Πρίντεζης.

Από τις βολές και το Περιστέρι αλλά και το δίποντο του Γκρέι προηγήθηκε με 63-55, με τον Γκος να κλείνει την περίοδο στο -7 (63-56) για τους Ερυθρόλευκους.

Επιστρέφοντας από τον πάγκο, ο Πρίντεζης με ποστ και γκολ-φάουλ μείωσε σε 63-58 με τον Βεζένκοφ να κάνει το 64-61 παρά την άμυνα του Βασιλόπουλου.

Ο Αγραβάνης του Περιστερίου πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο, ο «Βέζε» μαζί με τον Μάντζαρη εφτασαν το παιχνίδι στο 67-64 με 7 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο ΛεΝτέι μετά από ασίστ του Γκος έφερε το ματς στους δύο, όμως το γκολ-φάουλ του Μπέντιλ έγραψε το 74-69. Ο Γκος πάντως απάντησε με το ίδιο νόμισμα (74-72) σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει ντέρμπι στα τελευταία 2 λεπτά του.

Βέβαια ο Ολυμπιακός όντας τόσο άστοχος από την περιφέρεια και με τον Μπέντιλ κομβικό στο τέλος, βρέθηκε να χάνει με 5 πόντους. Ο Πρίντεζης έκανε με προσωπική ενέργεια το 77-74 με 1’14’’ για τη λήξη, αλλά ο Γκος υπέπεσε σε χαζό φάουλ επάνω στον Μπέντιλ σε προσπάθεια για τρίποντο με τον Αμερικανογκανέζο να βάζει 3/3 από την γραμμή της φιλανθρωπίας για το 80-74.

Ο Γκος πήρε το φάουλ και τις βολές για το 80-76, με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» το μις ματς του Βασιλόπουλου με τον Ουέμπερ, με τον Ελληνα φοργουορντ όμως να αδυνατεί να δώσει το τελικό νοκ ντάουν στους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός έχασε τις επόμενες τρεις επιθέσεις και η ομάδα του Πεδουλάκη… φόνευσε και τον τρίτο μεγάλο της Α1 Ανδρών μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ