Αγγελόπουλος: «Με αφετηρία το… σπίτι ματς να φέρουμε την ΑΕΚ στο top 10 της Ευρώπης»

Αγγελόπουλος: «Με αφετηρία το… σπίτι ματς να φέρουμε την ΑΕΚ στο top 10 της Ευρώπης»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος σε συνέντευξή του μιλάει για το νέο γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ και το όραμά του για τη Βασίλισσα τα επόμενα χρόνια.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς τις διεργασίες ώστε να αποκτήσει η ΑΕΚ το δικό της μπασκετικό σπίτι, μια κίνηση… ματ σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, ώστε να γιγαντωθεί η ΑΕΚ έχοντας μια σταθερή και ζεστή έδρα για εφαλτήριο και να φτάσει στο top 10 της Ευρώπης.

Στο όλο του εγχείρημα, αλλά και την πρόθεσή του να αυξήσει το μπάτζετ, αναφέρθηκε σε εκτενής συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Live Sport:

Για το πότε γεννήθηκε η ιδέα να πάει στο δικό της σπίτι η ΑΕΚ και όχι στο ΟΑΚΑ: «Από την αρχή που ανέλαβα τις τύχες αυτής της ιστορικές ομάδας είπαμε ότι είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Μεγαλύτερη ευθύνη είναι να την παραδώσεις σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι την παρέλαβες. Ξεκινώντας πριν από 4.5 χρόνια, είχαμε βάλει ως πυλώνες ανάπτυξης τέσσερα πράγματα: το παρελθόν μας, να αναδείξουμε ποια είναι η ΑΕΚ. Γιατί 20 χρόνια είχε χαθεί το brand. Αναδείξαμε το ’68 κάνοντας ταινία το πρώτο ευρωπαϊκό που έφερε στην χώρα η ΑΕΚ, κάναμε και αρκετές άλλες κινήσεις. Δεύτερο κομμάτι ήταν το μέλλον, να επενδύσουμε σε νέα παιδιά, ξεκινώντας ένα παιδομάζωμα. Και βλέπουμε με χαρά ότι ήδη έχουμε δύο από αυτά στη 12άδα μας. Ο τρίτος στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα φέρνει τίτλους. Σε έναν χρόνο κατακτήσαμε τρεις. Και ο 4ος πυλώνας ανάπτυξης ήταν το γηπεδικό. Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί, έχει παίξει σε όλα τα γήπεδα του Λεκανοπεδίου».

Για τη λύση των Άνω Λιοσίων και την πρώτη σκέψη του ΟΑΚΑ: «Ναι. Εξετάσαμε βέβαια και το Γαλάτσι. Εξετάσαμε το τένις και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Καταλήξαμε στη λύση που θα είναι πιο εφικτή και πιο ρεαλιστική. Για εμάς τα Άνω Λιόσια είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Όπου και αν έχει έδρα η ΑΕΚ, είτε στο Ηράκλειο είτε στην Ξάνθη, οι οπαδοί της είναι παντού».

Για το λόγο που τα Άνω Λιόσια είναι η καλύτερη λύση: «Νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι να χτίσουμε κάπου το κάστρο μας. Είναι σε μια περιοχή, στη Δυτική Αττική, όπου έχουμε την πλειοψηφία των οπαδών μας. Από το Περιστέρι μέχρι το Μενίδι. Νομίζω ότι εκεί μπορούμε να χτίσουμε μια βάση κοινού, που θα το κάνει απόρθητη έδρα. Με σταθερό κοινό σε κάθε παιχνίδι. Και το πλάνο μας είναι στο αθλητικό κέντρο να δημιουργήσουμε ίσως τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη».

Για το αν μπορεί να γιγαντωθεί η ΑΕΚ και να «χτυπήσει» το δίπολο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Βασικό συστατικό μιας ομάδας για να γιγαντωθεί και να γίνει μέσα στις πρώτες δέκα της Ευρώπης – γιατί αυτός είναι ο στόχος μας – είναι το σπίτι της. Χωρίς το σπίτι σου δεν μπορείς να κάνεις τέτοια όνειρα».

Για το ότι η ΑΕΚ πρέπει να παίξει με τις κορυφαίες της Ευρώπης, για να γίνει κορυφαία: «Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Το BCL θα συναγωνιστεί ευθέως την Ευρωλίγκα, σε έσοδα, σε όλα. Και θα είναι το πρώτο βήμα που θα αναγκάσει τους δύο να καθίσουν στο τραπέζι, ώστε οι διοργανώσεις να συνδέονται απευθείας μεταξύ τους».

Για το τι θα περιλαμβάνει το γήπεδο: «Θα είναι χωρητικότητας περίπου 10.000 θεατών. Εκεί, στην αρένα, θα υπάρχει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ένα γήπεδο στα πρότυπα του ΝΒΑ. Έχουμε δει πολλές αρένες. Στο κομμάτι της θεατρικότητας, μας αρέσει αυτό της Νταρουσάφακα. Μας αρέσει κι εκείνο που ετοιμάζει η Βαλένθια. Νομίζω όμως ότι αυτό που θα ετοιμάσουμε εμείς δε θα το έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Με προπονητήρια, τις ακαδημίες…».

Για το τι διαφορετικό θα μπορεί να βρει εκεί ένας πελάτης: «Θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες να σχεδιάσει όλη την ημέρα του γύρω από το γήπεδο. Να υπάρχουν χώροι για να παίξουν τα παιδιά, να υπάρχει το μουσείο της ομάδας, να υπάρχουν εστιατόρια».

Για τις δυνατότητες που θα παρέχονται στους αθλητές: «Θα έχουμε τα καλύτερα κέντρα φυσιοθεραπείας, γυμναστήρια, μασάζ. Δε θα υπάρχει καλύτερη εγκατάσταση. Σε πρώτη φάση δε θα έχουμε κοιτώνες. Σε ό,τι αφορά τα άλλα τμήματα, ο στόχος είναι το βόλεϊ και το χάντμπολ να βρουν χώρο στέγασης, να παίζουν κάποιους αγώνες στην κεντρική αρένα και να κάνουν προπονήσεις».

Για το αν μπορεί η ομάδα να μπει στο γήπεδο την νέα σεζόν: «Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας. Να είναι έτοιμο το γήπεδο, τουλάχιστον σε επίπεδο αρένας, για να ξεκινήσουμε το νέο πρωτάθλημα εκεί».

Για το κόστος: «Μόνο η επένδυση για την αρένα με το καλημέρα είναι γύρω στα 2 εκατ. ευρώ. Σε φουλ ανάπτυξη, με βοηθητικά, χώρους γυμναστικής κλπ. Θα βάλουμε επίσης χρήματα ως ΑΕΚ και ως partner στον τομέα της εστίασης. Περίπου, λοιπόν, 20 εκατ. ευρώ, αν πούμε τώρα ότι πρέπει να ξοδέψουμε εμείς. Μπορεί να είναι και υποεκτιμημένο το ποσό».

Για τους ανθρώπους που βοηθούν στο έργο: «Σίγουρα πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον Γιώργο Βασιλειάδη γιατί το έχει πάρει πάνω του. Θέλει να αφήσει έργο ως υφυπουργός. Να πει ότι «επί των ημερών μου έγινε η πρώτη αξιοποίηση ολυμπιακού ακινήτου». Θα χρειαστούμε σίγουρα βοήθεια από την πολιτεία και για τα συγκοινωνιακά».

Για το αν μαζί με το γήπεδο αλλάξει το μπάτζετ και η προοπτική της ομάδας: «Προφανώς. Δεν έχει λογική να έχουμε το κουτί και να μην έχουμε περιεχόμενο».

Για το τι σημαίνει το γήπεδο: «Είναι αφετηρία για μια νέα εποχή. Κλείνουμε τον πρώτο κύκλο της πενταετίας και τους 4 στόχους που προανέφερα. Ανοίγει μια νέα 5ετία στην οποία βάζουμε άλλους στόχους. Να γίνει η ΑΕΚ μία από τις δέκα μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Για το με ποιον προπονητή και αρχηγό θα μπει στο γήπεδο η ΑΕΚ: «Με προπονητή τον Μπάνκι και αρχηγό τον Σάκοτα».

Για τα μεταγραφικά: «Εμείς δουλεύουμε ήδη το σχεδιασμό για την νέα χρονιά. Σε ένα μεγάλο βαθμό έχουμε εντοπίσει διάφορους στόχους. Σχεδιάζουμε μια ομάδα, η οποία του χρόνου θα πρωταγωνιστήσει δυνατά και στο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι κάθε χρόνο να αυξάνεις τις πιθανότητες».

Για τους Έλληνες παίκτες, όπως υπήρξαν ο Ζήσης και ο Μπουρούσης το 2002: «Ο στόχος είναι στην ομάδα της επόμενης χρονιάς να υπάρξουν πινελιές με τέτοιους Έλληνες που έχουν συνδεθεί με την ΑΕΚ – μπορεί και με αυτούς, μπορεί και με άλλους σπουδαίους Έλληνες παίκτες. Θεωρητικά μιλώντας, μπορεί να είναι και ο Περπέρογλου, που είναι Ενωσίτης τρελός».

Για το πόσο κόστισε ο αποκλεισμός από την Μπάμπεργκ: «Εγώ έκανα δύο βράδια να κοιμηθώ. Θα ήταν η πρώτη φορά που θα πηγαίναμε σε δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ. Κι εμείς, όταν πηγαίνουμε σε τελικό, παίρνουμε το κύπελλο. Η αγωνία μας είναι πάντα να φτάσουμε. Είναι πολύ στενάχωρο, όντως. Αλλά δεν έχουμε συμβόλαιο με τις επιτυχίες. Συμβόλαιο έχουμε να φτιάχνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, η οποία θα παλεύει για κάθε μπάλα. Αυτό είναι το συμβόλαιο που έχουμε με τους οπαδούς. Για να είναι περήφανος ο ΑΕΚτζής που είναι βιοπαλαιστής».

Για τα νέα γήπεδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ταυτόχρονα: «Θα αλλάξουν σίγουρα την ιστορία της ΑΕΚ. Θα δημιουργήσουν δεδομένα νέους ΑΕΚτζήδες. Και επειδή έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε αυτές τις δράσεις, ώστε να ελαφρύνουμε το βαλάντιο του ΑΕΚτζή που θέλει να δει τα ματς της ομάδας».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο για κοινό διαρκείας με το ποδόσφαιρο: «Υπάρχει. Είναι δύσκολη άσκηση, αλλά μπορεί να γίνει σε έναν περιορισμένο αριθμό. Το έχουμε συζητήσει. Είναι μέσα στα σχέδιά μας».

Για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα φύγει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα. Θα το θεωρούσα λάθος. Ο Ολυμπιακός γεννήθηκε στον Πειραιά, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάει σε μια άλλη λίγκα, που θα εκφράζει τι; Ελληνική ομάδα είναι, εδώ έχει πάρει τίτλους. Επίσης οι οπαδοί τρέφονται από τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Εγώ θεωρώ ότι το ΣΕΦ θα αδειάσει. Αυτό νομίζω ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τον οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε τη δυνατότητα να βλέπει την ομάδα του και στην περιφέρεια. Τώρα όμως; Μπορεί να ήταν λοιπόν μια αντίδραση της στιγμής. Και στην πρόσφατη σύσκεψη με τον υφυπουργό συμφωνήσαμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία. Συμφωνήσαμε στη διάγνωση. Τώρα διαφωνούμε στη θεραπεία. Πρέπει να δούμε τι θα αλλάξει στην ΚΕΔ. Ας ξεκινήσουμε κάποιες αλλαγές και νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός θα το δει διαφορετικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ